19.04.2024 | 1. SFL
Igrali bodo tudi za Jureta

Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.

Na tri zmage

V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe.

1. SFL, polfinale:

1. tekma, 19.4.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 26.4.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

4. tekma, 7.5.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00)

Menjali pripravo na polfinale

„Seveda se veselimo polfinala. Premor od zadnjega kroga rednega dela pa do danes je bil predolg. Smo pa ga izkoristili na svojevrsten način. Lani smo trenirali, bili ves čas v tem premoru v dvorani. Ko se je začel polfinale, smo bili prazni, brez prave volje. Letos smo naredili povsem drugače: ves čas smo bili zunaj, odigrali smo tri tekme, od ponedeljka pa smo spet v dvorani. Pri igralcih vidim lakoto in željo po žogi,Mile Simeunovič, trener Silika, razkrije, da je letošnji premor po rednem delu spremenil v upanju, da bi ekipa boljše odigrala polfinale.

Simeunovič potrdi, da komaj čakajo prvo tekmo proti THE Nutrition Extremu. Tudi nekdanji futsal as opaža, da sta tako Nik Jelič, danes vodi ekipo iz Sodražice in Jaka Sovdat, trener Oplasta, novi val futsal trenerjev.

„Sta trenerja mlajše generacije: v ekipo sta prinesla dovolj energije. Jaka je povsem preporodil Oplast, ki se v polfinalu ne boji niti Dobovca. Pa saj to je šport, prav je tako. Podobno je tudi pri Niku Jeliču, ki je v tej sezoni dozorel,“ nadaljuje Simeunovič, ki se zaveda, da je letos Siliko z Sodražani odigral tri tekme, vse pa dobil.

Radi bi prizemljili goste

„Vemo, kaj nas čaka. Ne morejo nas presenetiti z ničemer. Pripravljeni smo. Vemo tudi to, da bodo igrali visoki presing, da bodo igrali odprto. To jim je uspevalo tudi na prvih treh medsebojnih tekmah,“ Simeunović nameni pozornost gostom, v isti sapi pa pove tudi to: „To je končnica, to je povsem nova tekma. Zdi se mi, da nam je THE Nutrition Extrem na vsaki tekmi bližje. Ob tem pa se tudi mi dobro zavedamo: ŠD Extrem leti, so kar v nebesih. Naša naloga je, da jih prizemljimo. To je bilo jasno v četrtfinalu proti KMN Meteorplastu Šic bAru. Vse tri tekme sem si ogledal in lahko rečem, da je ŠD Extrem povsem zasluženo napredoval v polfinale. Nihče jim ni nič podaril. Tako kot so vsi govorili, da je KMN Meteorplast že v polfinalu, tako danes vsi vidijo naš Siliko v finalu. Pa to ni res! Prednost ŠD Extrema je, da nima kaj izgubiti. Ne bo enostavno. Nismo mi Dobovec ali pa Litija včasih, ki sta zmagovala s kvaliteto v napadu.“

Brez Jureta Subana

Vrhničani, ki so pred dnevi dopolnili 10 let uspešnega delovanja, se nadejajo dobre podpore s tribun. „Smo leto dni starejši, leto dni več izkušenj imamo, moramo zmagati. Pripravljeni smo,“ je jasen Simeunović, ki ima na voljo vse fante z izjemo Jureta Subana, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi Portugalske in Slovenije. „Ko sem to slišal, sem bil jezen. Izgubili smo izjemnega igralca, ki za Siliko pomeni zelo zelo veliko. Zato bomo do konca sezone igrali tudi za njega! Vem pa, da se bo Jure vrnil še močnejši. Čaka ga dolgotrajna rehabilitacija, a Jure je borec.“

Prihaja knjiga

Ob tem pa še to: dan po tekmi, torej v soboto, 20.4., bo luč sveta ugledala knjiga "MILE – Milivoje Simeunović in njegova največja ljubezen". Napisali so jo Mirko Plaznik, Jaka Bregar in Klavdija Rabuza. „Ob branju te knjige vas vabimo, da se prepustite zgodbi, ki vas bo navdihnila in osvetlila izjemno kariero tega futsal velikana. Želimo vam, da boste ob vsaki strani čutili enako strast in navdušenje, ki smo ju doživeli sami med pisanjem tega dela. Hvaležni smo Milivoju Simeunoviću za njegovo sodelovanje in navdih, ki nam je omogočil ustvarjanje knjige. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri raziskovanju in ustvarjanju tega projekta. Naj vas potovanje skozi življenje in kariero Milivoja Simeunovića navdihne in obogati vašo ljubezen do futsala. Najlepša hvala in uživajte v branju!“ so knjigi na pot dodali avtorji, predstavitev knjige pa bo v soboto, 20.4., v Kulturnem Centru Litija, kamor ste vsi lepo vabljeni!

„Mirko Plaznik me je že pred desetimi leti povabil, da bi napisal knjigo o meni. Pred petimi leti me je vnovič pozval, pa sem že drugače gledal na vse skupaj. Pred dvema letoma pa smo se lotili dela, v katerega se je intenzivno vključil tudi Jaka Bregar. Celotna ekipa, ki je pripravljala knjigo, je dve leti garala. Zdaj tudi vem, da sem se prav odločil in sem ponosen ter hvaležen, ker je nastala knjiga, ki je nekaj posebnega zame in futsal,“ je ob izidu knjige povedal Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA