27.05.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj

Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji levi bok:
Benjamin Melink
Rok Grželj
Rok Mordej
Davorin Šnofl
Damir Pertič

Na novo sezono se že pripravlja tudi Rok Grželj (1982). „Rad bi igral do 50. leta, nekaj sezon mi je še ostalo,“ v svojem slogu napove Grželj, ki je zadnje tri sezone igral v Italiji v Pordenoneju, tam pa bi tudi rad nadaljeval jeseni.

Videopredstavitev Roka Grželja:Na Hrvaškem in v Srbiji

„Najprej sem igral nogomet pri Primorju, potem sem začel s turnirji, kjer sem bil v ekipi s Kurtićem in Božičem. Hitro se je razvedelo, kako igram, zato je sledil odhod v futsal,“ opiše Grželj svoje futsal začetke. Sprva v Zagorju, kamor ga je pripeljal prav Nenad Kurtić, potem pa je igral za Bronx, Gorico, Casino Safir, Maribor, Kixe in vnovič Bronx. Vmes se je za kratek čas preizkusil v Srbiji (Konjarnik) in na Hrvaškem (Gospić).

Z Gorico in Bronxi

„Futsal je zame zabava,“ poudari Grželj, ki se še danes rad spomni evropskega prvenstva na Hrvaškem (leta 2012), kjer so prav naši reprezentanti izzvali Ricardinha, da se jim pridruži pri žongliranju. „Sprva je bil hec, potem smo se srečali na hodniku in je bil tako za akcijo,“ še doda Grželj, ki danes živi na Krasu.

Leta 2008 je postal državni prvak z Gorico, leta 2013 pa je z Bronxi osvojil še pokal Terme Olimia.

Med letoma 2005 in 2012 je nosil dres članske reprezentance Slovenije, 31 nastopov in šest zadetkov je zabeležil. Nastopil je na enem evropskem prvenstvu (2012), 2010. pa mu je nastop na EP preprečila poškodba.

Pomagal KMN Meteorplastu

V minulih 20 letih pa je nase na parketu opozoril tudi Davorin Šnofl (1980), ki se je v tej sezoni vrnil v dvorano in pomagal ekipi KMN Meteorplasta v 2. SFL. Sicer pa je za Davorinom pestra in uspešna kariera, ki jo je v 1. SFL preživel v ekipah Vitomarci Petlja, Gip Beton MTO, KMN Benedikt, Dobovec Trgovine Jager in Proen Maribor.

Davorina so svoj čas vabili tudi na tuje, a se je odločil, da ostane doma in se ne preizkusi v Rusiji.

Prva Zlata žoga

Šnoflu pa je pripadlo prvenstvo, da je bil kot prvi igralec izbran za dobitnika Zlate žoge, ki jo Komisija za mali nogomet pri NZS podeljuje najboljšemu igralcu za dosežke v minulem koledarskem letu. Šnofl je to laskavo priznanje dobil za leto 2006. Za leto 2006 je bil Davorin izbran tudi za športnika leta v občini Lenart.

Videopredstavitev Davorina Šnofla:V sezoni 2005/06 je Šnofl z Zagorjem prišel do naslova državnega prvaka. Gip Beton MTO, ki ga je vodil Mitja Jontez, je nastopal v postavi Martinčič, Bajc, Kuburić, Adamič, Korada, Ibrišimović, Satler, Adrinjek, Simić D., Brkić, Simić B., Ilišević, Zorč, Šnofl, Goranović, Novak. Leto za tem je bil Davorin tudi prvi strelec lige.

Šest golov

V dresu Slovenije je zbral sedem nastopov, dosegel je šest zadetkov. Debitiral je proti Litvi 29.1. 2004, ko je reprezentanco še vodil Darko Križman, sklenil pa 2008. na tekmi Slovenija – BiH, selektor je bil Andrej Dobovičnik.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.

DELI NA