05.07.2023 | 1. SFL
Brez Mordeja in Matoševića, prihaja Kanjuh

Slovenski državni prvak Dobovec bo danes ob 14. uri v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, na žrebu dobil tekmece v ligi prvakov.

Že zdaj pa je jasno, da bo Dobovec v novi sezoni zaigral v dokaj spremenjeni zasedbi. Dan pred žrebom pred novo evropsko sezono sta Rok Mordej in Vedran Matošević obelodanila, da končujeta bogato športno pot, ki je bila tesno povezana z Dobovcem, s katerim sta osvojila vse, kar sta lahko, predvsem pa pustila močan pečat v Evropi. Nenazadnje tudi po njuni zaslugi je Dobovec danes 6. najboljša ekipa v Evropi.

„Prišel je čas, da rečem zbogom igranju najlepšega športa na svetu. Enostavno mi moje telo daje znake, da ni več pripravljeno na največje napore tega športa. Odločitev je bila težka, ena najtežjih v mojem življenju. Bolečine v kolku in kolenu so se zadnja leta stopnjevala, redko katero tekmo zadnje sezone sem odigral brez protibolečinskih tablet, zato mislim, da je odločitev pravilna,“ je med drugim povedal Rok Mordej v izjavi za uradno klubsko Facebook stran.

34-letni Mordej je s futsalom začel v Dobovcu, igral je še v Italiji (New Team Calcio a 5) in na Hrvaškem (Nacional). V Dobovec se je vračal dvakrat – v letih 2016 in 2017. Z Dobovcem je bil po šestkrat državni in pokalni prvak. V dresu Slovenije je zbral 106 nastopov, dosegel je 41 golov. Za mlado reprezentanco je zabeležil 33 tekem, prispeval je 11 golov.

„Res je, moja igralska kariera je končana. Odločitev ni bila preprosta, a je v tem trenutku realna. Vedno težje sem namreč usklajeval ritem treningov in tekem z že nekaj časa trajajočo poslovno kariero. A se ne bom povsem oddaljil od svojega najdražjega in najboljšega športa. Ostajam trener v svoji futsal šoli, ki sva jo s prijateljem začela pred sedmimi leti,“ je svoje cilje razkril 32-letni Vedran Matošević, ki je prišel v Obsotelje leta 2019. Pred tem je igral za hrvaške klube Uspinjača, Alumnus, Nacional in Dinamo, v Italiji za Luparense in PesaroFano ter osvojil več pokalnih in prvenstvenih lovorik. Igral je tudi za hrvaško futsal reprezentanco.

So pa ob tem v Dobovcu razkrili še eno novo ime. Novi član Dobovca je postal 32-letni hrvaški reprezentant Davor Kanjuh. Igra na poziciji zadnjega igralca, prej je igral za Nacional Zagreb in Futsal Dinamo. Za hrvaško reprezentanco je zbral 34 nastopov in dosegel sedem golov. 

„Verjamemo, da nam bo pomagal pri uresničevanju naših ciljev, ki so v Futsal klubu Dobovec vedno najvišji. Dobrodošel, Dado!“ pa je ob prihodu novega igralca pravi predsednik kluba Rok Mordej.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA