22.07.2022 | 1. SFL
Iz Meteorplasta v Italijo

Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.

„Ta selitev mi definitivno pomeni začetek nekega novega življenja. Prvič bom odšel od svojega doma za daljše obdobje. To pomeni, da bom predan novemu nepoznanemu okolju, novim ljudem, navadam. Verjamem, da bo težko, ampak sem na to pripravljen in se tega zelo veselim. Zato sem se tudi odločil za pot v tujino,“ pove Alen.

„Na tej točki bi se rad zahvalil Jeremyu Bukovcu, ki me je kontaktiral in me povezal z agentom, ki mi je predstavil cilje in želje. Nato sem vstopil v kontakt s klubom, ki je pokazal veliko željo po mojem prihodu! Predstavili so mi načrt oziroma projekt, ki se ga zelo veselim in komaj čakam, da začnemo sodelovati tudi na parketu,“ nadaljuje naš sogovornik, ki je nase nazadnje opozoril v dresu KMN Meteorplasta.

„Definitivno mi bo Meteorplast ostal v velikem spominu, saj je to prvi klub, pri katerem sem dobil članske minute, ki so mi veliko pomagale pri sami koncentraciji in razvoju, na igrišču in pa tudi izven njega. Rad bi se iz srca zahvalil predsedniku Saši Makoterju, ki res trdo dela, da ta klub raste in gradi zgodbo. Verjamem, da bo Meteorplast v prihodnjih letih veliko ime slovenskega futsala! Ob enem bi se pa še enkrat rad zahvalil vsem aktivnim v klubu za dober in prijazen odnos! Tu sem se počutil kot doma,“ še pove Alen, ki je bil v Ljutomeru od leta 2020, za selekciji U17 in U19 ter člane pa je v 78 nastopih dosegel 101 zadetek. Alen je prišel tudi do reprezentance, danes je kapetan mladincev.

„Svojo futsal pot sem, kot 8-letnik, ki rad igra nogomet, začel v Voličini pri klubu KMN Slovenske Gorice. Klubu bi se rad zahvalil za vse treninge, s katerimi so mi pripomogli pri mojem razvoju. Rad bi pa se posebej zahvalil Dejanu Krambergerju, ki mi je dal motivacijo po dokazovanju in mi pomagal pri tem, da sem se v futsal zaljubil in mi je postal nekaj vsakdanjega. V Voličini sem igral vse do leta 2017, ko sem odšel na enoletno posojo v Meteorplast, saj nisem imel selekcije. To je bilo moje prvo sodelovanje s Sašo Makoterjem. Nato sem se po eni sezoni vrnil v Slovenske Gorice, ampak sem se poleti 2020 znova dogovoril za sodelovanje z Meteorplastom. Tukaj sem preživel lepi dve leti, v katerih sem se naučil veliko in se razvil kot igralec in kot oseba. Rad bi se zahvalil klubu za dober in pošten odnos!“ pa Alen nameni nekaj besed svojima dvema nekdanjima kluboma, kjer se je razvijal in kalil.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA