19.11.2020 | 1. SFL
Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL

V torek se je igral 7. krog, jutri, v petek, pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

„Pripravljamo se, treniramo dalje,“ je sinoči povedal trener Dobovca Kujtim Morina, ki je po torkovi tekmi in suvereni zmagi proti KMN Sevnica (11:0) v sredo že treniral. „Po zmagi 11:0 ni kaj dodati, ekipa je pokazala pravi pristop, zbranost pa so igralci ohranili celo tekmo. Igrali so tudi mlajši, svoje minute je dobro izkoristil vratar Marko Peček. Dejansko niti sam nisem vedel, kaj in kako lahko pričakujem od ekipe po premoru, a smo lahko zadovoljni,“ se uvodoma Morina še zadrži pri torkovi tekmi, potem pa fokus usmeri na petek.

„Cenimo in spoštujemo delo Ptuja, ki je sestavil dobro in mlado ekipo, dodal pa igralce, ki so s sabo prinesli izkušnje iz Stripyja, Litije. Imajo tudi najboljšega strelca lige. Trener Grdović dela dobro delo,“ naprej Morina pohvali konkurenco, potem pa nadaljuje:

„Naredili bomo vse, da spet zmagamo. Gremo od tekme do tekme, treniramo kvalitetno. Verjamem, da bomo svoje kvalitete potrdili tudi na Ptuju. Vesel sem tudi, da bo tekma v spletnem prenosu,“ še doda Morina, ki ima na voljo devet reprezentantov, ki igrajo vidno vlogo v reprezentancah Slovenije in Hrvaške.

Vodilni na vseh frontah

To bo tudi tekma, ko si bosta nasproti stala hrvaška trenerja Kujtim Morina in Robert Grdović, zato je pričakovati še dodatno zanimanje za tekmo meseca tudi širše v regiji.

Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.

Medsebojni tekmi v 1. SFL:
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec 3:8
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj 12:2

Lestvica strelcev:
Tilen Gajser ( FC Hiša daril Ptuj) 11
Vedran Matošević (FK Dobovec) 11
Luka Perić (FK Dobovec) 10
Žiga Čeh (FK Dobovec) 9
Bojan Klemenčič (KMN Tomaž Šic bar) 8
Teo Turk (FK Dobovec) 8
Tihomir Novak (FK Dobovec) 8

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

DELI NA