10.06.2023 | 1. SFL
Do konca junija bi rad sestavil ekipo za novo sezono

Članska ekipa KMN Bronx Škofije je minulo sezono zasedla 4. mesto v 1. SFL, v pokalu Terme Olimia pa se je uvrstila na finalni turnir četverice.

Po zadnji sezoni konec

„Sezona je bila dobra. Da smo prišli med štiri v obeh članskih tekmovanjih, je velik plus. Na koncu smo si želeli medalje, zato je malce razočaranja. Po drugi strani moramo biti realni, saj smo se vsak teden ukvarjali s poškodbami,“ se trener Damir Pertič ozre za zadnje dejanje, ko je v boju za bron le ta pripadel KMN Meteorplastu Šic bar, četrto mesto pa Primorcem. Le ti so takoj po zadnji prvenstveni tekmi končali s treningi.

Proti Oplastu

Pertič izpostavi še dva momenta, ki sta dodatno utrdila člansko vrsto. „V polfinalu pokala smo izgubili proti Dobrepolju, to je pustilo nekaj slabega priokusa. A po drugi strani je prišla odločilna tekma za preboj v polfinale, ko smo porazili Oplast. Ta tekma je zelo pomembna za rast ekipe. Smo pa tudi spoznali, kako daleč smo od vodilne trojke v prvenstvu,“ pristavi Pertič, ki nadaljuje z delom na klopi Bronxov.

Vračajo se domov

„Obračamo nov list, vračamo se v športno dvorano na Škofije. Stekli so tudi prvi pogovori z igralci. Ne skrivamo, da bi radi naredili korak naprej. Zato potrebujemo tri nove igralce, ki imajo prvoligaške izkušnje. Z letošnjo igralsko zasedbo pa je tako: eni so naredili korak naprej, drugi žal ne. Ene so ustavile tudi poškodbe. Se pa vsi zavedajo, kaj si mislim, in da morajo še več pokazati na terenu,“ je jasen Pertič, ki si želi, da bi imel do konca tega meseca sestavljeno ekipo. Ker se tekmovalna sezona v 1. SFL začenja konec septembra, Pertič načrtuje, da bi priprave na novo sezono začel okoli 1.9.

„V tej sezoni smo tudi vsi, vključno z mano spoznali, da rabimo za vrhunske rezultate še nekaj več. Bistven je skupen maksimalno motiv vse nas. Da naredimo ta preskok in se uvrstimo v enega do final članskih tekmovanj,“ sklene Damir Pertič.

Tekst: D.P.
Foto: N.Č./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA