22.07.2022 | 1. SFL
Iz Meteorplasta v Italijo

Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.

„Ta selitev mi definitivno pomeni začetek nekega novega življenja. Prvič bom odšel od svojega doma za daljše obdobje. To pomeni, da bom predan novemu nepoznanemu okolju, novim ljudem, navadam. Verjamem, da bo težko, ampak sem na to pripravljen in se tega zelo veselim. Zato sem se tudi odločil za pot v tujino,“ pove Alen.

„Na tej točki bi se rad zahvalil Jeremyu Bukovcu, ki me je kontaktiral in me povezal z agentom, ki mi je predstavil cilje in želje. Nato sem vstopil v kontakt s klubom, ki je pokazal veliko željo po mojem prihodu! Predstavili so mi načrt oziroma projekt, ki se ga zelo veselim in komaj čakam, da začnemo sodelovati tudi na parketu,“ nadaljuje naš sogovornik, ki je nase nazadnje opozoril v dresu KMN Meteorplasta.

„Definitivno mi bo Meteorplast ostal v velikem spominu, saj je to prvi klub, pri katerem sem dobil članske minute, ki so mi veliko pomagale pri sami koncentraciji in razvoju, na igrišču in pa tudi izven njega. Rad bi se iz srca zahvalil predsedniku Saši Makoterju, ki res trdo dela, da ta klub raste in gradi zgodbo. Verjamem, da bo Meteorplast v prihodnjih letih veliko ime slovenskega futsala! Ob enem bi se pa še enkrat rad zahvalil vsem aktivnim v klubu za dober in prijazen odnos! Tu sem se počutil kot doma,“ še pove Alen, ki je bil v Ljutomeru od leta 2020, za selekciji U17 in U19 ter člane pa je v 78 nastopih dosegel 101 zadetek. Alen je prišel tudi do reprezentance, danes je kapetan mladincev.

„Svojo futsal pot sem, kot 8-letnik, ki rad igra nogomet, začel v Voličini pri klubu KMN Slovenske Gorice. Klubu bi se rad zahvalil za vse treninge, s katerimi so mi pripomogli pri mojem razvoju. Rad bi pa se posebej zahvalil Dejanu Krambergerju, ki mi je dal motivacijo po dokazovanju in mi pomagal pri tem, da sem se v futsal zaljubil in mi je postal nekaj vsakdanjega. V Voličini sem igral vse do leta 2017, ko sem odšel na enoletno posojo v Meteorplast, saj nisem imel selekcije. To je bilo moje prvo sodelovanje s Sašo Makoterjem. Nato sem se po eni sezoni vrnil v Slovenske Gorice, ampak sem se poleti 2020 znova dogovoril za sodelovanje z Meteorplastom. Tukaj sem preživel lepi dve leti, v katerih sem se naučil veliko in se razvil kot igralec in kot oseba. Rad bi se zahvalil klubu za dober in pošten odnos!“ pa Alen nameni nekaj besed svojima dvema nekdanjima kluboma, kjer se je razvijal in kalil.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA