17.03.2023 | 1. SFL
KMN Sevnica in ŠD Mlinše za obstanek

V petek so na sporedu še tri tekme 20., predzadnjega po vrsti, kroga 1. SFL. V Kobaridu domači Oplast gosti ŠD Mlinše, v Kopru h KMN Bronx Škofije prihaja Dobrepolje, na Vrhniko k Siliku pa Sevnica.

1.SFL, 20. krog, 16.3.
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec 2:6 (1:4)
0:1 Pasariček (2.), 0:2 Matošević (9.), 0:3 Čeh (9.), 1:3 Alen Ruis (14.), 1:4 Pasariček (15.), 1:5 Echavarria (29.), 2:5 Šnofl (32.), 2:6 Čeh (35.)

17.3.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Sevnica (20.00)

Prepoved igranja:
Matevž Sodič (FK Dobrepolje)
Matic Goznik (KMN Meteorplast Šic bar)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Uroš Đurić (FK Siliko)
Nik Klinc (FK Siliko)
Max Vesel (FK Siliko)
Jure Holenšek (ŠD Mlinše)
Patrick Osredkar (ŠD Mlinše)

Sevnica in Mlinše za obstanek

Minuli krog je dal nekaj odgovorov, tudi to, da si je šest ekip zagotovilo končnico 1. SFL. Še vedno pa ni jasno, kdo bo izpadel (8. ekipa rednega dela 1. SFL) in kdo gre v dodatne kvalifikacije (7. po rednem delu 1. SFL proti 2. po po rednem delu 2. SFL). Sevnica ostaja na 7. mestu (10 točk), ŠD Mlinše pa na 8. mestu (9 točk).

Sevničani to pot odhajajo na Vrhniko, kjer jih čaka Siliko. „Tale premor, zaradi pokala in reprezentance, nas je vrgel malce iz ritma. Trenirali smo, odigrali smo dve prijateljski tekmi. Kakšna pa je forma, pa bo jasno na tekmi,“ pove Matej Zakšek, trener KMN Sevnica. „Pripravili smo se na Vrhničane in njihovo ekipo. Vemo tudi, kako se postaviti. A bo veliko odvisno od dnevne forme in tudi od tega, kdo bo lahko za nas zaigral na tekmi,“ pristavi Zakšek.

Siliko, vodi ga trener Mile Simeunovič, se veseli tekme. Minule tedne so bili treningi v okrnjeni postavi zavoljo obveznosti reprezentance članov in reprezentance do 19 let. „Kljub temu imamo dovolj igralcev. Solidno smo trenirali, tudi dve tekmi smo odigrali – merili smo se s Futsal Dinamom in Dobrepoljem. Igralci, ki prej niso bili v formi, so se dvignili. Tisti iz reprezentance pa so prišli nazaj v slabšem stanju, svoj nivo pa so zadnje dni dvignili,“ o stanju ekipe trener Mile Simeunovič.

„Ne bomo v popolni postavi, nekaj so naredile bolezni, nekaj kartoni. A tisti, ki bomo, spoštujemo Sevnico. Vemo, da se borijo za obstanek. To razumemo, a imamo tudi mi svoje želje in cilje, ki jih želimo udejaniti,“ napove trener Simeunovič, ki bo tokrat zaigral brez trojca Max Vesel, Nik Klinc, Uroš Đurić, ki počiva zaradi kartonov.

Oboji zmagali doma, v pokalu pa Dobrepolje

Bronx je na 4. mestu, Dobrepolje na šestem. Primorci imajo 23 točk, Dobrepolje pet manj. A slednje  še vedno z možnostjo, da se zavihti celo na 4. mesto „To vse drži, to je matematika. Vemo pa, da nas v petek čaka zahtevna tekma. O Bronxih vemo vse, kje in kdo je nevaren. Smo pa tudi letos parkrat pokazali, da lahko igramo proti njim,“ petkovo gostovanje na Obali napove trener Dani Kaljevič.

V prvenstvu sta obe ekipi dobili domačo medsebojno tekmo, v polfinalu pokala Terme Olimia je slavilo Dobrepolje (4:2). „Pričakujem dobro tekmo, odločale bodo malenkosti. Žal pa ne bomo nastopili v popolni postavi,“ dodaja trener Kaljevič, ki doda, da so reprezentančnim premor izkoristili za prijateljsko tekmo z Vrhničani.

„Skušali smo čim boljše trenirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Imamo pa tudi smolo, saj nas poškodbe niso obšle,“ začne Damir Pertič, trener KMN Bronxa, javljanje z Obale. Marin Mandir je obnovil poškodbo, med poškodovanimi sta še Boris Turudija in Jernej Peroša.

„Pred nami sta še dve tekmi v rednem delu. Obakrat želimo zmagati! Za kaj bo to dovolj na koncu rednega dela, bomo še videli. Vem, da nas čaka izenačena tekma. Oboji smo v igri za mesta od 4. do 6. Naredili bomo vse, da z zvrhano mero borbenosti, agresije, zavzetosti točke ostanejo na Obali,“ je jasen Damir Pertič, ki opozarja na psihološko komponento. „Hočem videti samozavestno ekipo in totalno agresijo! Proti Mlinšam je to že bilo videti,“ zaključi Damir Pertič.

Vrnil se je Nejc Kovačič

Za konec še skok v Kobarid. Oplast pogleduje proti končnici, minule dni so skušali kar se da dobro trenirati. „Tudi v petek se bomo trudili naprej. Na treningu je več volje in energije. Pozna se nam, da se je vrnil Nejc Kovačič, vzdušje je dobro. Zadovoljen sem s pokazanim. Žal nam v času premora ni uspelo odigrati prijateljske tekme,“ trener Oplasta Matej Kavčič pohvali svoje fante, ki v petek želijo do zmage. „Ker si želimo do zmage v lovu na 4. mesto po rednem delu, bodo Mlinše težko prišle do točk pri nas,“ napove strateg severnoprimorske ekipe.

V taboru Mlinš so se dobro pripravili na 20. krog in gostovanje v Kobaridu. „Skušali smo dobro izkoristiti treninge, čeprav nismo bili v popolni postavi,“ pove trener Gregor Ceglar. „Vem, da bo ekipa dala vse od sebe in se pokazala v dobri luči. Verjamem v te fante,“ je odločen Ceglar, ki je v času pavze odigral tudi prijateljsko tekmo.

To bo 7. medsebojna tekma ekip, trikrat je zmagal Oplast, dvakrat Mlinše, enkrat se je tekma končala brez zmagovalca. Pred dvema letoma in pol so Mlinšani slavili v Kobaridu.

Tokrat Mlinšani prihajajo v Kobarid brez kaznovanega dvojca Jure Holenšek&Patrick Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: B.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Siliko vodi v finalu
  Siliko le še ena zmaga loči od premiernega naslova futsal prvaka Slovenije. V finalni seriji proti branilcu naslova Dobovcu so povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek, 28. maja na Vrhniki.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano
  Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si. Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Zavedajo se, da so vse bližje Dobovcu
  „Pilimo detajle, pozorni smo le na to, ter na napake, ki smo jih naredili,“ pa javljanje iz tabora Silika začne trener Mile Simeunovič. Tudi on je v pričakovanju 3. tekme finala, ki bo jutri, v četrtek, ob 20. uri v Rogaški Slatini. Tudi s televizijskim prenosom na Šport TV-ju.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Po prvi zmagi proti Siliku jim je odleglo
  Ekipi Silika in Dobovca sta odigrali dve vrhunski tekmi: prvo je v Rogaški Slatini dobil Siliko, drugo na Vrhniki pa Dobovec. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.

DELI NA