08.05.2018 | 1. SFL
Finale 1. SFL, ki se ga ne bi sramoval nihče v Evropi

V petek je bila na sporedu 3. tekma finala 1. SFL, v petek nas že ob 18.45, in ne ob 19.00, čaka četrti obračun. Morda dobimo novega državnega prvaka, Dobovec Pivovarna Kozel vodi 2:1 v zmagah proti Litiji, kozlom manjka le še ena zmaga do 2. naslova. „Ni še konec. Kdo pa je že bil z 2:1 prvak. Vse tekme so zelo izenačene, tudi četrta bo,“ napoveduje Tomislav Horvat, ki opozori na dve situaciji, ki sta prevesili tehtnico v korist domačinov.

10-metrovka, 3. gol in Puškar

„Deset sekund pred koncem polčasa si ne smeš dovoliti neumnosti, ko je 10-metrovka. Svoje je dodal še tretji gol. Pa da ne pozabim: Damir Puškar je pobranil, kar je bilo treba,“ pove Horvat, ki se malce dlje pomudi pri situaciji za 3. zadetek Dobovca.

Gašper Vrhovec je vrnil žogo Teu Turku. „Napaka se je zgodila že pol sekund prej, ker se Teo ni pomaknil dovolj nazaj, da bi imel dovolj prostora, da bi lahko brcnil žogo ven. Zdaj je imel tega prostora zelo malo, zato ga je lahko Josip Jurić stisnil,“ analizira naš sogovornik, ki se dotakne tudi vodstva Dobovca 1:0. Po podaji s kota je izvrstno meril prav Josip Jurić. Denis Totoškovič ni nič zamudil pri pokrivanju Jurića. Pravilo je, da se zapira notranji prostor. Če pa dobiš tak gol, pa ni kaj očitati. To je bil res fenomenalen zadetek!“ je tudi Horvat pohvalil strel hrvaškega igralca v dresu Dobovca Pivovarne Kozel.

Vratar Žiga Dovč je bil brez moči ob prej omenjenem strelu.
„Sicer pa je odbranil super tekmo, lahko mu le čestitam. V nekaterih trenutkih je celo držal Litijo v igri. Kot sem pa že nekajkrat rekel: to je finale, ko odločajo malenkosti. Vložek je velik, fokus popoln, zato tudi nervoza, ki je sestavni del takih obračunov,“ pove Horvat.

Evropski nivo

„V tem finalu se tudi vidi, da obe ekipi tako dobro igrata obrambo, da se v igri z igralcem vratarjem v polju ne da praktično ustvariti tako prednost, da bi se znašel sam pred golmanom,“ še pohvali Horvat obe ekipi in poudari, da spremljamo eno najboljših finalnih serij v zgodovini 1. SFL. „Mislim, da smo lahko ponosni na tak finale, ki je po kvaliteti takoj za finali v Španiji, Rusiji in Italiji!“ sklene Horvat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2019 | 1. SFL
  Mitja Jontez dobro okreva
  „Sem že doma, le nobenih stresnih situacij ne smem še imeti ta teden. Če mi bodo zdravniki dali zeleno luč, bom prihodnji teden opravil prvi trening z ekipo,“ je povedal Jontez, ki mu na tem mestu želimo hitro okrevanje.
 • 16.01.2019 | 1. SFL
  Leban vesel gledalcev, nov remi sosedov
  Na Škofijah so se na tekmi proti Mariborčanom spomnili tudi svojega zdaj že nekdanjega igralca Slavena Radiškoviča. V znak hvaležnosti za vse, kar je storil na FC Bronx Škofije, so mu poklonili umetniško delo, ki ga je narisal Zvone Mordej, pomočnik Kujtima Morine v Dobovcu Pivovarni Kozel.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Oplast šokiral Litijo, Ivančni Gorici derbi pred kamerami
  Za nami je 12. krog 1. SFL, kjer so se zmag veselili FutureNet Maribor, Dobovec Pivovarna Kozel, FC Ivančna Gorica in KMN Oplast Kobarid. Tekma v Škofji Loki se je končala brez zmagovalca. 1. SFL se nadaljuje 25. januarja, prihodnji petek, 18.1., je rezerviran za povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Prvi v letu 2019 za 1. SFL
  Po treh tednih je čas za tekme 1. SFL, danes je na sporedu 12. krog. Ki prinaša tudi prvi videoprenos v letu 2019, iz Ivančne Gorice bodo kamere NZS-ja prenašale tekmo med domačim klubom in Benediktom, prenos pa bo viden na spletni strani www.futsal.si. Vodilni Maribor gostuje na Škofijah, Sevnica gosti Dobovec, Škofjeločani Siliko, Oplast pa Litijo.
 • 10.01.2019 | 1. SFL
  Zdesetkani na de(r)bi pred kamerami
  „Po tekmi s Silikom imamo precej težav z zdravjem. Vsaj dva meseca ne bo z nami našega prvega strelca Kristjana Čoža, ki ima zlomljeno kost. Poškodovan je tudi David Vidmar, nad poškodbo se pritožuje tudi Robi Glavan,“ trener igralec Jože Gačnik uvodoma o tem, da ima pravo bolnišnico v ekipi pred morda eno ključnih tekem v sezoni!
 • 09.01.2019 | 1. SFL
  Kamere 1. SFL tokrat v Ivančni Gorici
  S petkovimi tekmami se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu bo 12. krog. Največ pozornosti tokrat namenjamo obračunu v Ivančni Gorici. To bo tekma 9. in 10. ekipe 1. SFL, razlika med njima pa šest točk. Tekmo med FC Ivančno Gorico in Benediktom avtodeli Džauš bomo prenašali v neposrednem prenosu.
 • 08.01.2019 | 1. SFL
  S treningi začel tudi prvak, Vidiček na Hrvaško
  „Pred nami je novo dokazovanje, naše misli pa pri 1. SFL in pokalu Terme Olimia. Prve zahtevne in pomembne tekme so tu. Najprej si moramo proti Oplastu sploh zagotoviti nastop na finalnem turnirju pokala, čaka nas zahtevna povratna tekma proti Oplastu,“ nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jim v nadaljevanju sezone ne bo lahko.
 • 07.01.2019 | 1. SFL
  Kot nekoč rivalstvo med Oplastom in Puntarjem
  Mariborčani so minuli petek predstavili uvodni okrepitvi za drugi del 1. SFL - Jako Sovdata in Tjaža Lovrenčiča, ki bosta v nadaljevanju sezone nosila dres ekipe FutureNet Maribor. Sovdat je po 11 letih zapustil Oplast in se preselil na Štajersko.
 • 06.01.2019 | 1. SFL
  Domen Črnigoj boter mladinskega pogona FC Bronx Škofije
  „Navdušen je nad organizacijo kluba in delom v mlajših selekcijah, ki so vse po vrsti v samem vrhu slovenskega futsala, zato se je odločil, da tudi sam pomaga k nadaljnjemu razvoju tega športa v domačem kraju. Velikodušno je klubu ponudil svojo pomoč,“ so zapisali v taboru Bronxov, ki so idejo in pomoč z navdušenjem sprejeli.
 • 05.01.2019 | 1. SFL
  Sovdat in Lovrenčič okrepila Mariborčane
  „Želimo jima vse dobro, dobrodošla med nami. Odločili smo se za Jako, ki ima za sabo že nekaj final in izkušenj v reprezentanci. V izbrani vrsti je tudi vratar Tjaž, ki bo odlična menjava za Florjana Frasa, ki je zapustil klub,“ je uvodni kadrovski potezi komentiral trener Tomislav Horvat.

DELI NA