11.03.2021 | 1. SFL
Ljutomerčani niso pozabili 40. minute v režiji Bronxov

Za mesto v polfinalu 26. sezone 1. SFL se bosta v petek ob 20. uri, domačini pripravljajo tudi prenos tekme, pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar, soseda na lestvici rednega dela – bronxi so bili 4., tomaži pa 5.

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Vsiliti igro

Oboji se zavedajo, da je pred njimi izjemna priložnost za preboj med štiri v državi. Temu primerna so tudi pričakovanja in obeti.

„Zadnja dva tedna je vse podrejeno prvi domači tekmi, ki je po mojem mnenju ključna v tej seriji. Ekipo KMN Tomaža in njihovo igro poznamo. Osredotočajo se predvsem na turnirske izkušnje, to kar morda moji trenutni ekipi primanjkuje. Bistveno je, da nasprotniku vsilimo našo igro,“ pripoveduje trener Primorcev Marko Hrvatin.

Gostom vloga favorita

„Če nas bodo uspeli umiriti in spraviti nazaj na svojo polovico, potem bomo v težavah. Pričakujemo, da nam uspe veliki met, t.j. preboj v polfinale. Ob tem se pa zavedam, da je vloga favorita za napredovanje na gostujoči strani, saj vsi dobro vemo, da v končnici pomembno, ključno vloga igrata predvsem glava in izkušnje. Tu pa so gosti malo v prednosti. Zanimivo bo,“ dodaja Hrvatin.

„Pred nami je končnica, kjer se vse praktično začne z nova,“ pristavi Matej Gajser, tako kot Hrvatin, tudi sam svoj čas igralec, danes pa trener.

Poraza, ki se ju spomnijo

„Zadovoljni smo z rednim delom, kjer smo realizirali svoj primarni cilj, uvrstitev na sredino lestvice.  V četrtfinalu smo dobili nasprotnika, s katerim imamo še nekaj neporavnanih računov, v rednem delu so nas dvakrat premagali, obakrat z golom v sami končnici tekme. Verjamem v svoje fante, saj so že večkrat letos pokazali, da znajo stopiti skupaj in so najboljši, ko je to najpomembnejše,“ napove Gajser.

„V teh dveh tednih smo se posvečali predvsem temu, da ekipo po boleznih, poškodbah in kaznih spet sestavimo. Moram reči, da nam je šla na roko tudi reprezentančna pavza. Smo v stanju, ki ni optimalno, imamo še veliko rezerv. Izjemnega pomena bo, da  odigramo disciplinirano v igri, samo tako se lahko nadejamo pozitivnega rezultata,“ še doda Gajser.

Še pogled na letošnjo sezono in medsebojni tekmi: dvakrat 3:2, vsakič za Bronx, ki je do zmag prišel v 40. minuti tekme!

Gostje so brez kaznovanega Aleša Marota.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA