13.04.2018 | 1. SFL
Dobovec brez Mordeja, Jontez iskal recept za kozle

V Sevnici pa se bosta za zmago v polfinalu 1. SFL pomerila domači KMN Sevnica in gostujoči Dobovec Pivovarna Kozel, ki ima že dve zmagi, do napredovanja ga loči le še ena. Domačini imajo težave s poškodbami (Jan Nečemer), gostje prihajajo brez kapetana Roka Mordeja.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Prepoved igranja:
Rok Rednak (FutureNet Maribor)
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel)

Rešitve, ne problemi

„Sezone še ni konec!“ je jasen in odločen trener Sevnice Mitja Jontez. „V tem hipu kažemo ene boljših iger. Upam, da bo tudi nekaj sreče, da malce podaljšamo to serijo. Žal imamo nekaj težav s poškodbami, niso nas obšle. A mi ne jamramo, za nas ni problemov, mi imamo samo rešitve,“ slikovito pove Jontez.

„Radi bi zagrenili življenje favoritu, ki mu v modrem peklu sevniške dvorane ne bo lahko. Pokazati bo moral vse, pa še še to morda ne bo dovolj za zmago,“ odločno napovedo Sevničani, ki so pozorno analizirali igro kozlov.

„Če bi bil le gledalec, bi užival v njihovih igrah. Kot trener pa sem skušal najti nekaj rešitev, ki nam bi koristile v boju z njimi. Na drugi tekmi se je videlo, da smo mi zelo hitri, predvsem pa sta hitri naša prva in druga podaja. S tem jih skušamo izigravati. Mora pa biti vse hitro – naš igralec mora že pred sprejemom žoge vedeti, kaj bo storil,“ Jontez razkrije, kje vidi možnost, da morda preseneti aktualnega prvaka pokala Terme Olimia.

Vpraša se Sevnico

„Mi bi že hoteli v finale, a če nam uspe že danes, pa bo treba vprašati Sevnico. Pred nami je zahtevna tekma,“ meni Kujtim Morina, trener, ki uspešno vodi Dobovec. Ceni in spoštuje Sevničane, ki so po njegovem mnenju pravočasno prišli v formo, v polfinalu pa igrajo v spodobnem ritmu.

„Ne bo nam lahko. Morali bomo odigrati na najboljši možni način. Predvsem pa treba paziti na njihove protinapade. Imajo tudi dobrega vratarja, mi pa porabimo precej možnosti za dosego gola,“ Morina o težavah, ki jih ima njegova ekipa proti Sevnici.

„Manjka nam tudi Rok Mordej. Kapetan je za nas zelo pomemben faktor. Od ekipe se pričakuje, da reagira tako, da na pravi način nadomesti Roka in prevzame odgovornost,“ sklene trener Dobovca Pivovarne Kozel.

Tekst: D.P.
Foto: Dobovec Pivovarna Kozel

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2019 | 1. SFL
  V ŽIVO: Začenja se finale 1. SFL, za bron na Vrhniki
  S tekmo v Rogaški Slatini se začenja finale 1. SFL, za naslov stara znanca Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor. Na Vrhniki je na sporedu prva (od dveh tekem) za 3. mesto in bronasto odličje. Obračuna spremljamo v živo, uvodna finalna tekma pa je na sporedu tudi v neposrednem spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 19.04.2019 | 1. SFL
  Na Vrhniki Siliko in Litija za bron
  Danes se začenja tudi boj za bronasto odličje v 1. SFL. Merita se 3. in 4. ekipa rednega dela, FC Litija in Siliko Mkeršmanc. Medlajo bo osvojila ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem – prva je danes na Vrhniki, druga v torek, 23.4., v Litiji.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Iz karantene po zmago v Rogaško Slatino
  Zadnja tekma z Litijo je bila najtežja, a smo preprosto vedeli, da bomo zmagali,“ samozavesti Sovdatu ne manjka. Zato gredo zasluge tudi trenerju vijolic Tomislavu Horvatu. „Krasen trener je, ki živi za futsal. Na kavi ali pri kosilu ali pa v avtu: vedno govorimo o futsalu. Prepričan nas je, da smo najboljši, to nam daje vedeti, nas hrabri. Verjamemo mu in sledimo, predvsem pa v nas išče maksimum, popuščanja ni, od nas terja več in več,“ dodaja Sovdat, ki se veseli finalne serije.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Pred kamerami začenjajo obrambo naslova
  Dobovec Pivovarna Kozel jutri doma začenja finalno serijo 1. SFL, v lovu na svoj tretji naslov najboljšega v državi. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, v letošnjih medsebojnih tekmah pa boljše kaže kozlom, ki so dobili eno ligaško srečanje, finale pokala Terme Olimia, klonili pa v prvem delu sezone.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  10 prvakov, 10 naslovov Litije, Dobovec in Maribor po tretjo
  Začenja se finale 24. sezone 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor lovita svoj tretji naslov državnega prvaka. Daleč pred vsemi z 10 naslovi ostaja Litija. Državne naslove je do danes osvojilo 10 klubov.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec in Maribor v finalu
  Po treh tekmah in treh zmagah sta si vodilni ekipi rednega dela 1. SFL, Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor, zagotovila nastop v finalu 24. sezone 1. SFL.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Zadnji vlak za Siliko in Litijo
  V Litiji in na Vrhniki so odločeni, da podaljšajo serijo. „Nimamo več priložnosti za popravni izpit,“ se po dveh porazih v Mariboru zaveda Damir Pertič, ki vodi Litijo. 9:2 in 6:5 je bilo za Mariborčane.
 • 15.04.2019 | 1. SFL
  V torek spletni prenos, finale na Sportklubu
  Jutri, v torek, bosta na sporedu že 3. polfinalni tekmi 1. SFL, serija se seli v Litijo oz. na Vrhniko. Nadaljuje pa se serija videoprenosov in medijske pozornosti, ki jo Nogometna zveza Slovenije namenja futsalu.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Maribor in Dobovec vodita 2:0
  Precej več golov je bilo na tekmi v Mariboru, kjer so domačini do 18. minute ušli na 3:0 (kapetan Matej Fideršek je zabil že v prvi minuti). Litijani so zapretili tako kot na prvi tekmi in po golih Staša Kaziča in Boruta Ručne v 32. minuti znižali na 3:2, potem pa so svoje naredili domačini in slavili z 9:2.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Še drugič v Rogaški Slatini in Mariboru
  Petek je dan za ligaški futsal. V tem delu leta pa pravilom brcajo le najboljše in najboljši v državi. Tudi leto 2019 ni izjema. V ženski futsal ligi bosta od nedelje za naslov obračunali vrsti KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje, danes pa se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu sta že 2. po vrsti polfinalni tekmi.

DELI NA