16.05.2024 | 1. SFL
Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil

V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.

Od 18. ure naprej

V domačem klubu bodo za tokratno tekmo pripravili poseben spremljevalni program, ki se bo začel že ob 18. uri, tekma se začne ob 20.30. Vstopnice so že v predprodaji.

Studio in prenos tekme

Svoje bo k spektaklu dodala tudi televizija, ki prihaja na Vrhniko. Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.

Navijači obeh ekip

Svoje k prazniku futsala bodo dodali tudi organizirani navijači obeh klubov.

„Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.

„Po tekmi v Rogaški Slatini sva se s kapetanom kar pozabila zahvaliti navijačem, ki so bili že v Rogaški Slatini izjemni. Pa saj to že nekaj časa traja. Zbrali so se fantje z Vrhnike in okolice, organizirali so se, pri tem jim je v pomoč tudi klub. Vesel sem, ker jim imamo. Da smo postali tako domačinska ekipa, gre zasluga tudi tem navijačem, ki so veter v naša jadra,“ se Simeunovič ozre na navijače, ki bodo z ekipo tudi jutri.

Dan in pol je analiziral

Siliko vodi, prvo tekmo finala je dobil na zanimiv način: do 30. minute se Siliko "ni pojavil" na tekmi, potem pa s spremembo načina igre, z igralcem vratarjem v polju, zrežiral redko viden preobrat.
„Skoraj cel vikend sem analiziral našo igro. Že po tekmi sem na glas povedal, da nisem zadovoljen z našo igro "štiri na štiri", ta igra je temelj futsala. Osnovna napaka je bila, da smo stali predaleč od tekmečevih igralcev, ki so imeli že na prvi liniji občutno preveč prostora. Če želimo karkoli narediti proti Dobovcu, moramo biti vsaj tako, če ne kar bolj, agresivni, kot so oni. Če smo taki, potem pride vse ostalo. Če te agresije ni, potem nimamo možnosti. Lahko pa že sedaj povem, da bomo v petek odigrali malce drugače,“ Simeunovič analizira petkovo tekmo, in hkrati poudari: „Premagali smo Dobovec, ki je odigral vrhunsko tekmo, kot se spodobi za finale. Nam pa je na koncu uspelo, kar ni še nikomer pred nami: nič pa ni bilo slučajno, nič ni bilo nezasluženo.“

Strateg Silika zatrdi, da bodo v petek igrali boljše. Radi pa bi se tudi ognili zankam, ki jim jih nastavlja Dobovec: ena od teh je bila tudi ta, da je želel Dobovec v petek igrati s točno določeno četrovko proti točno določeni postavi Silika.

Dobovec spraviti v položaj, kjer še ni bil

Siliko vodi v svojem 2. finalu članskega državnega prvenstva, lanskega je izgubil s 3:0. V tej sezoni ga Dobovec še ni premagal. „Minule dni smo se ukvarjali le z detajli. Vsi v klubu pa se zavedamo, da smo naredili neverjetno stvar, kar ni uspelo še nikomur proti Dobovcu: spravili smo ga v pozicijo, v kateri še ni bil. Imamo možnost, da to nadgradimo še z 2. zmago. Če bi nam to uspelo, bi bili tekmeci v zelo zahtevni poziciji. Kot prej nikoli v sedmih letih. Želimo si ga spraviti v ta položaj. Bo pa to zelo težko. Vsi dobro vemo, da je na drugi strani vrhunska ekipa. Ki zna igrati finale. V finalu se tako dobro znajdejo kot v domači dnevni sobi. Vem, da je pred nami vrhunska tekma. Zato bi rad še enkrat povabil vse, da pridejo in vidijo vrhunski futsal v tem hipu dveh najboljših slovenskih ekip. Vem, da bo dvorana polna, za atmosfero bodo poskrbeli naši in njihovi navijači. Obeta se pravi futsal praznik, futsal spektakel. V našem klubu pripravljajo bogat program od 18. ure naprej,“ zaključi Mile Simeunovič.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 6:7 (3:3, 1:0) (0:1 v zmagah)
1:0 Javier (12.), 2:0 Pasariček (22.), 3:0 Anderson (23.), 3:1 Janež (31.), 3:2 Jandrić (34.), 3:3 Đurić (39.)
6m:
4:3 Kneževič, 4:4 Bjelčević, 5:4 Čeh, 5:5 Đurić, 5:6 Janež, 6:6 Duščak, 6:7 Trdin.

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30) (televizijski prenos Šport TV)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos Šport TV)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA