21.06.2009 | 1. SFL
Predsednik Iranske futsal zveze s komplimenti o Sloveniji

Slovenska izbrana vrsta se je letos merila tudi z Iranom, ki je gostoval pri nas marca letos, ko se je članska reprezentanca pripravljala na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. O vtisih iz Slovenije, razvoju futsala v Iranu ter smernicah razvoja je za www.futsal.si spregovoril tudi Abbas Torabian, predsednik iranske futsal zveze.

V Iranu precej pozornosti namenjajo delu z mladimi. »Še naprej bomo spodbujali delo z mladimi, poskrbeli pa bomo tudi, da bo naša članska reprezentanca igrala dovolj močnih srečanj,« je uvodoma povedal Torabian, ki meni, da je pred futsalom svetla prihodnost.

»Prepričan sem, da bo futsal našel svoje novo mesto, ki si ga tudi zasluži. Navsezadnje je precej drago graditi nogometne stadione, futsal pa bo dobra alternativa tudi za navijače.«

Cenjeni sogovornik iz Irana pa se je spomnil tudi gostovanja v Sloveniji:

»Nikoli ne bom pozabil lepih trenutkov v vaši domovini! Ljudje so bili izredno gostoljubni. Urniki so bili fantastično organizirali, ljudje pa prijazni in uglajeni. Celo naši igralci so dejali, da je bilo gostovanje v Sloveniji njihovo najljubše dosedaj!«

Pohvalno pa se je izrazil tudi o članski vrsti Slovenije, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik:

»To je ekipa, ki ima prihodnost. Igrali smo z večino ekip iz Evrope, a prav Slovenija premore mlado, a hitro in tehnično podkovano vrsto, ki bi lahko v prihodnjih petih letih postala »druga« Španija! K temu bo pripomogla tudi dobra športna infrastruktura ter uspešen management.«

Predsednik iranske futsal zveze pa je par besed namenil tudi predsednik KMN pri NZS Patriku Peroši:

»Ni le preprost manager, ampak za futsal skrbi kot za svojega otroka! Dejansko se odreka svoji družini, ves čas pa namenja in žrtvuje za futsal!  Poleg tega pa mu je še kako jasno, kako pomembno je, da se precej časa in sredstev nameni tudi mlajšim selekcijam in tekmovanjem. Poleg tega je Patrik dobro zapisan in poznan tudi v mednarodnih futsal krogih!«

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: arhiv

 

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA