11.05.2023 | 1. SFL
Dobovec pripravljen na finale, trener Morina vabi gledalce

Pred nami je finale 28. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka, najboljšega v državi, se bosta merila najboljši ekipi rednega dela – FK Dobovec in Siliko Vrhnika. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Dobovec lovi svoj 6. naslov, Siliko je prvič v finalu 1. SFL.

Finalna serija 1. SFL:

1. tekma, 12.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na www.futsal.si)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Petkovo tekmo boste lahko spremljali v spletnem prenosu na futsal.si, 2. in 3. tekmo tudi v prenosu na Šport TV-ju.

Pet tekem

Ekipi sta se letos merili trikrat v 1. SFL – dve tekmi sta se končali z remijem (0:0 in 2:2), eno tekmo je tesno dobil Dobovec (8. krog, 3:2). Sezono pa sta obeležili še dve njuni medsebojni tekmi: Siliku je pripadel superpokal (3:4), Dobovcu pa polfinale pokala Terme Olimia (10:11, po streljanju kazenskih strelov).

Čakali tekmeca

„Mi smo dobro, smo v pričakovanju finala. Pozorno smo gledali, kdo bo naš tekmec. Dobro smo trenirali in ta čas izkoristili za dvig forme. Menim, da smo v dobrem ritmu treningov, tudi fizično pripravljenost smo še nekoliko popravili. Komaj čakamo, da se finale začne,“ pove trener Dobovca Kujtim Morina.

„Priznam pa, da nisem najbolj navdušen nad tem premorom, ki smo ga imeli od zadnje polfinalne serije. Ko takole čakaš na tekmeca, nisi v tekmovalnem ritmu, da bi vsak teden odigral eno tekmo,“ dodaja Morina, čigar ekipa je v polfinalu s 3:0 v zmagah odpravila KMN Bronx Škofije, ki se bo s KMN Meteorplast Šic bar boril za bron.

„Siliko je imel zahteven polfinale, cela serija je bila naporna, saj je odigral tri težke tekme proti KMN Meteorplastu. Vrhničani so uspeli zmagati. So v finalu, kjer nas čaka zahtevno delo – na drugi strani bo kvalitetna in dokazovanja željna ekipa, ki polna samozavesti prihaja v Rogaško Slatino,“ nadaljuje Kujtim Morina.

Tri nevarnosti za Dobovec

V tej sezoni sta ekipi odigrali pet medsebojnih tekem. „Vse po vrsti so bile zelo izenačene. Siliko je zahteven tekmec. Ko si prišel tako daleč, imaš pravico, da razmišljaš o naslovu. Vsak ima svoje načrte. Sam verjamem v mojo ekipo, ki je naredila lep napredek, tudi bolj uigrani smo, kot smo bili. Se bomo morali pa zelo potruditi, če želimo, da nam uspe,“ se zaveda Morina zahtevnosti finala, ki čaka njegove fante.

„Borbenost ekipe, tekaško moč in igral z golmanom v polju,“ pa trener Dobovca izpostavi tri zadeve pri Siliku, na katero bodo sami še posebej pozorni v tej finalni seriji, ki se začne v Rogaški Slatini.

„Vsaka tekma v finalni seriji je zgodba zase, a hkrati vsaka posebej pomembna. Prva tekma oz. prva zmaga pa je pomembna predvsem zaradi samozavesti. Poleg tega pa imamo še prednost domačega igrišča, zato želimo to izkoristiti. Na tem mestu bi še enkrat povabil vse navijače, da pridejo na tekmo in nas podprejo,“ sklene Kujtim Morina, ki ima sladke skrbi: na voljo ima vse igralce.

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 5
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA