20.06.2024 | 1. SFL
Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince

V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

„Definitivno najtežja odločitev v karieri. Zapustiti klub in ljudi, ki jih imaš rad, je zelo težko. Pogrešal bom vse, kar mi je Dobovec nudil skozi vsa ta leta,“ je ob odločitvi o odhodu iz Dobovca dejal Žiga Čeh.

Za Dobovec je igral od januarja 2018, letos marca je prvič prejel zlato žogo, nagrado za najboljšega igralca futsala. V letošnjem prvenstvu je dosegel 12 zadetkov. V novi tekmovalni sezoni bo zaigral za HMNK Rijeka.

V taboru aktualnih državnih in pokalnih prvakov pa so predstavili tri okrepitve. Dres Dobovca bodo nosil mladi reprezentant Alen Ruis, članski reprezentant Tilen Rajter, hrvaški igralec Ante Matan, vsi so nazadnje igrali v dresu KMN Meteorplast Šic Bar.

„Prihajam v najuspešnejši klub v Sloveniji v zadnjih letih, ki mu ambicij in pričakovanj ne manjka. Želim napredovati v svoji igri, zato mislim, da je Dobovec prava sredina za tak napredek. Zelo sem vesel tega prestopa in z nestrpnostjo pričakujem začetek nove sezone,“ o svoji odločitvi pove Alen Ruis, ki prihaja iz Voličine, rojen je leta 2004. Je član slovenske U21 reprezentance, v Dobovec prihaja iz KMN Meteorplast Ljutomer, za katerega je v končani sezoni dosegel 14 zadetkov. Pred tem je igral za KMN Slovenske Gorice in pol sezone v Italiji v klubu Fenice Veneziamestre. Krasi ga močan udarec z obema nogama.

„Takoj ko sem prejel klic Dobovca, sem nekako vedel, da je napočil čas za korak naprej v moji karieri. Zavedam se, kaj pomeni Dobovec, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v Evropi. Srečen sem, da sem dorasel tej ravni,“ pa svojo odločitev v izjavi za FK Dobovec pojasni leta 2002 rojeni Tilen Rajter, ki igra na poziciji zadnjega igralca. Prej je nastopal za KMN Slovenske gorice in KMN Benedikt.

„Ne skrivam, od nekdaj sem si želel igrati za Dobovec in sedaj se to uresničuje. Ogromno je še prostora za napredek v moji igri, zato sem prepričan, da sem izbral pravo pot. Zmeraj si želim biti najboljši, vendar je za to treba trdo garati, kar povezujem z mentaliteto Dobovca, kjer so cilji zmeraj najvišji. Neizmerno se že veselim začetka priprav in sezone. Zahvalil bi se še Saši Makoterju za trud, ki ga je vložil vame, in klubu Meteorplast, kjer sem zabeležil prve tekme za člansko ekipo v 1. slovenski futsal ligi,“ še doda Rajter.

„Vesel sem, da sem prišel v najboljši klub v Sloveniji. Komaj čakam začetek dela z ekipo in borbo za vse trofeje. Cilji so vedno najvišji. Upam, da ubranimo dvojno krono iz prejšnjih sezon in Dobovec čim boljše predstavimo v evropski ligi prvakov,“ je povedal Ante Matan.

Ta leta 1997 rojeni igralec se najboljše znajde na poziciji desnega beka. V zadnji sezoni slovenskega državnega prvenstva je bil četrti strelec s 16 zadetki. Pred lanskim prihodom v Slovenijo je igral za Sejak Livno, Alumnus, Nacional Zagreb, Uspinjačo, Čulin Mlin in Novi Marof.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA