21.03.2019 | 1. SFL
Ivančna Gorica in Ptuj v kvalifikacije za 1. SFL

Ta in prihodnji petek bo obeležil tudi boj za zadnje prosto mesto v 1. SFL za sezono 2019/2020. v konkurenci sta ostali ekipi FC Ivančne Gorice in FC Hiše Daril Ptuj.

Kvalifikacije za 1. SFL:

1. tekma, 22.3.
FC Ivančna Gorica – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

2. tekma, 29.3.
FC Hiša daril Ptuj – FC Ivančna Gorica (20.00)

Sistem tekmovanja

V kvalifikacijah, prva tekma bo v Ivančni Gorici, druga na Ptuju, se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu; na prvi tekmi velja vsak doseženi rezultat po rednem igralnem času kot končni rezultat; v primeru identičnega rezultata in števila doseženih zadetkov v gosteh na obeh tekmah, se zmagovalca določi z izvajanjem kazenskih udarcev; prvotno jih izvajajo po trije igralci.

Ivančna Gorica je v 1. SFL zasedla 9. mesto, Ptujčani so bili v 2. SFL drugi, direktno napredovanje so si priigrali igralci KMN Tomaž Šic bar.

Podprvak 2. SFL v popolni zasedbi

„Maksimalno smo pripravljeni na petkovo tekmo. Na voljo imam vse igralce, ki so pripravljeni na borbo. Pričakujem pošteno in fair tekmo. Vlogo favorita prepuščam Ivančni Gorici, ki že dve leti nastopa v 1. SFL. Mi imamo svoje adute, ki bi jih radi izkoristili,“ začne trener Ptujčanov Dejan Kraut.

„Preboj v 1. SFL ni obveza, bi pa bilo lepo, da se tja uvrstimo. Tako je igralcem povedal tudi predsednik kluba. Ne bo konec sveta, če nam ne uspe. Vsi pa vemo, zakaj smo tu! V 1. SFL smo imeli 16 zmag v 18 tekmah, pa je bilo premalo. Verjamem, da bo zdaj uspelo,“ se nadeja Kraut, ki si želi, da se z Dolenjske vrnejo s pozitivnim aktivnim rezultatom.

Tudi v Ivančni Gorici se nadejajo, da obstanejo med elito. Jasno pa jim je, da bo to vse prej kot lahko. „Za nami je še zadnji trening, pripravili smo se. Imamo nekaj težav s poškodbami, svoje pa so naredile še službe, zato bomo kar brez treh igralcev. A ne tarnamo. Doma bomo odigrali po najboljših močeh,“ poudari Jože Gačnik, trener in igralec Ivančne Gorice, ki bo morala tudi brez izkušenega strelca Kristjana Čoža.

Aktiven pozitiven rezultat

V dolenjskem prvoligašu pravijo, da vlogo favorita prepustijo kar gostom. „Ptujčani imajo zagotovo najmočnejšo ekipo v 2. SFL. Gledal sem tudi njihovo zadnjo medsebojno tekmo s KMN Tomaž, ki je imel boljše posameznike, ti pa so odločili. Za nameček imajo Ptujčani tudi kar nekaj igralcev Benedikta, kjer so še lani igrali 1. SFL,“ meni Gačnik, ki tako kot Kraut računa na pozitiven rezultat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2019 | 1. SFL
  Debeljak še naprej za Litijo
  "Tu sem naredil velik napredek in upam da bo tako tudi v prihajajoči sezoni, v katero bomo štartali zelo odločno in samozavestno. V Litiji so igralci z veliko futsal kilometrine in od njih se res lahko veliko naučim,“ je povedal Debeljak za uradno klubsko Facebook stran, kjer je potrdil, da bo vsaj še leto dni nosil dres 10-kratnega državnega prvaka.
 • 17.06.2019 | 1. SFL
  Žunko bo vodil Litijo
  „Od igralcev bom na treningih in tekmah zahteval maksimalen pristop, disciplino in zbranost. S trdim delom in pozitivno energijo lahko dosežemo marsikaj,“ še dodaja Žunko, ki je določil, da članska ekipa s treningi pričenja v drugi polovici avgusta, igralci pa bodo pred tem delali tudi sami – predvsem na izboljšavi fizične pripravljenosti.
 • 17.06.2019 | 1. SFL
  Leban ostaja na klopi Oplasta
  V Posočju že načrtujejo novo sezono. Že zdaj je jasno, da bo člansko vrsto tudi v prihodnje vodil Saša Leban. „Ostajam na klopi Oplasta,“ je potrdil Leban, ki bo do konca meseca junija z upravo tudi sestavil zasedbo, ki bo skušala izboljšati rezultate minule sezone.
 • 11.06.2019 | 1. SFL
  Sever se vrača v Litijo
  Sever je v pretekli sezoni zaigral tako v finalu 1.SFL, kot tudi v finalu Pokala Terme Olimia, obakrat pa je moral s soigralci priznati premoč ekipi Futsal klub Dobovec. Kljub temu mu bo izkušnja v Mariboru ostala v lepem spominu.
 • 11.06.2019 | 1. SFL
  Mladi Bronxi slavili v Zagrebu
  Zaradi študijskih in drugih obveznosti je v hrvaško prestolnico namreč odpotovalo le pet »pravih« mladincev. Po uvodnem porazu je sledilo izvrstno nadaljevanje (pet tekem in prav toliko zmag) in na koncu zasluženo 1. mesto. Poleg tega sta bila v najboljšo peterko turnirja izbrana kar dva igralca kluba s Škofij: Davor Stanišič in šele 15-letni vratar Andrej Baruca.
 • 09.06.2019 | 1. SFL
  Širok in Kazič ostajata v Litiji
  Poslovil se je trener Damir Pertič, ostajata pa v ekipi Anže Širok (letnik 1989) in Staš Kazič (1996). Širok je zbral v minuli sezoni 16 nastopov (13 golov), saj je izpustil drugi del sezone. Kazič je zaigral na 23 tekmah (11 golov). 
 • 07.06.2019 | 1. SFL
  Kraut ostaja na Ptuju
  Predsednik Sandi Furek je napovedal svetlo prihodnost futsalu v najstarejšem slovenskem mestu. Zdaj je že jasno, da bo trener ekipe še naprej ostal Dejan Kraut, nekdanji uspešni kapetan slovenske futsal reprezentance.
 • 06.06.2019 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja in pomembni datumi uvoda sezone
  Minuli mesec se je sklenila tekmovalna sezona 2018/2019, v tekmovalnem sektorju NZS pa že načrtujejo novo. V priponki objavljamo vabilo za prijavo/potrditev sodelovanja klubov v novi futsal tekmovalni sezoni 2019/2020. Dodani so tudi prijavni roki za tekmovanja.
 • 03.06.2019 | 1. SFL
  Veselijo se sezone v 1. SFL
  „Zadržali smo prvega strelca 2. SFL Darija Dragosavca, želimo pa si, da bi nam še naprej pomagal Aleš Marot,“ dodaja Novak, ki potrdi, da bo ekipo vodil trener Bojan Cunk, prvo moštvo pa naj bi skušali še okrepiti z igralcem ali dvema.
 • 31.05.2019 | 1. SFL
  Turk okrepil prvaka
  „Ekipa Dobovca je izvrstna, v njej igrajo vrhunski igralci, tudi trener Kujtim Morina je izjemen. Rok Mordej mi je dejal, da je trenerjeva želja, da sem v njegovi ekipi. Vzel sem si čas za razmislek in se odločil,“ je v pogovoru za Facebok stran kluba prestop k črno-belim pojasnil Teo Turk.

DELI NA