11.05.2023 | 1. SFL
Dobovec pripravljen na finale, trener Morina vabi gledalce

Pred nami je finale 28. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka, najboljšega v državi, se bosta merila najboljši ekipi rednega dela – FK Dobovec in Siliko Vrhnika. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Dobovec lovi svoj 6. naslov, Siliko je prvič v finalu 1. SFL.

Finalna serija 1. SFL:

1. tekma, 12.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na www.futsal.si)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Petkovo tekmo boste lahko spremljali v spletnem prenosu na futsal.si, 2. in 3. tekmo tudi v prenosu na Šport TV-ju.

Pet tekem

Ekipi sta se letos merili trikrat v 1. SFL – dve tekmi sta se končali z remijem (0:0 in 2:2), eno tekmo je tesno dobil Dobovec (8. krog, 3:2). Sezono pa sta obeležili še dve njuni medsebojni tekmi: Siliku je pripadel superpokal (3:4), Dobovcu pa polfinale pokala Terme Olimia (10:11, po streljanju kazenskih strelov).

Čakali tekmeca

„Mi smo dobro, smo v pričakovanju finala. Pozorno smo gledali, kdo bo naš tekmec. Dobro smo trenirali in ta čas izkoristili za dvig forme. Menim, da smo v dobrem ritmu treningov, tudi fizično pripravljenost smo še nekoliko popravili. Komaj čakamo, da se finale začne,“ pove trener Dobovca Kujtim Morina.

„Priznam pa, da nisem najbolj navdušen nad tem premorom, ki smo ga imeli od zadnje polfinalne serije. Ko takole čakaš na tekmeca, nisi v tekmovalnem ritmu, da bi vsak teden odigral eno tekmo,“ dodaja Morina, čigar ekipa je v polfinalu s 3:0 v zmagah odpravila KMN Bronx Škofije, ki se bo s KMN Meteorplast Šic bar boril za bron.

„Siliko je imel zahteven polfinale, cela serija je bila naporna, saj je odigral tri težke tekme proti KMN Meteorplastu. Vrhničani so uspeli zmagati. So v finalu, kjer nas čaka zahtevno delo – na drugi strani bo kvalitetna in dokazovanja željna ekipa, ki polna samozavesti prihaja v Rogaško Slatino,“ nadaljuje Kujtim Morina.

Tri nevarnosti za Dobovec

V tej sezoni sta ekipi odigrali pet medsebojnih tekem. „Vse po vrsti so bile zelo izenačene. Siliko je zahteven tekmec. Ko si prišel tako daleč, imaš pravico, da razmišljaš o naslovu. Vsak ima svoje načrte. Sam verjamem v mojo ekipo, ki je naredila lep napredek, tudi bolj uigrani smo, kot smo bili. Se bomo morali pa zelo potruditi, če želimo, da nam uspe,“ se zaveda Morina zahtevnosti finala, ki čaka njegove fante.

„Borbenost ekipe, tekaško moč in igral z golmanom v polju,“ pa trener Dobovca izpostavi tri zadeve pri Siliku, na katero bodo sami še posebej pozorni v tej finalni seriji, ki se začne v Rogaški Slatini.

„Vsaka tekma v finalni seriji je zgodba zase, a hkrati vsaka posebej pomembna. Prva tekma oz. prva zmaga pa je pomembna predvsem zaradi samozavesti. Poleg tega pa imamo še prednost domačega igrišča, zato želimo to izkoristiti. Na tem mestu bi še enkrat povabil vse navijače, da pridejo na tekmo in nas podprejo,“ sklene Kujtim Morina, ki ima sladke skrbi: na voljo ima vse igralce.

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 5
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA