Na vrhu brez sprememb, Bjelčević in Goznik po 22

Danes so se igrale tudi tekme 9. kroga tekmovanja mladih U19. Po devetih igralnih dneh so na vrhu FC Litija, KMN Meteorplast in Siliko Fortrade, ki so po devetih igralnih dneh pri 25 točkah, za petami jim je FC Bronx, ki se je ustavil pri 21. Na lestvici strelcev sta na vrhu Marko Bjelčević in Aljaž Goznik, ki sta dosegla po 22 golov.

10. krog bo na vrsti v nedeljo, 25.4.

Dve seriji za tri točke

KMN Meteorplast je v Zagorju s 7:2 premagal domači ŠD Mlinše. Gostje so potrebovali dve seriji, da so strli domače. Najprej so s serijo povedli 0:3, potem pa po znižanju domačinov na 2:3 zabili med 29. in 40. minuto še pet golov. Alen Ruis je dosegel tri gole, dva je dodal Aljaž Goznik. V domači vrsti je dva gola dosegel Gašper Trdin.Bjelčević na vrh strelcev

Litija je bila suverena na gostovanju v Dobrepolju. Polčas je dobila s 4:1, v nadaljevanju pa potrdila primat. Marko Bjelčević je k zmagi dodal štiri gole, v domači vrsti sta se med strelce vpisala Nejc Albreht in Luka Grm.


Kar 18 golov je bilo doseženih na Vrhniki, kjer so gostitelji z 12:6 odpravili FK Trzin. Siliko Fortrade je v 10. minuti vodil 6:1 in rešil dileme okoli zmagovalca tekme. S štirimi zadetki je v domači vrsti prednjačil Žan Janež, tri je dodal Miha Car.


Bronx v zadnjih desetih minutah

Bronxi so gostovali v Oplotnici in zmagali z 8:3. Domača ekipa je nudila izvrsten odpor, Primorci so imeli precej dela. Žiga Kalšek je v 6. minuti poskrbel za domače vodstvo, Žiga Kneževič Mrak pa je v 16. minuti zadel za 1:1, kar je bil tudi končni rezultat prvega dela. Domen Ličen in Kneževič Mrak sta v 25. in 28. minuti poskrbela za gostujoče vodstvo, a so se domačini vrnili na 2:3 in 3:4 (Timotej Justinek v 31. minuti). V naslednji minuti so domačini spravili žogo v svojo mrežo in olajšali delo Bronxov.

Tekma med 10. Ptujčani in 11. Dobovcem se je končala s prepričljivo zmago prvih. Tomas Sagadin se je trikrat vpisal med strelce in tako prispeval levji delež k uspehu ekipe s Ptuja.

ŠD Extrem je bil prepričljivo boljši od KMN Tomaža. V 32. minuti je bilo že 13:0, potem pa so gostje nekako omilili poraz (dva gola Žana Meška, po en zadetek sta prispevala Tadej Korošec in Benjamin Rep). V ekipi ŠD Extrema je tri žoge v mrežo poslal Anže Žlindra.

Tri točke Sevnice

Druge zmage v sezoni in bega z dna se veselijo Sevničani, ki so v Kobaridu s 3:2 porazili domači Oplast, ki je povedel z zadetkom Nejca Žagarja. Rok Gorenc (2) in Leon Bajc sta do 14. minute poskrbela za vodstvo Sevnice 1:3, Urban Leban pa je v 34. minuti postavil končni izid (2:3).

Tekmovanje mladih U19, 9. krog, 18.4.
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast 2:7
Senčila Senica Oplotnica – FC Bronx Škofije 3:8
FK Dobrepolje – FC Litija 2:11
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec 9:3
Siliko Fortrade – FK Trzin 12:6
ŠD Extrem – KMN Tomaž 14:4
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica 2:3

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2021 | Državne futsal lige
  Siliku zlato, Bronxu srebro, Litiji bron
  Gostje s Škofij so podjetno začeli in povedli 0:1 in 1:2. Jure Suban in Tobija Kavčič pa sta zadela za 2:2 in 3:2, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa. V 31. minuti je Siliko povedel 4:3, potem pa popustil. Gostje so to izkoristili in dosegli tri zaporedne gole za končnih 4:6. Za morebiten dokončen preobrat pa jim je zmanjkalo časa.
 • 12.06.2021 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem novi državni prvak
  Ekipa ŠD Exrtem je novi državni prvak v kategoriji do 17 let, drugo mesto je pripadlo KMN Meteorplast, bron pa FK Siliko. Jutri, v nedeljo, bodo razdeljene in podeljene še kolajne in pokali v kategoriji mladih U19.
 • 09.06.2021 | Državne futsal lige
  V pričakovanju končnih odločitev
  H koncu gre tudi tekmovanje mladih U17, pred nami je še zadnji 9. krog, ter neodigrana tekma 1. kroga, v kateri se bosta danes pomerila v tem hipu vodilni KMN Miklavž in tretjeuvrščeni ŠD Extrem. V igri za vrh ostaja tudi KMN Meteorplast.
 • 07.06.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Litija do pomembnih zmag v gosteh
  Siliko Fortrade in FC Bronx Škofije se borita za naslov državnega prvaka v tekmovanju mladih U19. Po prvi tekmi, prvem polčasu, boljše kaže Vrhničanom, ki so na Škofijah dobili prvo tekmo s 7:2.
 • 31.05.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Bronx za naslov
  Siliko Fortrade in KMN Bronx Škofije sta finalista državnega prvenstva tekmovanja mladih U19. Uvodni tekmi sta se končali z remijema, v nedeljo pa so Vrhničani za mesto v finalu doma s 6:2 premagali KMN Meteorplast, FC Bronx pa je slavil zmago v Litiji (5:7).
 • 24.05.2021 | Državne futsal lige
  Nihče si ni nabral razlike
  Za nami sta uvodni polfinalni tekmi tekmovanja mladih U19. KMN Meteorplast in FK Siliko sta remizirala v Ljutomeru (3:3), neodločeno pa je bilo tudi na Škofijah med domačini in FC Litija (4:4). Povratni tekmi bosta v nedeljo, 30. maja.
 • 20.05.2021 | Državne futsal lige
  Četverica v lov na naslov
  Siliku in Litiji sta se v polfinalu tekmovanja mladih U19 pridružila še FC Bronx Škofije in KMN Meteorplast. Drugače zapisano: med štiri so ekipe, ki so redni del končale na teh mestih. Polfinalna para sta KMN Meteorplast – Siliko Fortrade in FC Bronx Škofije – FC Litija.
 • 19.05.2021 | Državne futsal lige
  Gneča pri vrhu tekmovanja mladih U17
  V maju se nadaljuje tudi tekmovanje mladih U17, kjer tekmuje devet ekip. Po petih nepopolnih krogih imajo na vrhu po devet točk ekipe KMN Tomaž, ŠD Extrem ter Siliko Atet rent a car. Na 4. mestu je KMN Meteorplast, ki je še edina neporažena ekipa v ligi. Postojnčani pa so edini, ki so po štirih tekmah brez točke.
 • 18.05.2021 | Državne futsal lige
  Favorita do prednosti v gosteh
  Kvartet ŠD Extrem, KMN Meteorplast, FK Dobrepolje in FC Bronx Škofije se bori za dve prosti mesti v polfinalu tekmovanja mladih, kjer sta že FK Siliko in FC Litija. Po prvih četrtfinalnih tekmah boljše kaže KMN Meteorplastu in FC Bronx Škofije.
 • 09.05.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Litija v polfinale, znana para četrtfinala
  S tekmami 13. kroga se je sklenil redni del tekmovanja mladih U19. Zdaj je jasno, da sta si direktno mesto v polfinalu priigrala Siliko in FC Litija, v četrtfinalu pa so še KMN Bronx, KMN Meteorplast, ŠD Extrem in FK Dobrepolje. Prvih šest klubov bo obračunalo za naslov državnega prvaka. Četrtfinale se začne v nedeljo, 16.5.

DELI NA

0