11.01.2021 | 1. SFL
Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja

Klubi 1. SFL nadaljujejo s tekmami. Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

1.SFL, 12. krog, 12.1.
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)

19.1.
FK Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)

18.12.
FK Dobrepolje – FK Dobovec 0:14
 (0:10)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije 2:3 (2:2)

19.12.
KMN Tomaž Šic bar – FC Litija 1:2
 (1:1)

Popraviti vtis

„Ravno smo s treninga,“ v nedeljo zvečer pove trener Mlinše Gregor Ceglar. „Danes smo trenirali, v ponedeljek smo prosti. V torek pa želimo popraviti katastrofalen vtis s tekme proti Dobovcu. Za petkovo predstavo ne iščemo opravičila, se pa zavedamo razlike v kvaliteti in moči. Naredili smo precej napak,“ uvodoma pove Ceglar, ki je z ekipo in strokovnim štabom analiziral petkov obračun.

„Očitno je, da nas je prekinitev zaradi COVID-19 spustila dve stopnji nižje. Potrebovali bomo čas, da ujamemo formo. Najbolj se nam prisilni počitek pozna pri kondiciji, za nameček pa še v komunikaciji in gibanju na terenu,“ opiše Ceglar težave, s katerimi se sooča. „Gremo naprej, tekme si sledijo. Kar morda za nas ni najboljše. Zdaj bi potrebovali, da bi 13 dni trenirali. A situacija je taka, kot je,“ odločno doda Ceglar, ki spomni na torkovo in petkovo srečanje – najprej so na sporedu Ptujčani, potem KMN Bronx Škofije.

Novinca v klubu

V ŠD Mlinše so v minulih dneh dodali v svojo ekipo dva izkušena novinca. Iz Avstrije, tam je igral za avstrijskega predstavnika v kvalifikacijah za ligo prvakov, prihaja 27-letni Matic Lokovšek. Novi član ekipe je tudi 31-letni Dragan Petrović, ki je bil nazadnje član Silika.

„O novincih na tem mestu še ne bi. Smo še v fazi treninga in uigravanja. Zagotovo pa prinašata izkušnje in individualno kvalitete, zagotovo bosta dodana vrednost,“ pove Ceglar, ki ob koncu vso pozornost usmeri na Ptujčane, 2. ekipo letošnje 1. SFL.

„S Ptujčani smo v tej sezoni odigrali že dve tekmi, poleg prvenstvene (4:1 za Ptujčane; op.a.) tudi pripravljalno srečanje. Gledal sem jih tudi na tekmi proti Bronxu. Vemo, kako igrajo, smo mlada, poletna ekipa, ki jo super vodi trener Robert Grdović. O naši taktiki za torek ne želim, da česa ne razkrijem. Vemo pa, kje jih moramo zatreti, če želimo kaj narediti,“ napove trener Ceglar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 21.02.2021 | 1. SFL
  Dobovec bo igral proti Barceloni
  Poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Znana osmerica, o mestih odloča zadnji krog
  Po tekmi v Ljutomeru in remiju Sevnice je jasno, da bodo Sevničani zasedli 9. mesto po rednem delu. Litija z novimi tremi točkami ostaja v boju za 2. mesto, Bronx in KMN Tomaž Šic Bar sta konkurenta za 4. mesto, gneča pa je tudi v spodnjem delu, kjer ima Oplast 19 točk, Siliko in ŠD Mlinše pa po 18.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Kamere v Dobrepolju, tekme še v Litiji, Ljutomeru in Zagorju
  Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo pa je še vse odprto. Precej pa bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom pa je vnovič gneča. Tako ima 4. KMN Tomaž Šic Bar 23 točk, eno manj 5. KMN Bronx Škofije, potem pa si sledijo KMN Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), ŠD Mlinše (15) in KMN Sevnica (13).
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Z mislimi pri Minsku in končnici 1. SFL
  „Že v prvem polčasu bi morali doseči kak gol več. Sta pa na koncu nam v prid odločili borbenost in naša ekipa,“ je pristavil Čujec, ki je potrdil, da je ekipa udejanila prvi letošnji cilj, zdaj pa si želijo še do naslova državnega prvaka. „Res je, da bomo lahko nadaljevali z igrami v Evropi tudi drugo leto,“ sklene Kristjan Čujec.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo do 1. zmage v 1. SFL
  Petek prinaša še preostale štiri tekme 17. kroga, obračun iz Dobrepolja med domačo vrsto in ekipo KMN Bronx Škofije pa bomo prenašali na spletu, to bo februarska tekma meseca. Za točke se bodo merili še v Litiji, kjer gostuje Oplast, Ljutomeru, ko k KMN Tomaž Šic Bar prihaja Sevnica ter v Zagorju, kjer se bosta srečala domači ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  V Kazahstanu sposobni spisati zgodovino
  S tekmo v kazahstanskem mestu Alma Ata se začenja letošnja osmina finala futsal lige prvakov. Zavoljo uspešnega nastopa Dobovca v šestnajstini finala in relativno ugodnega žreba se danes vodilna ekipa 1. SFL spogleduje z jasno željo, da se uvrsti na finalni turnir osmerice. Tekma Aktobeja in Dobovca se začne ob 11. uri.
 • 17.02.2021 | 1. SFL
  Radi bi izkoristili zgodovinsko priložnost
  FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL, je v torek prispel v Kazahstan, kjer se bo jutri v mestu Alma Ata ob 11. uri po slovenskem času pomeril z domačo ekipo Aktobe. Zmagovalec tekme bo napredoval na finalni turnir lige prvakov, ki bo med 28.4. in 3.5. v beloruskem Minsku.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.

DELI NA