Ženski futsal naredil korak naprej

Članice so v Ženski futsal ligi sklenile redni del, začel se je polfinale. V njem pa tudi aktualne državne prvakinje KMN Slovenske gorice, pri njih pa prva strelka ŽFL Tanja Vrabel, ki je bila pred dobrima dvema tednoma še četrtič okronana za najboljšo futsal igralko leta.

„Take nagrade sem zelo vesela in zelo počaščena, ker sem jo dobila. Treba je vedeti, da je ženski futsal v zadnjem letu naredil velik korak naprej. Število igralk se je povečalo, zato ima priznanje v tako konkurenci še večjo težo,“ uvodoma pove Tanja Vrabel, ki ob tem spomni na svojo ekipo KMN Slovenske gorice, ki ji je pomagala do tega priznanja.

Pohvala novinkam

„Ženski futsal se razvija,“ nadaljuje Tanja, ki pohvali obe ekipi novink – ŠD Košano in KMN Sevnico. „Košana je iz tekme v tekmo boljša. Sevnica pa premore zelo dobro ekipo, v to ligo pa so prinesli nekaj novega! Za novinke igrajo odlično, predvsem pa premorejo izvrsten, kar ubijalski protinapad. Dragico Stipič poznam že vrsto let, je vrhunska igralka, ki jo futsal potrebuje,“ dodaja Tanja, ki pristavi, da so KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje stalnici v slovenskem futsalu.

Vesela je, ker je s soigralkami redni del končala na 1. mestu in si priigrala dobro izhodišče pred polfinalom, kjer se merijo s Sevnico. „Z njimi smo imeli kar težave, porabile smo vedno en polčas, da smo prišle v igro in začele zabijati gole. Na prvi tekmi pa nam je steklo tudi proti njim, kar pomeni, da smo tudi napredovale,“ razmišlja Tanja Vrabel, ki v teh dneh hodi v službo, v prostem času pa skuša sama zase ohranjati fizično pripravljenost. Ne pozabimo: Tanja ni le izvrstna igralka, ampak tudi uspešna mednarodna sodnica.

Prihod Dejana Krauta

Tanja pa je tudi nepogrešljiv člen naše reprezentance, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. „Veseli smo, ker imamo novega trenerja – prihod Dejana Krauta, ene od slovenskih futsal legend, je velik plus za našo reprezentanco. Ve, kaj dela, naše misli pa so usmerjene v kvalifikacije,“ še doda Tanja Vrabel.

Tanja Vrabel (1990):
:: od leta 2006 je igrala nogomet za ŽNK Pomurje, bila je tudi članska reprezentantka
:: peto sezono igra futsal, z 38 zadetki je vnovič vodilna strelka Ženske futsal lige
:: danes je Tanja Vrabel tudi članica ženske futsal reprezentance (12 tekem, 9 golov) in uspešna mednarodna sodnica

Naj igralka leta (2015 – 2019):
Tanja Vrabel (2016, 2017, 2018, 2019)
Sergeja Kos (2015)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.03.2020 | Državne futsal lige
  V novi sezoni tudi s selekcijo U15
  Ob tem pa Rizvić še doda, da ostajajo zvesti svoji poti in viziji #poplanu. Vse mlajše selekcije v nogometni šoli Olimpija od U9 do U13 bodo še naprej igrale tudi futsal. V novi sezoni pa bodo naredili še korak naprej – ustanovljena bo tudi selekcija Futsal Olimpija U15.
 • 09.03.2020 | Državne futsal lige
  Olimpiji zlato, Dobovec srebrn
  Bron je pripadel KMN Slovenske gorice, ki je bil v skupnem seštevku srečanj boljši od NK Ribnica.
 • 08.03.2020 | Državne futsal lige
  Suveren začetek polfinala za ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice
  Tudi vrsta ŽNK Celje je prišla do visoke zmage na prvi polfinalni tekmi. Varovanke dvojca Andreja Prek&Drago Adamič so z 10:0 porazile Vrhničanke, tri gole je dosegla Klementina Mavhar.
 • 06.03.2020 | Državne futsal lige
  O prvaku v petek trinajstega
  Vodilni klub lige ŠD Mlinše je v tokratnem krogu gostoval v Mariboru in s 5:7 slavil proti KMN Miklavž TBS team24. Ekipa iz Zasavja je v 30. minuti vodila 1:6, z dvema goloma se je izkazal Jure Mezek.
 • 29.02.2020 | Državne futsal lige
  Mlinše v 2. polčasu potrdile zmago
  V 2. SFL sta do konca ostala še dva kroga tekmovanja. Vodilni FK Dobrepolje ima 45 točk (do konca igra še eno tekmo), drugouvrščene Mlinše so pri 44 točkah, do konca lige pa imajo še dve tekmi.
 • 22.02.2020 | Državne futsal lige
  Po 18. krogu brez sprememb
  ŠD Mlinše tudi po gostovanju pri KMN Meteorplastu ostaja vodilna ekipa 2. SFL. Zasedba trenerja Gregorja Cegljerja ima 44 točk, prvi zasledovalec FK Dobrepolje pa 42. Do konca sezone so še trije krogi.
 • 22.02.2020 | Državne futsal lige
  Za naslov U13, uvodne tekme v ligi za prvaka U15 in U17
  Danes začenjamo pri najmlajših. S tekmo med Futsal Olimpijo in Futsal klub Dobovec se začenja finale v tekmovanju mladih U13. Uvodna tekma je v Ljubljani, povratna v Rogaški Slatini. Za bron se merita NK Ribnica in KMN Slovenske gorice.
 • 15.02.2020 | Državne futsal lige
  Mlinše skočile na vrh
  Tako so Mlinše tudi izkoristile poraz Dobrepolja, ki je bilo vodilno pred tem krogom. Zdaj imajo Mlinše 41 točk, Dobrepolje 39. Do konca so še štirje krogi.
 • 10.02.2020 | Državne futsal lige
  Prvakinje do 9. zmage, remi v Celju
  Ekipe Ženske futsal lige so odigrale tekme 13. kroga, igralo se je v Voličini in v Celju. Do zmag prvakinje, v Celju pa remi

DELI NA