22.03.2024 | 1. SFL
Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala

Prav tako kot četrtfinale 1. SFL se danes začenjajo tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SFL. KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL, bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna čez teden dni v Oplotnici.

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

1. tekma, 22.3.
KMN Bronx Škofije – KN Oplotnica (20.00)

2. tekma, 29.3.
KN Oplotnica – KMN Bronx Škofije (TBD)

Iz tabora Oplotnice

„Bo kar zanimivo. Za nami je pester teden, v katerem smo naredili dva dobra treninga,“ pred nocojšnjo tekmo na Škofijah pove Robert Gosnik, ki vodi ekipo KN Oplotnica, ki je 2. SFL sklenila na 2. mestu, v zadnji tekmi rednega dela pa klonila proti prvaku ŠD Mlinšam (5:2). Oplotnica še ni rekla zadnje besede pri lovu na 1. SFL.

„Menim, da so Bronxi pod večjim pritiskom. Na prvi tekmi imamo oboji velika pričakovanja. Sicer pa moramo biti danes pozorni na njihove prekinitve, pa na hitre protinapade. Tudi mi imamo svoje podobne adute,“ napoveduje Gosnik.

Ekipi sta se že merili v tej sezoni: v četrtfinalu pokala Terme Olimia. V Oplotnici je s 4:1 slavil KMN Bronx Škofije, na Obali pa je bilo 2:2, Bronxi pa so se uvrstili na finalni turnir četverice. „Prav ta druga tekma (2:2, op.a.) nam je velika vzpodbuda in dokaz, da lahko z njimi igramo in so premagljivi,“ se Gosnik ozira na pokal.

Iz tabora KMN Bronx Škofije

Bronxi bi radi nadaljevali z igranjem 1. SFL. Redni del so končali na 7. poziciji, delo bi radi uspešno sklenili v prej omenjenih kvalifikacijah.

„Do konca smo upali, da se bomo lahko izognili temu dvoboju. Vendar glede na prikazano v rednem delu očitno moramo potrditi status prvoligaša v dodatnih kvalifikacij,“ se dane situacije zaveda trener Nebojša Vajić.

„V takih tekmah pritisk lahko igra pomembno vlogo, kar se je tudi opazilo na zadnjih treningih. V pokalu smo že igrali z Oplotnico, kar je po mojem mnenju prednost, saj smo tako spoznali nasprotnika, ki se je na povratni tekmi na Škofijah že pokazal kot  nepopustljiv in dober nasprotnik. Zato je tudi zasluženo izvlekel remi,“ se Vajić ozira na dve tekmi, ki so jih v tej sezoni že odigrali med sabo.

„Glede na vložek v igri se zavedamo, da bo petkova tekma še težja, ampak po drugi strani se zavedamo tudi naših kvalitet, ki smo jih letos uspeli pokazati premalokrat,“ sklenejo v taboru Primorcev.

V domači ekipi z 11 goli prednjaći Aleksandar Stanić, sedem sta jih dodala Marin Mandir in Tilen Kamenčič. Mandir in Tilen Cupin sta v tej sezoni zbrala po 20 nastopov, ostali njuni soigralci manj. V dresu KN Oplotnice, ki je imela najboljši napad 2. SFL, je Blaž Gorinšek dosegel 21 golov, Timotej Justinek 19, Sven Videčnik 15.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA