Žreb članicam namenil skupino na Hrvaškem

V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, je bil opravljen žreb kvalifikacij za evropsko prvenstvo ženskih članskih futsal reprezentanc. Slovenija bo igrala na Hrvaškem.

Termina kvalifikacij

Kvalifikacij se bo udeležilo 24 reprezentanc, 16 v glavnem delu, 11 v predkrogu. Glavni del bo na sporedu med 1. in 6. septembrom, predkrog pa med 5. in 10. majem.

11 in 16

V predkrogu bo 11 ekip deljenih v tri skupine, prvaki se bodo pridružili 13 najboljše rangiranim ekipam, ki bodo deljene v štiri skupine po štiri, zmagovalci skupin si bodo zagotovili nastop na 2. evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto.

Na Hrvaško

Žreb je hotel, da bo Slovenija igrala glavni del kvalifikacij v skupini 2, ob njej pa še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo tudi gostiteljica skupine. Ob njej so države gostiteljice glavnega dela še Švedska, Belorusija in Ukrajina.

Tekme predkroga bodo gostile Litva, Moldavija in Gibraltar.

Kvalifacije za Euro 2021:

predkrog kvalifikacij, 5. - 10. maj:

skupina A:
Srbija, Litva, Slovaška. Severna Irska

skupina B:
Nizozemska, Armenija, BiH, Moldavija

skupina C:
Kazahstan, Belgija, Gibraltar

Glavni del kvalifikacij, 1.-6.9.

skupina 1:
Rusija, Madžarska, Belorusija, zmagovalna ekipa skupine B predkvalifikacij

skupina 2:
Portugalska, Hrvaška, Poljska, Slovenija

skupina 3:
Ukrajina, Finska, Češka, zmagovalna ekipa skupine C predkvalifikacij

skupina 4:
Španija, Italija, Švedska, zmagovalna ekipa skupine A predkvalifikacij

Prve prvakinje Španke

Prvo evropsko prvenstvo je lani februarja gostila Portugalska, prve evropske prvakinje pa so postale Španke, Portugalska je bila srebrna, Rusija bronasta. Slovenija je sodelovala na kvalifikacijah na Hrvaškem, na zaključni turnir pa se zasedba selektorja Dejana Krambergerja ni uvrstila.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 13.02.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za Euro 2021
  Na sedežu evropske nogometne zveze Uefa je vse nared za današnji žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu leta 2021. Uefa je obelodanila, da bo v kvalifikacijah sodelovalo 24 držav.
 • 20.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Za članicami prva akcija v letu 2020
  Minuli vikend so z delom nadaljevale futsal reprezentantke, ki so se zbrale na Štajerskem in pod taktirko selektorja Dejana Krambergerja opravili štiri treninge. To je bila prva akcija v letu 2020, ki prinaša tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 11.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Prihodnji teden nov zbor ženske futsal reprezentance
  Leto obeležuje nov kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na EP 2021. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa prihodnji vikend na pripravah na Štajerskem.
 • 08.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V drugo pokazale bistveno več
  Za razliko od sobote so tokrat varovanke selektorja Dejana Krambergerja pokazale precej več, predvsem pa so popravile pristop in zbranost v igri. Svoje delo je dobro opravila tudi vratarka Valentina Tuš.
 • 07.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Poljska slavila na uvodni tekmi
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v mestu Torun odigrala svojo 15. uradno tekmo, zmaga pa je ostala na Poljskem, domačinke so bile boljše s 7:2. Gola za Slovenijo sta prispevali Rebeka Bačar in Lara D´Amato.
 • 05.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V soboto in nedeljo proti Poljski
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo odigrala 15. uradno tekmo, uvodoma se je na mednarodni sceni predstavila 14. maja 2018 na gostovanju na Slovaškem. Prvi zadetek v zgodovini za slovensko žensko vrsto je dosegla Anja Ložar (14.5. 2018). Tanja Vrabel je s sedmimi zadetki prva strelka, sledi ji Sergeja Kos (7).
 • 22.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca na Poljsko
  Pred žensko futsal reprezentanco Slovenije sta dve novi preizkušnji. Tokrat se odpravljalo na gostovanje na Poljsko, kjer se bodo v Toruńu (7.12.) in v Unisławu (8.12.) pomerile z domačo reprezentanco. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 06.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Pokazale več kot dan poprej v Kidričevem
  Slovenija in Španija sta v Celju odigrali še drugo zaporedno prijateljsko tekmo. V Celju je bilo 0:7 za evropske prvakinje.
 • 05.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po najboljših močeh parirale evropskim prvakinjam
  Uvodoma so bile aktualne evropske prvakinje boljše s končnim rezultatom 0:11. Jutri se bosta ekipi pomerili še v Celju, tekma se začne ob 18.30.

DELI NA