13.03.2015 | Futsal AA
Znan seznam futsal reprezentance za kvalifikacije

Selektor Andrej Dobovičnik je obelodanil seznam 14 igralcev, ki bodo od 18. do 21. marca igrali za Slovenijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, ki ga bo gostila Srbija.

Postava Slovenije za kvalifikacije:

Kristjan Čujec (Asti, Italija), Sebastijan Drobne (RE/MAX Maribor), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Matej Fideršek (RE/MAX Maribor), Nejc Hozjan (KMN Puntar), Uroš Kroflič (Dobovec Pivovarna Kozel), Aljaž Kusterle (KMN Oplast Kobarid), Alen Fetić (MNK Split Tommy, Hrvaška), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Igor Osredkar (Novo Vrijeme Makarska, Hrvaška), Tilen Štendler (Adriatica, Italija), Benjamin Melink (Adriatica, Italija), Gašper Vrhovec (FC Litija), Damir Puškar (FC Litija).

Na čakanju so Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid), Denis Totošković (FC Litija) in Nik Zajc (KMN Bronx Škofije).

Kvalifikacije za Euro 2016:

18.3.
Slovenija – Norveška (18.30)
Češka – Francija(20.45)

19.3.
Norveška – Češka (17.45)
Slovenija – Francija (20.00)

21.3.
Francija – Norveška (16.00)
Češka – Slovenija (18.30)

Aleš Zavrl, generalni sekretar NZS:
»Zelo smo zadovoljni, ker vnovič gostimo kvalifikacijski turnir. To je dokaz, da Nogometna zveza Slovenije dela kredibilno in je dober organizator. To je veliko priznanje našemu futsalu, ki je v zadnjem obdobju s preboji na evropska prvenstva naredil velik korak k evropskemu vrhu. Na tem turnirju imamo jasne ambicije in cilje: na eni strani želimo dobro organizirati tekmovanje ter na visokem nivoju dokazati, da nam ni bilo kar tako podeljena organizacija evropskega prvenstva 2018. Po drugi strani je tu še športni izziv – spoštujemo tekmece, a verjamemo v kvaliteto naše reprezentance in strokovnega štaba.«

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
»V zadnjem času smo preizkusili precej mladih novih igralcev, razloga za to pa sta dva: mladi so dobili minutažo, ker ni bilo standardnih igralcev, po drugi strani je treba misliti na pomlajevanje ekipe. Na tem seznamu so dva, tri nova imena. Tokrat še ne računam, da bi dobili konkretno minutažo, bodo pa pridobili dragocene izkušnje. Sam seznam igralcev ni presenečenje – želim si le, da vsi igralci pridejo v Laško zdravi, da uresničimo športne ambicije. Igramo doma, na evropsko prvenstvo želimo neposredno že s tega turnirja. Ne bi pa bil nezadovoljen niti z drugim mestom.«

Gašper Vrhovec, reprezentant:
»Treba je misliti na vsako tekmo posebej. Tekmece poznamo. Z Norvežani smo odigrali dve tekmi pred časom, Francoze poznamo malce slabše. V zadnjih letih so menjali ekipo, igrajo boljše. Čehi so naši stari znanci in dobra reprezentanca. A nič za to: igramo doma, kjer nam je vedno dobro šlo. Verjamem, da tudi to pot!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA