11.05.2023 | 1. SFL
Dobovec pripravljen na finale, trener Morina vabi gledalce

Pred nami je finale 28. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka, najboljšega v državi, se bosta merila najboljši ekipi rednega dela – FK Dobovec in Siliko Vrhnika. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Dobovec lovi svoj 6. naslov, Siliko je prvič v finalu 1. SFL.

Finalna serija 1. SFL:

1. tekma, 12.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na www.futsal.si)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Petkovo tekmo boste lahko spremljali v spletnem prenosu na futsal.si, 2. in 3. tekmo tudi v prenosu na Šport TV-ju.

Pet tekem

Ekipi sta se letos merili trikrat v 1. SFL – dve tekmi sta se končali z remijem (0:0 in 2:2), eno tekmo je tesno dobil Dobovec (8. krog, 3:2). Sezono pa sta obeležili še dve njuni medsebojni tekmi: Siliku je pripadel superpokal (3:4), Dobovcu pa polfinale pokala Terme Olimia (10:11, po streljanju kazenskih strelov).

Čakali tekmeca

„Mi smo dobro, smo v pričakovanju finala. Pozorno smo gledali, kdo bo naš tekmec. Dobro smo trenirali in ta čas izkoristili za dvig forme. Menim, da smo v dobrem ritmu treningov, tudi fizično pripravljenost smo še nekoliko popravili. Komaj čakamo, da se finale začne,“ pove trener Dobovca Kujtim Morina.

„Priznam pa, da nisem najbolj navdušen nad tem premorom, ki smo ga imeli od zadnje polfinalne serije. Ko takole čakaš na tekmeca, nisi v tekmovalnem ritmu, da bi vsak teden odigral eno tekmo,“ dodaja Morina, čigar ekipa je v polfinalu s 3:0 v zmagah odpravila KMN Bronx Škofije, ki se bo s KMN Meteorplast Šic bar boril za bron.

„Siliko je imel zahteven polfinale, cela serija je bila naporna, saj je odigral tri težke tekme proti KMN Meteorplastu. Vrhničani so uspeli zmagati. So v finalu, kjer nas čaka zahtevno delo – na drugi strani bo kvalitetna in dokazovanja željna ekipa, ki polna samozavesti prihaja v Rogaško Slatino,“ nadaljuje Kujtim Morina.

Tri nevarnosti za Dobovec

V tej sezoni sta ekipi odigrali pet medsebojnih tekem. „Vse po vrsti so bile zelo izenačene. Siliko je zahteven tekmec. Ko si prišel tako daleč, imaš pravico, da razmišljaš o naslovu. Vsak ima svoje načrte. Sam verjamem v mojo ekipo, ki je naredila lep napredek, tudi bolj uigrani smo, kot smo bili. Se bomo morali pa zelo potruditi, če želimo, da nam uspe,“ se zaveda Morina zahtevnosti finala, ki čaka njegove fante.

„Borbenost ekipe, tekaško moč in igral z golmanom v polju,“ pa trener Dobovca izpostavi tri zadeve pri Siliku, na katero bodo sami še posebej pozorni v tej finalni seriji, ki se začne v Rogaški Slatini.

„Vsaka tekma v finalni seriji je zgodba zase, a hkrati vsaka posebej pomembna. Prva tekma oz. prva zmaga pa je pomembna predvsem zaradi samozavesti. Poleg tega pa imamo še prednost domačega igrišča, zato želimo to izkoristiti. Na tem mestu bi še enkrat povabil vse navijače, da pridejo na tekmo in nas podprejo,“ sklene Kujtim Morina, ki ima sladke skrbi: na voljo ima vse igralce.

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 5
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA