29.10.2021 | 1. SFL
Zasavski derbi, festival mladih in lepotica v Kobaridu

Čeprav so vse oči uprte v Podčetrtek, kjer se bo jutri sklenil eden od osmih turnirjev glavnega dela futsal lige prvakov, je tu še domače prvenstvo. V 1. SFL bodo danes tri tekme. Četrta bo 9.11., ko bo Dobovec gostil Dobrepolje, nocoj pa se bo igralo v Kobaridu, Ljutomeru in Zagorju. Prosta je ekipa Silika.

1.SFL, 8. krog, 29.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – FC Litija (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

9.11.
Dobovec – Dobrepolje (20.00)

Ptuj jim bo nastavil ogledalo

V Kobaridu pri povsem prebujenem Oplastu gostuje FC Hiša daril Ptuj. Domačini so nanizali dve zaporedni zmagi, boljši so bili od Mlinše in Dobrepolja. Uspeh bi radi nadgradili in naredili še korak višje na lestvici, kjer so danes 5. Dve mesti višje so Ptujčani, ki imajo iz sedmih tekem 11 točk, Oplast pa osem iz šestih nastopov. »Pripravljeni smo na tekmo, dobro smo trenirali. Odhajamo na gostovanje, kjer bi radi do treh točk,« je jasen trener Ptuja Robert Grdović, ki je v tem mesecu nanizal tri zmage in remi.

»Trener Kavčič je sestavil dobro ekipo. Predvsem pa igra Oplat letos precej boljše v obrambi, dober je tudi v posesti žoge. Včasih je to temeljilo na protinapadu, danes so ekipa, ki želi igrati, kar je za pohvaliti,« Grdović polaska Oplastu, v katerega dresu sta tudi dva nekdanja igralca Ptuja – to sta Vanč Florjančič in David Lah, ki sta letos poleti Ptuj menjala za Kobarid, v dresu Ptujčanov pa se bo s svojim nekdanjim klubom meril tudi izkušeni Borut Ručna, ki od lani igra za Ptujčane, ki prihajajo v Posočje brez poškodovanega Nika Jelića.

Trener Oplasta Matej Kavčič se je v tej sezoni vrnil na prvoligaško sceno, uspešno vodi Oplast. Tokratno napoved pa ne začenja v Kobaridu, ampak v Podčetrtku.

»Najprej moram pohvaliti in čestitati Dobovcu za igre v ligi prvakov. Lepo jih je gledati. Lahko smo počaščeni vsi, ker imamo v 1. SFL tako ekipo,« je uvodoma povedal Kavčič, potem pa misli usmeril na današnjo tekmo, ki je za Oplast precej pomembna.
»Mojim fantom sem povedal: Dobrepolje je bil naš zrelostni izpit, tekma s Ptujem pa bo povedala, kam sodimo. Ptujčani nam bodo nastavili ogledalo. Prepričan sem, da bodo gostje med prvimi tremi v letošnji sezoni 1. SFL. Če jim bomo lahko danes parirali, potem imamo možnosti, da se tudi mi borimo za 3., 4. mesto. Veselimo se današnje tekme, ki bo lepa,« poudari Kavčič, ki dodaja še tole: »Ptuj je lepo gledati, imajo mlado ekipo, ki igra. Morda letos ne bodo rezultatsko tako visoko, kot so bili lani. A pod taktirko trenerja Roberta Grdovića se bodo vsi ti fantje naučili igrati in se bodo lahko tudi prodali dalje, če bodo le hoteli in želeli delati naprej.«

Na glavo za točko

Zasavski derbi nudi obračun ŠD Mlinše – Litija. Mlinše prihajajo na tekmo s tremi zaporednimi porazi, a hkrati odločeni, da pokvarijo načrte sosedom iz Litije, ki so v precej boljšem ritmu, ki mu ton dajejo remi na Vrhniki in dve zmagi. To bo tekma 4. in 7. ekipe lige. V taboru Mlinše se veselijo zasavskega derbija. »Sinoči smo bili prosti, gledali smo tekmo in navijali za Dobovec. Zdaj so naše misli pri Litiji, ki je v Sloveniji sinonim za futsal, naš najbližji tekmec, pred nami je zasavski derbi. Če lahko ob tekmi, ko se merita sinonim za futsal in malček iz Mlinš tako rečem. A na terenu bo danes ostro, do zadnje kaplje krvi, do zadnje kaplje znova. Motiv ni vprašljiv, rotacijo pa imamo krepko zmanjšano. A kdor bo stopil na parket, bo šel na glavo. Predvsem pa se veselim tekme, ker bo dvorana polna,« tekmo z Litijo napove trener Gregor Ceglar.

V minulih dneh je v Mariboru trenirala reprezentanca do 19 let, kar devet reprezentantov pa bo danes na delu na tekmi v Ljutomeru, kjer domači KMN Meteorplast Šic bar gosti FC Bronx. Obe ekipi slovita po vzornem, sistematičnem in vztrajnem delu z mladimi, ki dobivajo minute in priložnosti. Tudi nocoj bo tako.

Festival mladih v Ljutomeru

»Primorci, ki jih od te sezone vodi Damir Pertič, so ekipa z izkušenimi posamezniki in nadarjenimi najstniki. Glede na njihove predstave, ki smo si jih ogledali, nas ne sme zavesti, da imajo na svojem kontu le dve osvojeni točki. Izredno nevarni so, zato bomo morali odigrati eno boljših tekem, če bomo želeli pozitiven rezultat,« je povedal vodja domače ekipe Tomislav Novak. Meteorplast ŠIC bar ima po nepopolnih 7. krogih na šestem mestu pet točk, tokratni nasprotnik pa z dvema točkama zaseda zadnje, deveto mesto. »Žal nas še naprej pestijo poškodbe. Na ponedeljkovem treningu sta poškodbi staknila Trstenjak in Gašparič. Šele pred tekmo bomo vedeli, če bosta lahko igrala. Se pa je po poškodbi v ekipo vrnil Goričan,« je še povedal Novak, ki skupaj z igralci na petkovi tekmi pričakuje znova odlično podporo s tribun.

»Odhajamo na najbolj oddaljeno gostovanje v sezoni, to bo tekma, ko bo jasno, ali smo ali nismo. Po petkovem porazu proti Siliku smo bili razočarani, potem smo se pogovorili, treninge pa posvetili predvsem individualni vadbi, saj so bili mladinci na pripravah reprezentance,« pove trener Bronx Damir Pertič, ki opozori, da njegova ekipa raste, je v nastanku, zato so bila morda celo malce prevelika pričakovanja proti ekipi, ki po Pertičevem prepričanju igra ob Dobovcu najboljši futsal v ligi. Primorci odhajajo na gostovanje brez poškodovanega Primoža Zerba.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA