29.04.2020 | 1. SFL
Ambicij s klubom in reprezentanco mu ne manjka

Na Škofijah nadaljujejo z delom, ki temelji na mlajših selekcijah, kjer pripravljajo igralce na člansko vrsto. Pri tem jim je v pomoč tudi Domen Črnigoj boter mladinskega pogona FC Bronx Škofije. Da gre projekt v pravo smer, potrjujejo posamezni igralci, ki obetajo. Eden teh je zagotovo Tilen Cupin (letnik 2002), ki je v tej sezoni dobil minute in priložnost tudi v članski vrsti.

Tekmovanje mladih U19 in 1.SFL

„S sezono sem zelo zadovoljen, saj smo bili po rednem delu na 1. mestu v tekmovanju mladih U19, štiri točke več kot Siliko smo imeli. V dvanajstih tekmah smo imeli samo en poraz in 11 zmag. Uvrstili smo se v ligo za prvaka, ki smo jo začeli z dvema zmagama, remijem in porazom. Ligo za prvaka bi lahko začeli boljše, saj smo imeli tudi take priložnosti. Nisem pa nisem mogel odigrati cele tekme v Litiji, ker sem si v drugem polčasu zvil gleženj. Naslednjo nedeljo sem igral, a niti približno 100-odstotno, saj se je poškodba še vedno poznala. Na žalost pa nam je na koncu koronavirus vzel našo ljubezen, futsal,“ se je Tilen Cupin uvodoma ozrl na sezono v tekmovanju mladih U19, ki je predčasno sklenjena. V U19 je Tilen v tej sezoni zbral 16 tekem in dosegel 12 golov. V 1. SFL je vknjižil sedem nastopov.

„Da mi je trener Hrvatin namenil minute v 1.SFL, mi res pomeni veliko. Vesel sem in počaščen, da mi Marko zaupa in verjame vame, da lahko s starejšimi soigralci branim barve kluba. Najtežje je bilo prebiti prvi strah, ko smo prvič oblekli dres za člansko tekmo. Strah pa nas je bilo, da bi na članski tekmi naredili napako. Nismo želeli izgubiti zaupanja trenerja in starejših soigralcev, ampak smo tudi to vsi prešli. Trener Hrvatin od mene zahteva, da grem v tekmo disciplinirano, z željo, borbenostjo in da na igrišču pustim srce,“ pa opiše soočanje s članskim futsalom. „V 1. SFL je igrati zelo težko, ker so nasprotniki tako fizično kot tehnično boljše podkovani. A zame je to izziv, saj s tem pridobivam prepotrebne izkušnje,“ dodaja Tilen, ki pa priznava, da je tudi na tem segmentu naredil korak naprej: „Napredek je opazen v disciplini. Na igrišču in v situacijah odreagiram drugače kot prejšnje sezone. V tej sezoni sem se naučil veliko, tako v klubu kot v reprezentanci, učim se dveh sistemov igre, tistega v reprezentanci in v klubu.“

Kaj počne danes, nas zanima. V tem času vzdržuje formo, trenira doma, program za vadbo so pripravili v FC Bronx Škofije, nekaj pa je dodal še sam. „Ker se situacija umirja, upam, da se čimpreje odprejo igrišča,“ se nadeja naš sogovornik, ki upa na kak trening in da se vidi s svojo ekipo. „Moje futsal ambicije so, da bi naslednjo sezono postali državni prvaki s selekcijo U19. S člani pa želim vsaj na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ že pogleduje v novo sezono. Ob tem pa Tilen razkrije, da je sedanji trener članov Marko Hrvatin tudi njegov vzor, spominja pa se ga še iz časov, ko je Hrvatin igral za Izolo. Tilen tudi prizna, da gredo prav Hrvatinu zasluge, da se je Cupin odločil za futsal.

Tja do EP-ja

V sezoni, ki je žal prekinjena zavoljo višje sile, pa je Cupinu prinesla tudi igranje za reprezentanco do 19 let, šest nastopov že ima, dva gola je dosegel. „Igranje za slovensko futsal reprezentanco mi je velika čast. Ko zaslišim himno.... Od nekdaj sem si želel, da bi zaigral za Slovenijo, vesel sem, ker mi je uspelo. Želim si, da bi se z reprezentanco uvrstil na EP, ki bo leta 2021!“ odločno sklene Tilen.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2020 | 1. SFL
  Futsal sezona 2019/2020 tudi uradno zaključena
  Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Izvršni odbor NZS na 48. seji dne 29.05.2020 sprejel tri sklepe.
 • 27.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.
 • 26.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Slaviša Goranovič in Damir Pertič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. V tem tednu smo na levem boku, danes pa pod drobnogledom Slaviša Goranovič in Damir Pertič.
 • 25.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej
  Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.
 • 20.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan
  Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.
 • 19.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Mile Simeunovič in Igor Osredkar
  Nadaljujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta na vrsti Mile Simeunović in Igor Osredkar, ki sta se izkazala tudi z igranjem v tujini.
 • 18.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Kragelj in Zoran Tesko
  Danes se začenja 2. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Darko Tokić izbran za najboljšega vratarja, od danes do srede smo na poziciji obrambni/organizator.
 • 13.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Milko Verboten in Aljoša Mohorič
  Še dva vratarja predstavljamo danes: to sta Milko Verboten in Aljoša Mohorič. Bila sta izbrana med tistih najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. V četrtek in petek sledi glasovanje na Facebooku.
 • 12.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Bratić in Darko Tokić
  Igor Bratić ima 32 nastopov za reprezentanco do 21 let, zbral je 30 nastopov za člansko vrsto. Kar 45 nastopov pa je za Slovenijo zabeležil Darko Tokić.
 • 11.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Vojko Majcen in Damir Puškar
  Danes začenjamo s predstavijo uvodnih dveh igralcev, ki sta bila izbrana med najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. Začenjamo pred golovo črto.

DELI NA