22.03.2019 | 1. SFL
Četverica s prvo zaključno žogo

Petek prinaša drugi kvartet tekem četrtfinala 1. SFL. Po prvih srečanjih so si konkretno prednost ene zmage priigrali Litija, Dobovec, Maribor in FSK Stripy. Vsi razen slednjega danes igrajo v gosteh, Škofjeločani pa zgodovinski preboj v polfinale lovijo na domačem parketu. V polfinale se uvrstijo ekipe, ki prej zberejo po dve zmagi.

Danes je na sporedu tudi prva od dveh kvalifikacijskih tekem za popolnitev 1. SFL 2019/2020.

1. SFL, četrtfinale, 2. tekma, 22.3.
KMN Oplast Kobarid – FutureNet Maribor (20.00)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
FSK Stripy – Siliko Mkeršmanc (20.30)
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 15.3.

FutureNet Maribor – KMN Oplast Kobarid 7:2 (3:0) (1:0 v zmagah)
1:0 Fideršek (1.), 2:0 Jurić (6.), 3:0 Kroflič (12.), 4:0 Sovdat (22.), 5:0 Sovdat (33.), 5:1 Uršič (34.), 6:1 Jurić (37.), 7:1 Fideršek (38.), 7:2 Aleksić (40.)

Siliko Mkeršmanc – FSK Stripy 0:7 (0:1) (0:1 v zmagah)
0:1 Bešter R. (2.), 0:2 Jamnik (21.), 0:3 Tavčar (25.), 0:4 Bešter A. (26.), 0:5 Šturm (26.), 0:6 Jamnik (33.), 0:7 Šturm (34.)

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica 4:1 (3:1) (1:0 v zmagah)
1:0 Čujec (10.), 2:0 Fetić (13.), 3:0 Totošković (14.), 3:1 Račič (19.), 4:1 Mordej (37.)

19.3.
FC Litija – KMN Bronx Škofije 5:2 (2:2) (1:0 v zmagah)
1:0 Kazič (4.), 1:1 Bojkić (13.), 1:2 Kolar (16.), 2:2 Ručna (18.), 3:2 Vrhovec G. (35.), 4:2 Kazič (38.), 5:2 Ramić (39.)


S prvo zaključno žogo

Škofjeločani imajo po teniško rečeno zaključno žogo za napredovanje med štiri! Na prvi tekmi so bili Gorenjci razigrani, še posebej pa v 2. polčasu, ko so dosegli kar šest od sedmih golov za visoko zmago 7:0. Danes bodo domačini oslabljeni, zaradi rdečega kartona počiva Rok Bešter.

„Pričakujemo drugačno, predvsem pa bolj izenačeno tekmo. Zadnji obračun ni bil realen pokazatelj razmerij med ekipama. Mi smo pripravljeni. Komaj čakamo, da se začne,“ pa sporoča kapetan FSK Stripyja Aleš Bešter

Vrhničani upajo, da se vrnejo na 3. tekmo v svojo dvorano. A bo treba za to pokazati precej več ko pred tednom dni, ko so bili bledi in neučinkoviti. „V petek nas čaka še ena izjemna tekma. Upam, da Stripy ne bo na tako vrhunskem nivoju. Mi smo trenirali dobro. Če pa bo to dovolj za zmago in odločilno tretjo tekmo, pa bo jasno nocoj,“ upanje v svoje fante polaga Mile Simeunović, trener Silika Mkeršmanc.

Oplast bi spet v Maribor 

Oplast želi na drugi tekmi ponagajati Mariborčanom, ki pa bi radi nocoj končali začeto in se z dvokorakom prebili v polfinale.
„Upam, da se bomo iz prve tekme v Mariboru kaj naučili ter predvsem popravili slabe stvari. Predvsem si želim, da na tekmo prenesemo energijo in igro, ki jo kažemo na treningih. Petkova tekma bo pravi zrelostni izpit za nekatere naše igralce, za druge pa dokaz, da še vedno zmorejo in si želijo nadaljevanje sezone,“ napove trener Saša Leban, ki od svojih fantih pričakuje tudi več zbranosti pred gostujočimi vrati. Ki pa jih ne bo ogrožal kaznovani Aljaž Kusterle.

„To bo čisto druga tekma. Domačini bo motiviran, saj se želi vrniti na 3. tekmo v Maribor. Mislim pa, da vemo, zakaj gremo tja. Da opravimo tako, kot smo v doma. Imamo nekaj težav s poškodbami, a menim, da imamo dovolj kvalitete, da v teh tekmah rešimo serijo,“ napove Matej Fideršek, kapetan FutureNeta Maribor.

Prvak opozarja na neugodne Sevničane

Sevničani se veselijo gostovanja državnega in pokalnega prvaka. „Naša nezbranost in kvaliteta domače ekipe je odločila prvo tekmo. Če želimo kaj več, moramo popraviti realizacijo, paziti ne prekinitve in biti zbran celo tekmo,“ Mitja Jontez, trener Sevnice, o načrtu za morebitno presenečenje proti prvaku.

„Odhajamo na zahtevno tekmo končnice, Sevnica pa je vedno neugoden domačin, proti nam so vedno zelo motivirani. Tega se zavedamo, a se tudi nadejamo, da pridemo do nove zmage,“ napoveduje trener Dobovca Kujtim Morina.

Proti polfinalu gledajo tudi Litijani, ki so v torek povedli 1:0 v zmagah proti Bronxu. „Kot je zapisal France Prešern, ne boj, mesarsko klanje, se nam obeta. Pripravljeni smo, v sredo smo imeli še en trening. Popravili smo stvari, ki niso bile dobre na prvi tekmi,“ napoveduje trener Damir Pertič, ki se nadeja zdravju Gašperja Vrhovca, ki igra v izjemni formi. Minuli torek je iz rok Staneta Damiša, vodje tekmovanja, prejel pokal za najboljšega strelca v letošnjem pokalu Terme Olimia. Pertič pa dane sne bo mogel računati na dva mlada reprezentanta – poškodovana sta Marko Bjelević in Timotej Debeljak.

Bronxi ne bi rad danes dali žoge in copat v kot, še enkrat želijo v Litijo, kjer so nas prvi tekmi pretili. Litija jih je „zlomila“ v zadnjih šestih minutah.
„Za nami je ena boljših tekem letos. Žal smo prepozno začeli verjeti v zmago. Ni se nam izšlo. Spet je odločil posameznik – v pokalu nas je izločil Matej Fideršek, zdaj pa je bil za nas usoden Gašper Vrhovec,“ pove trener igralec Marko Hrvatin, ki pričakuje optimalno predstavo svojih fantov in konkretno podporo s tribun!

„Če dovoliš Vrhovcu, da ima 20 strelov na tekmi, potem nimaš kaj razmišljati o zmagi. To je ključ današnje tekme! Če smo sposobni omejiti število Gašperjevih strelov, smo zelo blizu presenečenju. Kako bomo to dosegli, še raziskujemo. Analizirali smo vse, tudi izvajanje najstrožjih kazni, kar ni izključeno na današnji tekmi,“ še dodaja Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA