10.05.2024 | 1. SFL
Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL

V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

Za 3. mesto 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
THE Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid (20.00)

2. tekma, 17.5.
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.00)

Jelič in Sovdat

Oba udeleženca malega finala sta letošnji najbolj prijetni presenečenji sezone. Morda THE Nutrition Extrem za odtenek bolj, ker je celo sezono igral na visoki ravni, piko na i pa postavil s prebojem v sploh prvi članski polfinale v klubski zgodovini. V drugem delu navdušuje tudi Oplast, ki je prišel v polfinale prvič po sedmih letih. Skupni imenovalec delovanja obeh klubov pa je tudi novi val naših futsal trenerjev: v Sodražici je močan pečat pustil Nik Jelič, v Kobaridu Jaka Sovdat.

4. tekma

Ekipi sta se letos v 1. SFL pomerili trikrat – po eno tekmo so dobili oboji (s 3:0 Oplast in s 3:2 THE Nutrition Extrem), ena tekma se je končala z remijem (3:3).

Dovolj moči

„Takoj ko smo izpadli iz polfinala, smo začeli razmišljati o naslednjem nasprotniku. Vsi vemo, kje smo izgubili polfinale, ampak za analize in kakšno debato o tem, bo dovolj časa po koncu sezone,“ pred tekmo za 3. mesto razmišlja trener Oplasta Jaka Sovdat, ki mu asistira Primož Zorč. „Pripravili smo se na THE Nutrition Extrem. Mislim, da je igralcem ostalo dovolj moči za borbo za 3. mesto. Želimo si ga in naredili bomo vse, da osvojimo medaljo,“ je jasen Sovdat, ki je konsolidiral Oplast in postavil močne temelje, tudi ali predvsem za novo sezono.

Igra po globini

„Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Vemo tudi to, kaj ta tekma pomeni za naš klub,“ pa začne trener Nik Jelič, ki je sinoči z ekipo opravil še trening, a tudi tokrat v zelo okrnjeni postavi. „To bo naša zadnja domača tekma v tej „fajn“ sezoni,“ ocenjuje Jelič, ki je prepričan, da je ekipi ostalo še nekaj moči, da postavi piko na i tej sezoni. „Pozorno sem si pogledal polfinale Oplasta in Dobovca, kjer se je Oplast izkazal. Predvsem sem bil pozoren na njihovo igro po globini in potem tudi strele od daleč,“ opozarja Jelič.

Tekst: D.P.
Foto: THE Nutrition Extrem

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA