06.08.2022 | 1. SFL
Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje

V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.

Nova zgodba

“Verjamem, da bodo vsi igralci prišli v dobrem stanju na priprave in da naredijo vse, kar smo jim predpisali. Začenjamo novo poglavje. Kar je bilo, je bilo, tudi pet dvojnih kron. To bo ostalo zapisano, na nas pa je, da se v novi sezoni spet dokazujemo – s treninga v trening, s tekme v tekmo,” začne trener Dobovca Kujtim Morina, ki priznava, da je bila lanska sezona zanj najtežja dosedaj na klopi Dobovca. Zdaj je z mislimi že v novi zgodbi, novi sezoni. Novinca v ekipi sta Timotej Debeljak in Patrik Pasariček, oba sta prišla s Ptuja, klub pa so zapustili hrvaški reprezentant Tihomir Novak, Brazilec Daniel Mendonca Da Rosa in Timotej Kotnik.

“Vesel sem, ker bomo imeli na voljo 14,15 igralcev, dodali smo tudi nekaj sveže krvi, novih imen. V preteklosti zaradi izredne koncentracije kvalitete ni bilo mladim ravno lahko, da so se dokazali, letos bo to nekoliko lažje. Kristjan Čujec je podaljšal pogodbo na lastno željo. Mislil sem, da bo končal. To je bil zame izvrsten znak in dodatna vzpodbuda. Vsi vemo, kdo je Kristjan Čujec,” Morina o tem, da bo lahko še naprej računal na izkušenega Čujca.

Peček namesto Puškarja

Dobovec gre v sezono brez Damirja Puškarja.
“Na tem mestu mu v svojem imenu in v imenu kluba izrekam javno zahvalo za vse, kar je naredil za Dobovec. Da smo bili tako uspešni, gredo velike zasluge tudi njemu. Žal mi je, ker je odšel, a sem po drugi strani to tudi pričakoval. Zavedam se, da ima veliko obveznosti. Na njegovo mesto stopa Marko Peček, ki je na številnih tekmah, ko je bilo treba stopiti na gol, potrdil, da ima kvaliteto. Pred njim pa je velik izziv: da svojo kvaliteto potrdi na daljši rok, v kontinuiteti, ne na eni, dveh ali treh tekmah,” se je Morina ozrl na menjavo na golu.

“Cilji so v Dobovcu vedno najvišji. Če tega ni, potem mene ni. Povsem športno je, da nas vsi želijo premagati. Vesel pa sem, ker sem pri vseh igralcih začutil, da so tudi oni lačni dokazovanja in zmagovanja v novi sezoni,” še poudari Kujtim Morina.

Ambiciozno v Evropi

Pred Dobovcem je pestra sezona: uvodoma jih čaka s Silikom futsal superpokal v Dupleku, za tem 9.9. začetek domačega prvenstva 1. SFL, jesen pa bi radi oplemenitili z vnovičnim prebojem med 16 najboljših ekip v Evropi. “Upravičeno smo lahko ponosni, da smo v letošnjo ligo prvakov vstopili kot 6. rangirano moštvo. To je velik uspeh za slovenski futsal, na to smo lahko vsi odkrito ponosni,” poudari Morina, ki bo z ekipo preboj v osmino finala lige prvakov iskal na Malti. Dobovec bo v glavnem delu lige prvakov igral v skupini 3, ob njem pa še aktualni prvak Barcelona, nizozemski Zvv Hovocubo in malteški Luxol St. Andrews Futsal. Turnir bo med 25.10. in 30.10. gostil malteški prvak. V elitni del lige prvakov napredujejo po tri najboljše ekipe v skupini.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA