11.01.2021 | 1. SFL
Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja

Klubi 1. SFL nadaljujejo s tekmami. Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

1.SFL, 12. krog, 12.1.
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)

19.1.
FK Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)

18.12.
FK Dobrepolje – FK Dobovec 0:14
 (0:10)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije 2:3 (2:2)

19.12.
KMN Tomaž Šic bar – FC Litija 1:2
 (1:1)

Popraviti vtis

„Ravno smo s treninga,“ v nedeljo zvečer pove trener Mlinše Gregor Ceglar. „Danes smo trenirali, v ponedeljek smo prosti. V torek pa želimo popraviti katastrofalen vtis s tekme proti Dobovcu. Za petkovo predstavo ne iščemo opravičila, se pa zavedamo razlike v kvaliteti in moči. Naredili smo precej napak,“ uvodoma pove Ceglar, ki je z ekipo in strokovnim štabom analiziral petkov obračun.

„Očitno je, da nas je prekinitev zaradi COVID-19 spustila dve stopnji nižje. Potrebovali bomo čas, da ujamemo formo. Najbolj se nam prisilni počitek pozna pri kondiciji, za nameček pa še v komunikaciji in gibanju na terenu,“ opiše Ceglar težave, s katerimi se sooča. „Gremo naprej, tekme si sledijo. Kar morda za nas ni najboljše. Zdaj bi potrebovali, da bi 13 dni trenirali. A situacija je taka, kot je,“ odločno doda Ceglar, ki spomni na torkovo in petkovo srečanje – najprej so na sporedu Ptujčani, potem KMN Bronx Škofije.

Novinca v klubu

V ŠD Mlinše so v minulih dneh dodali v svojo ekipo dva izkušena novinca. Iz Avstrije, tam je igral za avstrijskega predstavnika v kvalifikacijah za ligo prvakov, prihaja 27-letni Matic Lokovšek. Novi član ekipe je tudi 31-letni Dragan Petrović, ki je bil nazadnje član Silika.

„O novincih na tem mestu še ne bi. Smo še v fazi treninga in uigravanja. Zagotovo pa prinašata izkušnje in individualno kvalitete, zagotovo bosta dodana vrednost,“ pove Ceglar, ki ob koncu vso pozornost usmeri na Ptujčane, 2. ekipo letošnje 1. SFL.

„S Ptujčani smo v tej sezoni odigrali že dve tekmi, poleg prvenstvene (4:1 za Ptujčane; op.a.) tudi pripravljalno srečanje. Gledal sem jih tudi na tekmi proti Bronxu. Vemo, kako igrajo, smo mlada, poletna ekipa, ki jo super vodi trener Robert Grdović. O naši taktiki za torek ne želim, da česa ne razkrijem. Vemo pa, kje jih moramo zatreti, če želimo kaj narediti,“ napove trener Ceglar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.01.2021 | 1. SFL
  V torek dve tekmi, prenos z Vrhnike
  Uvodoma se bosta ob 19. uri v Ljutomeru pomerila domači KMN Tomaž Šic bar in FK Dobovec, od 20. ure naprej pa vabljeni k spremljanju prenosa tekme na spletni strani www.futsal.si . Na Vrhniki se bosta srečali domači Siliko Vrhnika in KMN Oplast Kobarid.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  V 40. minuti do zasluženega napredovanja v ligi prvakov
  Dobovec bo tekmeca v osmini finala lige prvakov dobil v četrtek, 21.1., ko bo v Nyonu žreb. Osmina finala se igra med 16. in 21.2., o napredovanju na zaključni turnir pa odloča ena sama tekma.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec nocoj po osmino finale lige prvakov
  Trener Dobovca Kujtim Morina je vesel, ker ima na voljo optimalno zasedbo. V ekipi je po težki poškodbi svoje mesto spet zavzel motor moštva Rok Mordej.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.

DELI NA