16.08.2009 | 1. SFL
Delamea še vztraja, svoje je naredila pavza

36-letni Denis Delamea že skoraj deset let igra na slovenski futsal sceni, kjer je pustil konkreten pečat. Morda bi bila njegova vloga še precej večja, če ne bi pred štirinajstimi leti prestal težko operacijo. Leta 2000 državni prvak s Pelikani.

Lani je s soigralci sam vodil klub Živex Pekarno Duh, ki si je na koncu vendarle priigral obstanek v ligi.

»Danes iščemo predsednika, kluba pa bo deloval še naprej! Lastnik Pekarne Duh se je odločil, da nam priskoči na pomoč, zato je pokril vse dolgove iz preteklosti, da lahko nadaljujemo tekmovanje! Za to potezo smo mu zelo hvaležni!« Nova sezona je pred vrati: »Kader ostaja v identični zasedbi, malce še koleba Milan Adrinjek, z njim se bo treba še pogovoriti.« Četudi so imeli lani precej težav, so v Celju odločni, da naredijo korak naprej.

»Zanima nas play off! Veliko bo odvisno tudi našega Radeta Rusmirja, najboljšega strelca lige. Druge ekipe bodo slabše kot lani, torej smo resni kandidati za play off.«

Denis je že stalnica na slovenski futsal ligi, zato je merodajen, da pove svoje mnenje.

»Zdi se mi, da izgubljamo stik z Evropo. To sodim po slabših rezultatih naših ekip v ligi prvakov. Saj veste, Litija je bila med osem, danes pa slovenski prvak ne zmore več tja!««

Kje pa vidite razloge za to?

»Predvsem v slabi organizaciji klubov, ki premalo trenirajo. Dokler bo tako, tudi polprofesionalnost ne bo možna. Dvakrat ali trikrat tedensko vadijo tudi kegljači!«

Denis vidi rešitev v koncentraciji kvalitete.

»Litija je letos naredila velik korak naprej. Če bodo še našli trenerja, ki bo to vodil povsem profesionalno in se bavil le s tem, in tako naredili, da bi igralci igrali le futsal, bi se dalo veliko narediti tudi v Evropi! A to ne gre v enem letu, na dolgi rok pa vsekakor!«

Je tega sposobna le Litija?

»Kakor mi je znano, so vsi klubi zmanjšali svoje proračune, zato menim, da sta za tak model sposobna le še Puntar Casino Safir ali Oplast.«

Delamea je prepričan, da se bo našla rešitev tudi za celjski futsal: »Če najdemo sponzorja za 30 ali 40 000 evrov , potem je sezona pod streho. Na tem mestu je treba priznati, da je bilo delo v klubu dobro zastavljeno, a se je naredila napaka pri samem financiranju, saj so se tudi mladincem izplačevali potni stroški, kar pa je nedopustno!«

Pa premorete vizijo?

»Seveda, imamo jasen program! V Celju je precej mladih igralcev, ki ne uspejo v nogometu. Potrebno jim je ponuditi priložnost v futsalu!«

Denis se je rodil leta 1973, vse do sezone 1994/95 pa je uspešno igral nogomet. Potem pa se mu je vnela bezgavka, na operaciji so mu ščitili vneto mesto, a ne povsem. Ostalo je ravno toliko, da je snov prišla v krvi in možgane. Denis je za teden dni padel v komo, pet let pa ni stopil na travnato zelenico. Sanj o veliki karieri je bilo konec...  V sezoni 1999/00 se je ponovno reaktiviral. Takrat ga je v ekipo povabil Andrej Dobovičnik, Pelikani pa so v sezoni 1999/00 postali državni prvaki. »Denis je takrat odigral svojo najboljšo sezono,« pa je še danes prepričan Andrej Dobovičnik, ki zatrdi, da so bili nekateri njegovi soigralci pred prihodom Delameje k Pelikanom kar skeptični, potem pa so kmalu spoznali, da gre za pravo okrepitev.

Delamea je začel svojo športno pot v Publikumu, potem je bil član Šmartnega, Nafte in Elkroja, pri katerem je pri šestnajstih letih debitiral proti Gorici.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA