Datum od
Datum do

30.01.2018 | Futsal AA
Slovenija začela Euro z remijem
Slovenija je na uvodni tekmi svojega šestega, skupno pa 11. evropskega prvenstva igrala neodločeno. Na deseti tekmi proti Srbom, ki so na uvodnem obračunu prejšnjega EP Slovenijo ugnali s 5:1, pa je zbrala drugi neodločen izid ob dveh zmagah in šestih porazih. večino tekme so Slovenci vodili, Srbi, ki so igrali brez kaznovanih Marka Perića in Miodraga Aksentijevića, pa so izenačili v izdihljajih tekme.
29.01.2018 | Futsal AA
Slovenija ve, po kaj prihaja na Euro 2018
„Mi moramo gledati nase. Za srbsko igro imamo recept. Preprosto je to povedano tako: doseči moramo zadetek več. Jasno nam je, da bo priložnost prišla. Svoje bo treba narediti v obrambi, ki bo ključna! Želim si, da bomo pravi na vrhunskem nivoju vsi, ki bomo stopili na teren,“ napoveduje Alen Fetić, ki je leta 2013 tudi sam igral za serijskega srbskega državnega prvaka Ekonomac.
28.01.2018 | Futsal AA
Srbija menjala selektorja in nabrala izkušnje na tujem
„Srbija danes igra precej hitreje, kot je bilo to v preteklosti. Igra je hitrejša, predvsem pa ne bazira več le ne individualnih akcijah. Dejansko so svoji značilni igri 1:1 dodali še hiter pretok igre,“ opozarja Mičo Martić, hrvaški strokovnjak in izvrsten poznavalec evropskega futsala.
27.01.2018 | Futsal AA
V Stožicah sposobni popraviti slabo bero s Srbijo
Statistika pravi, da sta se Srbija in Slovenija dosedaj merili devetkrat, dvakrat je slavila Slovenija, šestkrat Srbija, en obračun se je končal z remijem. „Srbom smo bili popolnoma enakovredni v vseh elementih igre, v določenih trenutkih pa nam je zmanjkalo zbranosti,“ je po tekmi na EP na Madžarskem leta 2010 povedal selektor Dobovičnik.
25.01.2018 | Futsal AA
Selektor želi, da je ekipa prava v Stožicah
Vmes je Srbija s 6:0 v Novigradu odpravila Kuvajt, pet igralcev se je vpisalo med strelce. Italija je bila suvereno s 7:0 boljša od Poljske, nocoj pa se je pomerila še s Francijo, edinim novincem na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenija 30.1. igra proti Srbiji, 3.2. pa proti Italiji. Najboljši ekipi v vsaki od štirih skupin napredujeta v četrtfinale.
25.01.2018 | Futsal AA
Rok Mordej: Po zmagi proti Srbiji možno vse
Na koncu predstavitev igralcev dodajamo še izkušenega Roka Mordeja, ki bo ravno na prvi tekmi evropskega prvenstva, v torek, 30.1., že stotič oblekel dres Slovenije. Debitiral je 24.10. 2008 proti Braziliji, do danes je 99 nastopom dodal še 39 golov.
24.01.2018 | Futsal AA
Po treningu ženske futsal selekcije
„Nove igralke na čelu z Manjo Rogan so se izkazale kot velika okrepitev. Sicer pa lahko rečem, da smo imeli na treningu vse najboljše igralke v Sloveniji, ki so se dokaj enakovredno kosale med sabo. Vadili smo akcije s kota, izhode iz presinga. Opazil sem, da precej boljše dojemajo zadeve kot na prvem zboru, napredek je opazen,“ je bil z narejenim zadovoljen trener Kramberger.
23.01.2018 | Futsal AA
Mile Simeunovič: Sami odločamo o svoji usodi
Evropskega prvenstva v Ljubljani se veseli tudi Milivoje Simeunovič (60 nastopov in 23 golov za Slovenijo), ki je eden od ambasadorjev tekmovanja. Simeunovič bo pozorno spremljal tekme in stiskal pesti za Slovenijo. Upa in želi si, da Euro 2018 pusti konkretno dediščino, ki bo dala nov zagon slovenskemu (klubskemu) futsalu.
22.01.2018 | Futsal AA
Zadnja trening tekma dosegla svoj namen
„Bistveno je, da bomo pravi v Ljubljani v Stožicah,“ je jasen selektor Andrej Dobovičnik, ki je dodal, da na tekmo na Hrvaškem, kjer igrata Srbija in Italija, ni pošiljal opazovalcev. Bo pa selektor na prvi tekmi evropskega prvenstva vodil 163. tekmo na klopi Slovenije, lovil bo jubilejno 80. zmago!
21.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Dejan Bizjak
„Vsak dan na vsakem treningu se tepem za svoj položaj in mesto v ekipi. Igralcu, ki pride iz A2 ali B lige ni lahko. Poleg tega nisem imel renomeja, kot ga imata npr. Rok Mordej ali Kristjan Čujec. Sem Slovenec, ki se dokazuje. Zaenkrat mi gre kar dobro, čutim, da mi vse bolj zaupajo. Tu mislim predvsem na obrambne situacije, kjer znam odigrati preprosto. Ni me strah situacij pod pritiskom,“ opiše svoj vsak dan v rimskem Laziu.
20.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Teo Turk
Slovenska futsal reprezentanca se je sinoči zbrala v Laškem, selektor Andrej Dobovičnik pa je nekaj ur pred tem razkril seznam štirinajsterice, na katero računa na evropskem prvenstvu. Med temi izbranci je tudi 21-letni Teo Turk, ki je najmlajši v slovenski reprezentanci. Dosedaj je zbral 14 nastopov, debitiral pa je decembra 2016 v Tolminu proti Italiji.
19.01.2018 | Futsal AA
Dobovičnik razkril seznam za domače EP
"Do tekmovanja je še zelo malo časa. Mislim, da na seznamu ni presenečenj. Na njem so igralci, ki so bili že do zdaj z nami. Omenil bi, da je zadnji na seznam prišel Dejan Bizjak. Zanj sem se odločil, ker igra v prvi italijanski ligi, kakovostno trenira, z njim si bomo najlažje pomagali, če bo to potrebno," so bile prve besede slovenskega selektorja.
18.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Alen Fetić
Izraziti levičar s prefinjenim smislom za podajo in igro je postal pravi strup za tekmečeve obrambe. Alen zadeva, s filigransko natančnostjo pa deli podaje svojim soigralcem, saj premore izjemen pregled nad igro. V zadnjih letih je postal tudi odgovornejši v obrambi, kar mu je še dvignilo renome v evropskem prostoru. Za člane Slovenije nastopa od leta 2010, do danes je zabeležil 92 nastopov, dosegel je 38 golov.
17.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Tilen Štendler
Na nastop na svojem tretjem evropskem prvenstvu računa tudi 26-letni Tilen Štendler, ki prihaja iz kraja Podbrdo, v dresu Slovenije pa ima 54 nastopov, v katerih je prispeval pet golov. Gre za čvrstega igralca, ki je dovolj iznajdljiv v obrambi, v napadu pa ga krasi močan udarec z razdalje, pravi stroka.
16.01.2018 | Futsal AA
Nov zbor ženske futsal selekcije
Prvič v letu 2018 se bo zbrala tudi ženska futsal selekcija, ki se bo letos udeležila kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto. Zbor igralk in vodstva bo v nedeljo, 21. januarja, v Laškem. „Naš cilj je jasen: ponovili bomo zadeve, ki smo jih delali na prvem zboru v Kidričevem, hkrati želimo nadgraditi igro,“ pove vodja selekcije Dejan Kramberger.
14.01.2018 | Futsal AA
V Stožicah bi rad še enkrat presenetil Italijo
Pravi senior med slovenskimi reprezentanti je izvrstni sidraš 29-letni Kristjan Čujec. Mojster iz Posočja se preudarno pripravlja na svoje peto evropsko prvenstvo. Z devetimi nastopi in petimi zadetki pa je tudi rekorder naše izbrane, ko nanese statistika na dogajanje na prvenstvih Stare celine.
14.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Vid Sever
S treningi je začel že v rani mladosti, a takrat še kot nogometni vratar pri Iliriji in Dobravi Dolomitih. V srednji šoli je začel branit v ljubljanski zimski ligi, redno je z ekipami odhajal na turnirje. „Že takrat mi je oče nekdanjega futsal asa Marjana Dermastje dejal, da bi lahko uspel v futsalu,“ še doda Vid. Prvi ga je k resnemu projektu povabil Zoran Tesko, ki je Vida opazil na turnirju na Rakovniku v Ljubljani.
13.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Anže Širok
Anže je po rodu iz kraja Ročinj pri Novi Gorici. V tem kraju je domoval nekdanji drugoligaš Sizif, kjer je kariero pričel tudi bivši slovenski reprezentant Dragan Perendija, ki je bil tudi Anžetov vzornik. Širok se je dobro razvijal, nogomet je igral za Novo Gorico in Tolmin, potem pa začel s futsalom pri ajdovskih Kixih. K njim je šel, ker so mu edini garantirali minutažo v 1. SFL. Po igranju v Gorici je sledila selitev Italijo.
12.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Žiga Čeh
Evropsko prvenstvo v Sloveniji bo prvo tudi za 22-letnega Žigo Čeha, ki velja za mladega in talentiranega igralca, ki precej dobro razume igro, premore pa močan udarec z desnico. Do danes je zbral 16 nastopov v dresu z državnim grbom, prispeval je štiri gole. Prvič je nosil dres članske vrste 22. marca 2016 na tekmi proti Španiji, šestkratnim evropskim prvakom.
11.01.2018 | Futsal AA
Slovenija, čas je za nekaj več
Verjetno so vratarji tisti, ki najtežje skrijejo svojo napako. Tudi v futsalu je tako. A si danes 30-letni Damir Puškar ne žene tega k srcu. S 104 nastopi je med najbolj izkušenimi v izbrani vrsti. Prvič je oblekel dres Slovenije 14. marca 2009, bilo je v Mariboru, Slovenija je gostila Iran.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
24
25
26

DELI NA