21.03.2019 | 1. SFL
Ivančna Gorica in Ptuj v kvalifikacije za 1. SFL

Ta in prihodnji petek bo obeležil tudi boj za zadnje prosto mesto v 1. SFL za sezono 2019/2020. v konkurenci sta ostali ekipi FC Ivančne Gorice in FC Hiše Daril Ptuj.

Kvalifikacije za 1. SFL:

1. tekma, 22.3.
FC Ivančna Gorica – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

2. tekma, 29.3.
FC Hiša daril Ptuj – FC Ivančna Gorica (20.00)

Sistem tekmovanja

V kvalifikacijah, prva tekma bo v Ivančni Gorici, druga na Ptuju, se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu; na prvi tekmi velja vsak doseženi rezultat po rednem igralnem času kot končni rezultat; v primeru identičnega rezultata in števila doseženih zadetkov v gosteh na obeh tekmah, se zmagovalca določi z izvajanjem kazenskih udarcev; prvotno jih izvajajo po trije igralci.

Ivančna Gorica je v 1. SFL zasedla 9. mesto, Ptujčani so bili v 2. SFL drugi, direktno napredovanje so si priigrali igralci KMN Tomaž Šic bar.

Podprvak 2. SFL v popolni zasedbi

„Maksimalno smo pripravljeni na petkovo tekmo. Na voljo imam vse igralce, ki so pripravljeni na borbo. Pričakujem pošteno in fair tekmo. Vlogo favorita prepuščam Ivančni Gorici, ki že dve leti nastopa v 1. SFL. Mi imamo svoje adute, ki bi jih radi izkoristili,“ začne trener Ptujčanov Dejan Kraut.

„Preboj v 1. SFL ni obveza, bi pa bilo lepo, da se tja uvrstimo. Tako je igralcem povedal tudi predsednik kluba. Ne bo konec sveta, če nam ne uspe. Vsi pa vemo, zakaj smo tu! V 1. SFL smo imeli 16 zmag v 18 tekmah, pa je bilo premalo. Verjamem, da bo zdaj uspelo,“ se nadeja Kraut, ki si želi, da se z Dolenjske vrnejo s pozitivnim aktivnim rezultatom.

Tudi v Ivančni Gorici se nadejajo, da obstanejo med elito. Jasno pa jim je, da bo to vse prej kot lahko. „Za nami je še zadnji trening, pripravili smo se. Imamo nekaj težav s poškodbami, svoje pa so naredile še službe, zato bomo kar brez treh igralcev. A ne tarnamo. Doma bomo odigrali po najboljših močeh,“ poudari Jože Gačnik, trener in igralec Ivančne Gorice, ki bo morala tudi brez izkušenega strelca Kristjana Čoža.

Aktiven pozitiven rezultat

V dolenjskem prvoligašu pravijo, da vlogo favorita prepustijo kar gostom. „Ptujčani imajo zagotovo najmočnejšo ekipo v 2. SFL. Gledal sem tudi njihovo zadnjo medsebojno tekmo s KMN Tomaž, ki je imel boljše posameznike, ti pa so odločili. Za nameček imajo Ptujčani tudi kar nekaj igralcev Benedikta, kjer so še lani igrali 1. SFL,“ meni Gačnik, ki tako kot Kraut računa na pozitiven rezultat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA