03.05.2022 | 1. SFL
Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov

V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

* - prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage

Prednost domačega terena

V petek, 3. septembra 2021, se je začel redni del 1. SFL, kjer so bili na koncu z 38 točkami najboljši igralci Dobovca, dve točki manj so zbrali Litijani. S 1. mestom po rednem delu si je Dobovec priigral prednost domačega terena v tej finalni seriji.

Litija po 30. naslov, Dobovec po 12.

Dobrih osem mesecev po začetku rednega dela začenja finale, ki ga bosta obeležili dve najuspešnejši slovenski futsal ekipi. To bo obračun 10-kratnih državnih prvakov Litijanov, ki jim bodo nasproti stali igralci Dobovca, ki so se naslova veselili štirikrat. Litija ima v svoji vitrini v Sloveniji že 29 naslovov (po 10-krat so bili državni in superpokalni prvaki, devetkrat so osvojili pokal), Dobovec naskakuje 12. lovoriko (4 državni naslovi, 5 pokalnih lovorik, 2 superpokala).

Oboji 2:0 in 3:1

Dobovec je na poti do letošnjega finala z 2:0 v zmagah v četrtfinalu odpravil KMN Bronx Škofije, v polfinalu pa je bil s 3:1 v zmagah boljši od FC Hiše daril Ptuj. Dobovec je v tej polfinalni seriji sploh prvič pod taktirko trenerja Kujtima Morine izgubljal katero izmed serij. S tremi zaporednimi zmagami se je Dobovec le prebil v finale (3:1). Litija je v četrtfinalu najprej z 2:0 v zmagah porazila ŠD Mlinše, v polfinalu pa so bili varovanci trenerja Andreja Dobovičnika s 3:1 boljši od Silika.

Litija z južnoameriškim pridihom

Ekipo Litije vodi trener Andrej Dobovičnik, ki je ekipo prevzel lani poleti, tekom sezone pa je uspel sestaviti kvalitetno zasedbo, ki so jo Litijani tudi prilično okrepili. Tako pred kot med sezono. V prvi vrsti ton igri daje kapetan reprezentance Igor Osredkar, pomembno vlogo pa ima brazilski dvojec Mota&Jeferson, svoje dodaja romunski reprezentant portugalskega rodu Ferreira, sezono je v Litiji začel tudi Alex, ki pa je mesto ob Savi že zapustil.

Hrvaškima reprezentantoma dodali še Brazilca

Na klopi Dobovca je že peto sezono hrvaški trener Kujtim Morina, ki prisega na jedro ekipe, ki je že vrsto let ob njem. So pa med sezono ob prestopnem roku ostali kar brez dveh sidrašev – Luka Perić je okrepil Napoli, Denis Kneževič pa Ptujčane. Dobovec je zavoljo razmer v Ukrajini že po koncu prestopnega roka v svojo sredino pripeljal Brazilca. Ekipo je okrepil Daniel Mendonca Da Rosa, v štirih tekmah se še ni vpisal med strelce. V dresu Dobovca še naprej igrata hrvaška reprezentanta Tihomir Novak in Vedran Matošević.

Ko ni Osredkarja

V tej sezoni sta se ekipi merili trikrat – 2:1 vodi Litija, ki je obe zmagi dosegla, ko je igral Igor Osredkar. Ko je ekipa Litije po poškodbi Osredkarja gostovala v Rogaški Slatini, je doživela najtežji in sploh edini poraz v tej sezoni (0:8).

Medsebojne tekme v tej sezoni:
FK Dobovec – FC Litija 11:12 (3:3, 2:1 superpokal)
FC Litija – FC Dobovec 4:2 (2:0) (12. krog 1. SFL)
FK Dobovec – FC Litija 8:0 (4:0) (3. krog 1. SFL)

Najboljši strelci v tej sezoni 1. SFL:

Litija:
Gašper Vrhovec (FC Litija) 20
Jediael Mota (FC Litija) 13
Jeferson Luis Correa Carpes (FC Litija) 11
Igor Osredkar (FC Litija) 8
Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira (FC Litija) 8
Alex Rezende da Silva* (FC Litija) 7

Dobovec:
Vedran Matošević (FK Dobovec) 19
Niko Cesarec (FK Dobovec) 18
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 16
Teo Turk (FK Dobovec) 15
Tihomir Novak (FK Dobovec) 11
Žiga Čeh (FK Dobovec) 9
Luka Perić* (FK Dobovec) 8

* - klub sta že zapustila

Superpokal Litiji

V tej sezoni sta bili v našem klubskem futsalu podeljeni že dve lovoriki, ena je pristala v Litiji, druga pri Dobovcu. Za prvo sta se ekipi pomerili med sabo konec avgusta, ko je Dobrepolje pred polno dvorano na tekmi Superpokala gostil Litijo in Dobovec. Litija se je veselila po streljanju kazenskih strelov in prišla do 10. superpokala, Dobovec je ostal pri dveh. V letošnjem pokalu Terme Olimia je Litija izpadla v polfinalu, Dobovec je s 6:1 dobil finale proti Ptuju in osvojil svoj 5. pokalni naslov.

Dosedanji državni prvaki (po 26 sezonah):
FC Litija: 10
Dobovec: 4
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1
2019/2020: prvenstvo prekinjeno zaradi COVID-19

Dosedanji pokalni prvaki pokala Terme Olimia (27 sezon):
FC Litija 9
Dobovec  5
KMN Oplast Kobarid 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
KMN Bronx Škofije 1
KMN Gorica 1
Pelikan 1

Dosedanji superpokalni prvaki (18-krat je bilo igran):
FC Litija: 10
KMN Puntar: 2
Dobovec: 2
Siliko Futsal: 1
KMN Oplast Kobarid: 1
Gip Beton MTO: 1
Agencija Luvin: 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA