07.02.2024 | 1. SFL
Kamere Šport TV-ja v Ribnici

V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.

1.SFL, 16. krog, 8.2.
THE Nutrition Extrem – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV-ju)

9.2.
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

Več kot 500 gledalcev

THE Nutrition Extrem se je odločil, da tekmi s Silikom in Dobovcem odigra v Športnem centru Ribnica, da širši možnosti omogoči ogled tekem. Dobovec je v deželi suhe robe gostoval minuli mesec, kar 550 ljudi se je zbralo. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že dvakrat: 2:5 in 1:9 je bilo vsakič za prvaka in trenutno 2. ekipo 1. SFL. Ekipa iz Sodražice je na 6. poziciji.

Šest reprezentantov in trener

Pripravo obeh ekip na tekmo je zaznamovala reprezentanca. Dobovec je imel četverico v dresu Slovenije, The Nutrition Extrem dva, za nameček pa je bil s hrvaško reprezentanco tudi trener Dobovca Kujtim Morina. Ekipi Slovenije in Hrvaške sta se pomerili med sabo v Štorah (1:2) in Podčetrtku (2:2).

Željni dokazovanja

„Po reprezentančnem premoru so misli pri domačem prvenstvu. Gostovanje v Ribnici prihaja zelo hitro, veliko naših igralcev je bilo v reprezentanci. Po eni strani smo za to srečni, po drugi je to lahko problem. Gremo iz tekme v tekmo,“ uvodoma pove Kujtim Morina, ki uspešno vodi Dobovec.

„Pred nami je zahtevna tekma proti The Nutrition Extremu, ki je dobra ekipa, za nameček bodo imeli veliko in močno podporo s tribun. So mlada ekipa, ki je željna dokazovanja. Če bomo uspeli do uspeha, bomo morali biti na visoki ravni. Pred reprezentančno pavzo smo na tej stopnji že bili, želim, da tako nadaljujemo,“ še dodaja Morina, ki bo imel na voljo vse razpoložljive sile, Dobovec pa še čaka, da se ekipi pridruži Paragvajec reprezentant Martinez Villalba Francisco Javier.

Čop in Totošković

„Veselim se tekme v Ribnici. Verjamem, da bo spet tako, kot je bilo na našem prvem gostovanju, ko se je zbralo več kot 500 ljudi. Najlepše je igrati pred polno dvorano,“ pa proti Ribnici pogleduje Klemen Duščak.

„Moči imamo še dovolj, smo športniki, ni izgovorov. Odigrali bomo po najboljših močeh. Upam, da bo dovolj za zmago. Pričakujem pa, da bomo imeli več žogo v svoji posesti in več priložnosti. Menim, da bodo domačini igrali zaprto in iz hitrih protinapadov čakali svoje priložnosti. Rastemo, vzdušje je dobro, novinec Brazilec nam je dal dodatno širino,“ nadaljuje Duščak, ki izpostavi, kaj čaka Dobovec na gostovanju:

„Pri domačinu bo treba biti pozoren na prej omenjene protinapade, so mladi in hitri. Na vsaki tekmi igrajo ostro in moško. Tu velja omeniti še reprezentančni dvojec Luka Čop&Denis Totošković, na njiju bo treba biti pozoren, a so tu še drugi igralci, ki nam lahko zagrenijo večer.“

Gostje bodo imeli na voljo vse razpoložljive sile, domačini bodo brez Andraža Žlindre, ki je kaznovan.

Tekst: D.P.
Foto: THE Nutrition Extrem/M.V.

SORODNE NOVICE

 • 27.02.2024 | 1. SFL
  Siliko spet prvi, KMN Meteorplast prvič premagal Dobovec
  Na 1. mesto se je zavihtel Siliko Vrhnika, ki je premagal Sevnico, dosedanji vodilni Dobovec pa je v derbiju 1. in 3. ekipe lige doma z 2:3 klonil proti KMN Meteorplastu Šic Bar. FK Dobrepolje je prvič v sezoni premagal THE Nutrition Extrem (6:1), KMN Oplast se je z zmago v primorskem derbiju (6:1 proti KMN Bronx Škofije) povzpel na 4. mesto.
 • 27.02.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov tekem za napredovanje in obstanek
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb tekmovalnih parov play off/tekme za obstanek oz. napredovanje v 1. SFL za sezono 2024/2025. Na prvi tekmi bo gostitelj tekme sedmouvrščena ekipa 1. SFL po rednem delu, na drugi tekmi bo domačin drugouvrščena ekipa 2.SFL.
 • 27.02.2024 | 1. SFL
  V Podčetrtku nagrade za najboljše tri v letu 2023
  V sklopu tokratnega finalnega turnirja pokala Terme Olimia, 8. in 9. marca v Podčetrtku, bomo nagradili tudi najboljše tri minulega koledarskega leta. Izbiramo najboljšo igralko leta 2023, najboljšega članskega igralca leta 2023 in najboljšega igralca U21 v letu 2023.
 • 27.02.2024 | 1. SFL
  Regionalna derbija na Obali in v Dobrepolju
  Novi vodilni FK Dobovec bo doma gostil tretjega v ligi KMN Meteorplast Šic bar, drugouvrščeni Siliko Vrhnika pričakuje četrto Sevnico. Spodnji dom lestvice pa prinaša dva regionalna derbija: osmo Dobrepolje pričakuje šesti THE Nutrition Extrem, v primorskem obračunu pa sedmi KMN Bronx Škofije gosti peti KMN Oplast Kobarid.
 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec vodi, Dobrepolje prvič premagalo KMN Meteorplast
  Aktualni državni prvak Dobovec je slavil zmago v Sevnici (5:1), ob porazu Silika v Kobaridu (6:3) pa se je Dobovec spet zavihtel na vrh. V derbiju spodnjega doma prvenstvene lestvice so tri točke ostale v Sodražici (2:0), FK Dobrepolje pa je v 10. medsebojni tekmi prvič porazilo KMN Meteorplast Šic Bar.
 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Sodražici
  Vodilni Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, Dobovec odhaja v Sevnico, KMN Meteorplast ŠIC Bar doma gosti FK Dobrepolje. Derbi spodnjega lestvice bo v Sodražici, kjer bo 6. THE Nutrion Extrem gostil 7. ekipo lige, KMN Bronx Škofije.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.

DELI NA