16.11.2020 | 1. SFL
Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca

Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

To bo prva medsebojna tekma ekip v 1. SFL, v lanskoletni izvedbi pokala Terme Olimia so se veselili severni Primorci.

1.SFL, 7. krog, 17.11.
KMN Tomaž Šic Bar – Siliko Vrhnika (19.30)
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (19.30)
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vodil ŠD Mlinše in Oplast

Domačini so se po vseh težavah nekako sestavili, še vedno pa jim poškodbe in bolezen dirigirata sestavo ekipe, priznava trener Zoran Tesko, ki je tudi sam zbolel, zdaj pa se vrača poln energije in elana. „Opravili smo dva treninga,“ pove pred torkovo tekmo, ko zavoljo službenih obveznosti in dane situacije zagotovo ne bo mogel računati na trojec Anže Širok, Dražen Žarić, Jure Uršič. Aljaž Kusterle še vedno ne sme na trening in tekmo.

„Odigrali bomo kot profesionalci, rezultat v tem hipu ni pomemben,“ navrže Tesko, ki je tudi sam svoj čas vodil ŠD Mlinše – ekipo je prevzel poleti 2017., njegov pomočnik pa je bil prav Gregor Ceglar, ki danes sedi na klopi Mlinš.

„Veseli in srečni smo, ker se liga nadaljuje. Saj bo tempo naporen, a bistveno je, da nadaljujemo,“ pa nove tekme pozdravljajo v Zasavju v taboru ŠD Mlinše, kjer pravijo, da v zadnjih tednih še nekaj več pozornosti namenjajo preventivi, ki so se ji posvečali že popreje.

Trenirali v Litiji

V zadnjih dneh so trenirali v Litiji. „Na tem mestu hvala ekipi Litije in Andreju Vrhovcu, da so nam odstopili termine v litijski športni dvorani. V naši domači dvorani v Zagorju so začeli z deli, zato smo našli rešitev,“ pojasni Ceglar, ki je z ekipo po vrnitvi na parket že opravil pet treningov, nocoj je na sporedu šesti.

„Moram pohvaliti ekipo, nismo veliko padli, pa tudi igralci so sami trenirali, kot smo se domenili. Mislim, da smo se kljub vsemu uspeli vrniti na raven, ki smo jo imeli,“ trdi trener Ceglar, ki se zaveda, da odhajajo na zahtevno gostovanje.

„Neupravičeno bi bilo od naše ekipe pričakovati ali zahtevati točko. Zavedamo se, da odhajamo k eminentnemu tekmecu, a se hkrati zavedamo situacije, da gremo na gostovanje in za to tudi prej iz službe,“ se zaveda trener Ceglar, ki pa na koncu da vedeti, da bodo priložnost, če se le pojavi, zagrabili. Na gostovanje pa Zasavci ne gredo v popolni zasedbi.

Pripravil: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2021 | 1. SFL
  Znani pari četrtfinala 1. SFL
  Prvih osem ekip tekmovanje nadaljuje v četrtfinalu, ki se začne 12. marca. Devetouvrščena Sevnica čaka na 2. ekipo 2. SFL in dodatni tekmi za obstanek, FK Dobrepolje se poslavlja od elitne 1. SFL.
 • 26.02.2021 | 1. SFL
  Končuje se redni del 1. SFL, končnica štarta 12. marca
  Derbi bo na Ptuju, kjer domači FC FC Hiša Ptuj gosti KMN Tomaž Šic Bar. Ptujčanom je že točka dovolj, da so drugi po rednem delu 1. SFL, kar bi bila lepa nagrada za ekipo trenerja Roberta Grdovića. „Mislim, da si to 2. mesto zaslužimo. Manjkal nam bo prvi strelec ekipi Jeremy Bukovec. Vem, da tudi gostje ne bodo popolni,“ navrže trener Robert Grdović, ki se veseli tekme proti ekipi iz Ljutomera.
 • 25.02.2021 | 1. SFL
  Tudi 2. SFL, pokal Terme Olimia in U19
  V koledarju so tudi termini Futsal pokala Terme Olimia, ki se začne s tekmami osminafinala (igra se ena tekma) po že izvedenem žrebu in objavljenem razporedu. Namesto dveh tekem se v četrtfinalu odigra le ena tekma, domačin tekme bo določen na žrebu, kjer ni več nosilcev. Zaključni turnir se bo odigral v prvem vikendu meseca maja.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 21.02.2021 | 1. SFL
  Dobovec bo igral proti Barceloni
  Poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Znana osmerica, o mestih odloča zadnji krog
  Po tekmi v Ljutomeru in remiju Sevnice je jasno, da bodo Sevničani zasedli 9. mesto po rednem delu. Litija z novimi tremi točkami ostaja v boju za 2. mesto, Bronx in KMN Tomaž Šic Bar sta konkurenta za 4. mesto, gneča pa je tudi v spodnjem delu, kjer ima Oplast 19 točk, Siliko in ŠD Mlinše pa po 18.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Kamere v Dobrepolju, tekme še v Litiji, Ljutomeru in Zagorju
  Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo pa je še vse odprto. Precej pa bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom pa je vnovič gneča. Tako ima 4. KMN Tomaž Šic Bar 23 točk, eno manj 5. KMN Bronx Škofije, potem pa si sledijo KMN Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), ŠD Mlinše (15) in KMN Sevnica (13).
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Z mislimi pri Minsku in končnici 1. SFL
  „Že v prvem polčasu bi morali doseči kak gol več. Sta pa na koncu nam v prid odločili borbenost in naša ekipa,“ je pristavil Čujec, ki je potrdil, da je ekipa udejanila prvi letošnji cilj, zdaj pa si želijo še do naslova državnega prvaka. „Res je, da bomo lahko nadaljevali z igrami v Evropi tudi drugo leto,“ sklene Kristjan Čujec.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo do 1. zmage v 1. SFL
  Petek prinaša še preostale štiri tekme 17. kroga, obračun iz Dobrepolja med domačo vrsto in ekipo KMN Bronx Škofije pa bomo prenašali na spletu, to bo februarska tekma meseca. Za točke se bodo merili še v Litiji, kjer gostuje Oplast, Ljutomeru, ko k KMN Tomaž Šic Bar prihaja Sevnica ter v Zagorju, kjer se bosta srečala domači ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika.

DELI NA