24.12.2009 | 1. SFL
Zdaj gre zares: 27 dni do tekme z Rusijo

Pred slovensko  futsal reprezentanco je pomemben mesec, saj jo med 19. in 30.1. 2010 čaka nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem, kjer bo četa selektorja Andreja Dobovičnika nastopala v elitni konkurenci dvanajstih selekcij Stare celine.

O prvenstvu ter dogajanju pred njim bomo izčrpno poročali tudi na Futsal.si, osrednji slovenski futsal strani.

Spomnimo, žreb je hotel, da bo Slovenija na Euro 2010 na Madžarskem (Budimpešta, Debrecen) igrala v Budimpešti v skupini C, kjer ji bodo družbo delali še Rusija in Srbija. Slovenija bo uvodno temo na prvenstvu igrala 20.1. proti Rusiji (20.00), drugo pa v petek, 22.1. (18.00). V primeru napredovanja se bo Slovenija v torek, 26.1., v Debrecenu pomerila z tekmecem iz skupine D.

Z reprezentanco na poti

Ekipa Futsal.si bo tudi v prihodnje detajlno spremljala vsak korak slovenske izbrane veste, ki ju do konca koledarskega leta čakata tekmi proti Makedoniji. Organizatorji v Slovenj Gradcu in Gorišnici opravljajo še zadnje podrobnosti pred futsalom praznikom v njihovi sredini.

Pripravljalne tekme

Slovenija se bo v nedeljo, 27.12., ob sedmih zvečer v Slovenj Gradcu pomerila na prvi tekmi z Makedonijo, dan za tem, v ponedeljek, se reprezentanca seli v Gorišnico pri Ptuju, kjer sledi še druga preizkušnja z Makedonci (ponedeljek, 28.12. ob 19.00). Ves čas bomo spremljali tudi izkupiček ruske in srbske vrste, ki bosta konec meseca igrali na turnirju v Belgiji.

Futsal tekma Slovenija - Romunija na TV Slo 2

Pred odhodom na prvenstvo bosta sledili še preizkušnji proti Romuniji. V veliko veselje nam je, da lahko obelodanimo vest, da bo Televizija Slovenija v sredo, 13.1. 2010, ob osmih zvečer neposredno na programu TV Slo 2 iz Tolmina prenašala tekmo Slovenija  - Romunija. Dan za tem se bosta Slovenija in Romunija srečali še v Kobaridu.

Futsal.si

Evropskem prvenstvu smo priredili tudi osrednjo slovensko futsal stran. V podstrani Euro 2010 je na voljo razpored tekmovanja, dodane so povezave do uradne spletne strani prvenstva, vsi novinarji se lahko preko posebne povezave tudi akreditirajo za to tekmovanje, ne manjka pa niti povezava do elektronske prodaje vstopnic za ta futsal spektakel. Dodani so reprezentančni zbori, kjer so na voljo  vse novice od začetka jeseni pa do danes, kjer so dokumentirani pisni in video zapisi ob spremljanju reprezentance, ki je do danes odigrala štiri pripravljalne tekme. Slovenija je gostovala v Belgiji (igra tudi na Euru 2010) in v Iranu (8. reprezentanca na svetu).

V razdelku Reprezentanca smo dodali vso potrebno statistiko dosedanjih obračunov slovenske izbrane vrste.

Intervjuji z reprezentanti

Z današnjim dnem, 24.12.,začenjamo z objavljanjem intervjujev slovenskih reprezentantov, s katerimi smo se, z večino pa se še  bomo, pogovarjali med pripravami.

Prvi selektor Dušan Razboršek komentira za Futsal.si

K sodelovanju smo povabili tudi Dušana Razborška, prvega selektorja slovenske izbrane vrste, ter doaema v futsal trenerskih vrstah. Danes uspešen gospodarstvenik bo spremljal tekme Slovenije pred in med evropskim prvenstvom.

Mile Simeunovič o razmerah na evropskem parketu za Futsal.si

Veseli smo, ker se je našemu vabilu odzval tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Mile Simeunovič, ki bo že pred začetkom evropskega prvenstva spregovoril o trenutkih razmerjih na evropskem parketu.

Djedović, Habibija in Martić za Futsal.si

Za mnenje o trenutkih razmerjih na področju nekdanje skupne države bomo poprosilil tudi futsal avtoritete in priznana imena s področja nekdanje skupne države. Tja do 20. januarja si boste lahko prebrali pogovore z  Dejanom Djedovićem (Futsalbalkan.com in idejni vodja Regionalne futsal lige), Dževadom Habibijem (avtor knjige Futsal) ter Miča Martića, FIFA inštruktorja ter idejnega očeta osrednje svetovne futsal strani Futsalplanet.com), ki bodo na svoj način predstavili možnosti Slovenije in Srbije na prvenstvu na Madžarskem.

S Šivicem o prvenstvu

Opravili bomo pogovor tudi z Borutom Šivicem, ki bo slovenske barve branil v sodniški elitni zbrani družbi, ki bo delila pravico na tokratnem prvenstvu Stare celine.

Nagradna igra

Od 5. do 15. januarja bomo vsak dan izžrebali nekoga, ki bo pravilno odgovori na nagradno vprašanje, srečna izžrebanka ali izžrebanec pa bo prejel vstopnico za ogled tekme Slovenija - Srbija (petek, 22.1. 2009, ob 20.00)

V leto 2003

Skočili bomo tudi v zgodovino. Ne tako daleč, tja v leto 2003, ko je Slovenija prvič igrala med evropsko elito, bilo je na prvenstvu Stare celine v Italiji. Objavili bomo pogovore s takratnimi akterji na čelu s selektorjem Darkom Križmanom Dakijem.

Pred odhodom na evropsko prvenstvo bomo pripravili tudi posebno novinarsko konferenco, kjer se bo reprezentanca predstavila sedmi sili.

 

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA