18.11.2020 | 1. SFL
Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec

Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.

Najtežje obdobje

„Poškodbe so nekaj najtežjega za športnike. Sam sem bil težje poškodovan prvič. Ne moreš trenirati, ne moreš igrati in ne moreš pomagati ekipi,“ pravi Rok, ki je dobil v torek, 17.11., proti KMN Sevnica uvodne minute. „Mislim, da sem igral 15 minut. Tako ali tako pa sem dober mesec že treniral z ekipo. Zaigrati bi moral že pred preložitvijo tekem,“ pravi Mordej. „Treningi naše ekipe so tako ali tako močnejši kot večina tekem v 1. SFL. Ko sem videl, da tu lahko igram, potem sem se zavedal, da lahko začnem,“ dodaja Mordej, ki načrtuje, da bo do novega leta nared.

„Načrtoval sem, da bom začel decembra trenirati z ekipo, januarja pa bi zaigral. A sem se počutil zelo dobro, tudi zadnji testi in pregled kolenskega sklepa in mišic so bili zelo dobri. Zato sem zadnjih 14 dni že treniral z ekipo,“ svojo vrnitev opiše Gašper, ki se je minuli ponedeljek odločil, da pomaga soigralcem kar na terenu, ne le na klopi.

„Res je "luštno", ker sem nazaj. Pogrešal sem futsal, pogrešal sem tekmovanje,“ priznava Vrhovec, ki si želi pomagati ekipi do najvišjih mest. „Malce sem še previden, rabim predvsem minute, ki mi manjkajo,“ navrže Vrhovec, ki pozdravlja tudi vrnitev Roka Mordeja.

Vesela drug za drugega

Prijatelja, tudi soigralca v klubu (ko bil Vrhovec posojen v Dobovec), Rok in Mordej sta se razveselila svoje in prijateljeve vrnitve na teren. „Pozdravljam Roko vrnitev, naključje je hotelo, da nam je uspela vrnitev na isti dan. Roku, ki je moj prijatelj, želim vse dobro. Vem, kako se je počutil, ko se ti zgodi taka poškodba. Sam sem to prvič doživel pred enajstimi leti,“ pove Gašper. „Videl sem, da je tudi Gašper zaigral. Res je imel smolo, dobro je za slovenski futsal in kvaliteto lige, da se je vrnil. Na igrišču se grdo gledava, sicer pa sva prijatelja,“ pa sklene Mordej.

Rok Mordej (1989) je za slovensko člansko vrsto zbral 106 tekem, dosegel je 41 zadetkov, debitiral je 24. oktobra 2008. V dresu mlade reprezentance ima 33 tekem in 11 doseženih golov. Mordej je kariero začel doma, v Dobovcu, ki ga je prvič zapustil 2012., ko je šel za dve sezoni v italijanski New Team Calcio a 5, potem se je za dve leti vrnil v matični klub, da bi potem še sezono 2016/2017 odigral v zagrebškem Nacionalu. Z Dobovcem je bil trikrat državni prvak.

Gašper Vrhovec (1988) je za člane Slovenije zbral 83 tekem, dosegel je 42 zadetkov, debitiral je 20.10. 2007 proti Uzbekistanu. V reprezentanci U21 ima 11 nastopov in en dosežen zadetek. V 1. SFL ima tri naslove državnega prvaka. Poleg Litije je nosil še dres Dobovca Pivovarne Kozel, kamor je bil posojen v sezoni 2015/16.

Tekst: D.P.
Foto: FC Litija, FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2021 | 1. SFL
  Siliko povedel 2:1
  Vrhniški Siliko je v Litiji na 3. tekmi polfinala slavil s 4:2 in v polfinalni seriji povedel 2:1 v zmagah. Četrta tekma, morda že zadnja v tej seriji, bo na sporedu v torek, 18. maja, na Vrhniki.
 • 14.05.2021 | 1. SFL
  Litija in Siliko v lovu na 2. zmago
  V četrtek zvečer sta se pomerila FK Dobovec in FC Bronx na tretji polfinalni tekmi, v petek pa s polfinalom nadaljujeta Litija in Siliko.
 • 13.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvi finalist 1. SFL
  Drugega finalista bo dal par FC Litija – Siliko Vrhnika. Po dveh tekmah je rezultat izenačen, 1:1, tretja tekma pa bo jutri, 14.5., v Litiji.
 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!

DELI NA