29.10.2021 | 1. SFL
Zasavski derbi, festival mladih in lepotica v Kobaridu

Čeprav so vse oči uprte v Podčetrtek, kjer se bo jutri sklenil eden od osmih turnirjev glavnega dela futsal lige prvakov, je tu še domače prvenstvo. V 1. SFL bodo danes tri tekme. Četrta bo 9.11., ko bo Dobovec gostil Dobrepolje, nocoj pa se bo igralo v Kobaridu, Ljutomeru in Zagorju. Prosta je ekipa Silika.

1.SFL, 8. krog, 29.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – FC Litija (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

9.11.
Dobovec – Dobrepolje (20.00)

Ptuj jim bo nastavil ogledalo

V Kobaridu pri povsem prebujenem Oplastu gostuje FC Hiša daril Ptuj. Domačini so nanizali dve zaporedni zmagi, boljši so bili od Mlinše in Dobrepolja. Uspeh bi radi nadgradili in naredili še korak višje na lestvici, kjer so danes 5. Dve mesti višje so Ptujčani, ki imajo iz sedmih tekem 11 točk, Oplast pa osem iz šestih nastopov. »Pripravljeni smo na tekmo, dobro smo trenirali. Odhajamo na gostovanje, kjer bi radi do treh točk,« je jasen trener Ptuja Robert Grdović, ki je v tem mesecu nanizal tri zmage in remi.

»Trener Kavčič je sestavil dobro ekipo. Predvsem pa igra Oplat letos precej boljše v obrambi, dober je tudi v posesti žoge. Včasih je to temeljilo na protinapadu, danes so ekipa, ki želi igrati, kar je za pohvaliti,« Grdović polaska Oplastu, v katerega dresu sta tudi dva nekdanja igralca Ptuja – to sta Vanč Florjančič in David Lah, ki sta letos poleti Ptuj menjala za Kobarid, v dresu Ptujčanov pa se bo s svojim nekdanjim klubom meril tudi izkušeni Borut Ručna, ki od lani igra za Ptujčane, ki prihajajo v Posočje brez poškodovanega Nika Jelića.

Trener Oplasta Matej Kavčič se je v tej sezoni vrnil na prvoligaško sceno, uspešno vodi Oplast. Tokratno napoved pa ne začenja v Kobaridu, ampak v Podčetrtku.

»Najprej moram pohvaliti in čestitati Dobovcu za igre v ligi prvakov. Lepo jih je gledati. Lahko smo počaščeni vsi, ker imamo v 1. SFL tako ekipo,« je uvodoma povedal Kavčič, potem pa misli usmeril na današnjo tekmo, ki je za Oplast precej pomembna.
»Mojim fantom sem povedal: Dobrepolje je bil naš zrelostni izpit, tekma s Ptujem pa bo povedala, kam sodimo. Ptujčani nam bodo nastavili ogledalo. Prepričan sem, da bodo gostje med prvimi tremi v letošnji sezoni 1. SFL. Če jim bomo lahko danes parirali, potem imamo možnosti, da se tudi mi borimo za 3., 4. mesto. Veselimo se današnje tekme, ki bo lepa,« poudari Kavčič, ki dodaja še tole: »Ptuj je lepo gledati, imajo mlado ekipo, ki igra. Morda letos ne bodo rezultatsko tako visoko, kot so bili lani. A pod taktirko trenerja Roberta Grdovića se bodo vsi ti fantje naučili igrati in se bodo lahko tudi prodali dalje, če bodo le hoteli in želeli delati naprej.«

Na glavo za točko

Zasavski derbi nudi obračun ŠD Mlinše – Litija. Mlinše prihajajo na tekmo s tremi zaporednimi porazi, a hkrati odločeni, da pokvarijo načrte sosedom iz Litije, ki so v precej boljšem ritmu, ki mu ton dajejo remi na Vrhniki in dve zmagi. To bo tekma 4. in 7. ekipe lige. V taboru Mlinše se veselijo zasavskega derbija. »Sinoči smo bili prosti, gledali smo tekmo in navijali za Dobovec. Zdaj so naše misli pri Litiji, ki je v Sloveniji sinonim za futsal, naš najbližji tekmec, pred nami je zasavski derbi. Če lahko ob tekmi, ko se merita sinonim za futsal in malček iz Mlinš tako rečem. A na terenu bo danes ostro, do zadnje kaplje krvi, do zadnje kaplje znova. Motiv ni vprašljiv, rotacijo pa imamo krepko zmanjšano. A kdor bo stopil na parket, bo šel na glavo. Predvsem pa se veselim tekme, ker bo dvorana polna,« tekmo z Litijo napove trener Gregor Ceglar.

V minulih dneh je v Mariboru trenirala reprezentanca do 19 let, kar devet reprezentantov pa bo danes na delu na tekmi v Ljutomeru, kjer domači KMN Meteorplast Šic bar gosti FC Bronx. Obe ekipi slovita po vzornem, sistematičnem in vztrajnem delu z mladimi, ki dobivajo minute in priložnosti. Tudi nocoj bo tako.

Festival mladih v Ljutomeru

»Primorci, ki jih od te sezone vodi Damir Pertič, so ekipa z izkušenimi posamezniki in nadarjenimi najstniki. Glede na njihove predstave, ki smo si jih ogledali, nas ne sme zavesti, da imajo na svojem kontu le dve osvojeni točki. Izredno nevarni so, zato bomo morali odigrati eno boljših tekem, če bomo želeli pozitiven rezultat,« je povedal vodja domače ekipe Tomislav Novak. Meteorplast ŠIC bar ima po nepopolnih 7. krogih na šestem mestu pet točk, tokratni nasprotnik pa z dvema točkama zaseda zadnje, deveto mesto. »Žal nas še naprej pestijo poškodbe. Na ponedeljkovem treningu sta poškodbi staknila Trstenjak in Gašparič. Šele pred tekmo bomo vedeli, če bosta lahko igrala. Se pa je po poškodbi v ekipo vrnil Goričan,« je še povedal Novak, ki skupaj z igralci na petkovi tekmi pričakuje znova odlično podporo s tribun.

»Odhajamo na najbolj oddaljeno gostovanje v sezoni, to bo tekma, ko bo jasno, ali smo ali nismo. Po petkovem porazu proti Siliku smo bili razočarani, potem smo se pogovorili, treninge pa posvetili predvsem individualni vadbi, saj so bili mladinci na pripravah reprezentance,« pove trener Bronx Damir Pertič, ki opozori, da njegova ekipa raste, je v nastanku, zato so bila morda celo malce prevelika pričakovanja proti ekipi, ki po Pertičevem prepričanju igra ob Dobovcu najboljši futsal v ligi. Primorci odhajajo na gostovanje brez poškodovanega Primoža Zerba.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA