21.03.2019 | 1. SFL
Ivančna Gorica in Ptuj v kvalifikacije za 1. SFL

Ta in prihodnji petek bo obeležil tudi boj za zadnje prosto mesto v 1. SFL za sezono 2019/2020. v konkurenci sta ostali ekipi FC Ivančne Gorice in FC Hiše Daril Ptuj.

Kvalifikacije za 1. SFL:

1. tekma, 22.3.
FC Ivančna Gorica – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

2. tekma, 29.3.
FC Hiša daril Ptuj – FC Ivančna Gorica (20.00)

Sistem tekmovanja

V kvalifikacijah, prva tekma bo v Ivančni Gorici, druga na Ptuju, se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu; na prvi tekmi velja vsak doseženi rezultat po rednem igralnem času kot končni rezultat; v primeru identičnega rezultata in števila doseženih zadetkov v gosteh na obeh tekmah, se zmagovalca določi z izvajanjem kazenskih udarcev; prvotno jih izvajajo po trije igralci.

Ivančna Gorica je v 1. SFL zasedla 9. mesto, Ptujčani so bili v 2. SFL drugi, direktno napredovanje so si priigrali igralci KMN Tomaž Šic bar.

Podprvak 2. SFL v popolni zasedbi

„Maksimalno smo pripravljeni na petkovo tekmo. Na voljo imam vse igralce, ki so pripravljeni na borbo. Pričakujem pošteno in fair tekmo. Vlogo favorita prepuščam Ivančni Gorici, ki že dve leti nastopa v 1. SFL. Mi imamo svoje adute, ki bi jih radi izkoristili,“ začne trener Ptujčanov Dejan Kraut.

„Preboj v 1. SFL ni obveza, bi pa bilo lepo, da se tja uvrstimo. Tako je igralcem povedal tudi predsednik kluba. Ne bo konec sveta, če nam ne uspe. Vsi pa vemo, zakaj smo tu! V 1. SFL smo imeli 16 zmag v 18 tekmah, pa je bilo premalo. Verjamem, da bo zdaj uspelo,“ se nadeja Kraut, ki si želi, da se z Dolenjske vrnejo s pozitivnim aktivnim rezultatom.

Tudi v Ivančni Gorici se nadejajo, da obstanejo med elito. Jasno pa jim je, da bo to vse prej kot lahko. „Za nami je še zadnji trening, pripravili smo se. Imamo nekaj težav s poškodbami, svoje pa so naredile še službe, zato bomo kar brez treh igralcev. A ne tarnamo. Doma bomo odigrali po najboljših močeh,“ poudari Jože Gačnik, trener in igralec Ivančne Gorice, ki bo morala tudi brez izkušenega strelca Kristjana Čoža.

Aktiven pozitiven rezultat

V dolenjskem prvoligašu pravijo, da vlogo favorita prepustijo kar gostom. „Ptujčani imajo zagotovo najmočnejšo ekipo v 2. SFL. Gledal sem tudi njihovo zadnjo medsebojno tekmo s KMN Tomaž, ki je imel boljše posameznike, ti pa so odločili. Za nameček imajo Ptujčani tudi kar nekaj igralcev Benedikta, kjer so še lani igrali 1. SFL,“ meni Gačnik, ki tako kot Kraut računa na pozitiven rezultat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2019 | 1. SFL
  V ŽIVO: Začenja se finale 1. SFL, za bron na Vrhniki
  S tekmo v Rogaški Slatini se začenja finale 1. SFL, za naslov stara znanca Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor. Na Vrhniki je na sporedu prva (od dveh tekem) za 3. mesto in bronasto odličje. Obračuna spremljamo v živo, uvodna finalna tekma pa je na sporedu tudi v neposrednem spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 19.04.2019 | 1. SFL
  Na Vrhniki Siliko in Litija za bron
  Danes se začenja tudi boj za bronasto odličje v 1. SFL. Merita se 3. in 4. ekipa rednega dela, FC Litija in Siliko Mkeršmanc. Medlajo bo osvojila ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem – prva je danes na Vrhniki, druga v torek, 23.4., v Litiji.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Iz karantene po zmago v Rogaško Slatino
  Zadnja tekma z Litijo je bila najtežja, a smo preprosto vedeli, da bomo zmagali,“ samozavesti Sovdatu ne manjka. Zato gredo zasluge tudi trenerju vijolic Tomislavu Horvatu. „Krasen trener je, ki živi za futsal. Na kavi ali pri kosilu ali pa v avtu: vedno govorimo o futsalu. Prepričan nas je, da smo najboljši, to nam daje vedeti, nas hrabri. Verjamemo mu in sledimo, predvsem pa v nas išče maksimum, popuščanja ni, od nas terja več in več,“ dodaja Sovdat, ki se veseli finalne serije.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Pred kamerami začenjajo obrambo naslova
  Dobovec Pivovarna Kozel jutri doma začenja finalno serijo 1. SFL, v lovu na svoj tretji naslov najboljšega v državi. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, v letošnjih medsebojnih tekmah pa boljše kaže kozlom, ki so dobili eno ligaško srečanje, finale pokala Terme Olimia, klonili pa v prvem delu sezone.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  10 prvakov, 10 naslovov Litije, Dobovec in Maribor po tretjo
  Začenja se finale 24. sezone 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor lovita svoj tretji naslov državnega prvaka. Daleč pred vsemi z 10 naslovi ostaja Litija. Državne naslove je do danes osvojilo 10 klubov.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec in Maribor v finalu
  Po treh tekmah in treh zmagah sta si vodilni ekipi rednega dela 1. SFL, Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor, zagotovila nastop v finalu 24. sezone 1. SFL.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Zadnji vlak za Siliko in Litijo
  V Litiji in na Vrhniki so odločeni, da podaljšajo serijo. „Nimamo več priložnosti za popravni izpit,“ se po dveh porazih v Mariboru zaveda Damir Pertič, ki vodi Litijo. 9:2 in 6:5 je bilo za Mariborčane.
 • 15.04.2019 | 1. SFL
  V torek spletni prenos, finale na Sportklubu
  Jutri, v torek, bosta na sporedu že 3. polfinalni tekmi 1. SFL, serija se seli v Litijo oz. na Vrhniko. Nadaljuje pa se serija videoprenosov in medijske pozornosti, ki jo Nogometna zveza Slovenije namenja futsalu.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Maribor in Dobovec vodita 2:0
  Precej več golov je bilo na tekmi v Mariboru, kjer so domačini do 18. minute ušli na 3:0 (kapetan Matej Fideršek je zabil že v prvi minuti). Litijani so zapretili tako kot na prvi tekmi in po golih Staša Kaziča in Boruta Ručne v 32. minuti znižali na 3:2, potem pa so svoje naredili domačini in slavili z 9:2.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Še drugič v Rogaški Slatini in Mariboru
  Petek je dan za ligaški futsal. V tem delu leta pa pravilom brcajo le najboljše in najboljši v državi. Tudi leto 2019 ni izjema. V ženski futsal ligi bosta od nedelje za naslov obračunali vrsti KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje, danes pa se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu sta že 2. po vrsti polfinalni tekmi.

DELI NA