09.05.2024 | 1. SFL
Naj se finale začne

Vse je pripravljeno za začetek finala 29. sezone 1. SFL. Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Prednost domače dvorane

V finalu sta ekipi, ki sta redni del sklenili na 1. in 2. mestu. Dobovec, ker je bil prvi (52 točk je zbral, Siliko 50), ima v finalni seriji prednost domačega terena in tekmo več v domači dvorani.

Večja rotacija in leto več izkušenj

Vrhničani so bili v tej sezoni zelo konstantni, ob koncu malce manj: v zadnjih štirih tekmah rednega dela je Siliko dvakrat izgubil, remiziral in enkrat zmagal. Je pa trener Mile Simeunovič letos koristil večje število igralcev. Večja rotacija ekipi prinaša svežino, tudi v sklepni fazi sezone. Ekipa je za leto dni starejša, posledično tudi izkušenejša. Predvsem pa bogatejša za finale 1. SFL, ki so ga odigrali lani. Bilo je kratko (0:3 za Dobovec in le tri tekme), a take izkušnje mlada ekipa Silika potrebuje. Tudi zato jim bo letos pričakovano lažje. Pozorno bomo tudi spremljali, kako bo Siliko odigral ta finale. Vrhničane hrabrita tudi dve dejstvi: v tej sezoni jih Dobovec še ni premagal, tudi v neposrednem boju za superpokal je bil Siliko boljši.

Berzelak in Peček

Dobovec s svojo igro ni več tako dominanten kot je bil, a je v ključnih delih sezone pokazal, kako se zmaguje. Tu imamo v mislih finalni turnir pokala Terme Olimia, ki so ga osvojili, ter končnica rednega dela, ko so v ciljni ravnini prišli od enice. Morebitni plus Dobovca bi lahko bil trener Kujtim Morina, ki ima tako kot njegovi igralci več izkušenj s takih tekem, iz takih serij. V Rogaški Slatini velike upe polagajo tudi v oba tujca, Lucasa in Francisca. Na obeh straneh bosta mrežo čuvala dva reprezentančna vratarja. Oba sta zanesljiva, Berzelak je okreval po poškodbi. Prav igra z vratarjem v polju je Silikov velik adut, te igre pa se v tej sezoni (a ne v taki meri kot Siliko) poslužuje tudi Dobovec, ki svojo igro gradi na dobri igri sidrašev (Patrik Pasariček in Denis Kneževič sta skupaj dosegla 40 golov v rednem delu 1. SFL), ki jih Žiga Čeh in soigralci skušajo zalagati z dobrimi žogami. Oplast je v četrtfinalu dobro kljuboval Dobovcu – sidraša sta dosegla en gol. Trener Mile Simeunovič je že v napovedi opozoril, da bi to rad onemogočil ali pa te podaje znižal na minimum. Vrhničani bodo finale odigrale brez poškodovanega Jureta Subana. Dobovec prihaja na finale v optimalni postavi.

Tudi televizijski prenos

Pred nami je veliki finale, vrhunec sezone za vse. Pričakovati je, da se na tribunah zbere veliko gledalcev, navijači obeh ekip so se v tej sezoni že izkazali. Kogar ne bo, bo lahko užival v spletnih prenosih na futsal.si, tretja tekma iz Rogaške Slatine pa bo tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA