29.10.2021 | 1. SFL
Zasavski derbi, festival mladih in lepotica v Kobaridu

Čeprav so vse oči uprte v Podčetrtek, kjer se bo jutri sklenil eden od osmih turnirjev glavnega dela futsal lige prvakov, je tu še domače prvenstvo. V 1. SFL bodo danes tri tekme. Četrta bo 9.11., ko bo Dobovec gostil Dobrepolje, nocoj pa se bo igralo v Kobaridu, Ljutomeru in Zagorju. Prosta je ekipa Silika.

1.SFL, 8. krog, 29.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – FC Litija (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

9.11.
Dobovec – Dobrepolje (20.00)

Ptuj jim bo nastavil ogledalo

V Kobaridu pri povsem prebujenem Oplastu gostuje FC Hiša daril Ptuj. Domačini so nanizali dve zaporedni zmagi, boljši so bili od Mlinše in Dobrepolja. Uspeh bi radi nadgradili in naredili še korak višje na lestvici, kjer so danes 5. Dve mesti višje so Ptujčani, ki imajo iz sedmih tekem 11 točk, Oplast pa osem iz šestih nastopov. »Pripravljeni smo na tekmo, dobro smo trenirali. Odhajamo na gostovanje, kjer bi radi do treh točk,« je jasen trener Ptuja Robert Grdović, ki je v tem mesecu nanizal tri zmage in remi.

»Trener Kavčič je sestavil dobro ekipo. Predvsem pa igra Oplat letos precej boljše v obrambi, dober je tudi v posesti žoge. Včasih je to temeljilo na protinapadu, danes so ekipa, ki želi igrati, kar je za pohvaliti,« Grdović polaska Oplastu, v katerega dresu sta tudi dva nekdanja igralca Ptuja – to sta Vanč Florjančič in David Lah, ki sta letos poleti Ptuj menjala za Kobarid, v dresu Ptujčanov pa se bo s svojim nekdanjim klubom meril tudi izkušeni Borut Ručna, ki od lani igra za Ptujčane, ki prihajajo v Posočje brez poškodovanega Nika Jelića.

Trener Oplasta Matej Kavčič se je v tej sezoni vrnil na prvoligaško sceno, uspešno vodi Oplast. Tokratno napoved pa ne začenja v Kobaridu, ampak v Podčetrtku.

»Najprej moram pohvaliti in čestitati Dobovcu za igre v ligi prvakov. Lepo jih je gledati. Lahko smo počaščeni vsi, ker imamo v 1. SFL tako ekipo,« je uvodoma povedal Kavčič, potem pa misli usmeril na današnjo tekmo, ki je za Oplast precej pomembna.
»Mojim fantom sem povedal: Dobrepolje je bil naš zrelostni izpit, tekma s Ptujem pa bo povedala, kam sodimo. Ptujčani nam bodo nastavili ogledalo. Prepričan sem, da bodo gostje med prvimi tremi v letošnji sezoni 1. SFL. Če jim bomo lahko danes parirali, potem imamo možnosti, da se tudi mi borimo za 3., 4. mesto. Veselimo se današnje tekme, ki bo lepa,« poudari Kavčič, ki dodaja še tole: »Ptuj je lepo gledati, imajo mlado ekipo, ki igra. Morda letos ne bodo rezultatsko tako visoko, kot so bili lani. A pod taktirko trenerja Roberta Grdovića se bodo vsi ti fantje naučili igrati in se bodo lahko tudi prodali dalje, če bodo le hoteli in želeli delati naprej.«

Na glavo za točko

Zasavski derbi nudi obračun ŠD Mlinše – Litija. Mlinše prihajajo na tekmo s tremi zaporednimi porazi, a hkrati odločeni, da pokvarijo načrte sosedom iz Litije, ki so v precej boljšem ritmu, ki mu ton dajejo remi na Vrhniki in dve zmagi. To bo tekma 4. in 7. ekipe lige. V taboru Mlinše se veselijo zasavskega derbija. »Sinoči smo bili prosti, gledali smo tekmo in navijali za Dobovec. Zdaj so naše misli pri Litiji, ki je v Sloveniji sinonim za futsal, naš najbližji tekmec, pred nami je zasavski derbi. Če lahko ob tekmi, ko se merita sinonim za futsal in malček iz Mlinš tako rečem. A na terenu bo danes ostro, do zadnje kaplje krvi, do zadnje kaplje znova. Motiv ni vprašljiv, rotacijo pa imamo krepko zmanjšano. A kdor bo stopil na parket, bo šel na glavo. Predvsem pa se veselim tekme, ker bo dvorana polna,« tekmo z Litijo napove trener Gregor Ceglar.

V minulih dneh je v Mariboru trenirala reprezentanca do 19 let, kar devet reprezentantov pa bo danes na delu na tekmi v Ljutomeru, kjer domači KMN Meteorplast Šic bar gosti FC Bronx. Obe ekipi slovita po vzornem, sistematičnem in vztrajnem delu z mladimi, ki dobivajo minute in priložnosti. Tudi nocoj bo tako.

Festival mladih v Ljutomeru

»Primorci, ki jih od te sezone vodi Damir Pertič, so ekipa z izkušenimi posamezniki in nadarjenimi najstniki. Glede na njihove predstave, ki smo si jih ogledali, nas ne sme zavesti, da imajo na svojem kontu le dve osvojeni točki. Izredno nevarni so, zato bomo morali odigrati eno boljših tekem, če bomo želeli pozitiven rezultat,« je povedal vodja domače ekipe Tomislav Novak. Meteorplast ŠIC bar ima po nepopolnih 7. krogih na šestem mestu pet točk, tokratni nasprotnik pa z dvema točkama zaseda zadnje, deveto mesto. »Žal nas še naprej pestijo poškodbe. Na ponedeljkovem treningu sta poškodbi staknila Trstenjak in Gašparič. Šele pred tekmo bomo vedeli, če bosta lahko igrala. Se pa je po poškodbi v ekipo vrnil Goričan,« je še povedal Novak, ki skupaj z igralci na petkovi tekmi pričakuje znova odlično podporo s tribun.

»Odhajamo na najbolj oddaljeno gostovanje v sezoni, to bo tekma, ko bo jasno, ali smo ali nismo. Po petkovem porazu proti Siliku smo bili razočarani, potem smo se pogovorili, treninge pa posvetili predvsem individualni vadbi, saj so bili mladinci na pripravah reprezentance,« pove trener Bronx Damir Pertič, ki opozori, da njegova ekipa raste, je v nastanku, zato so bila morda celo malce prevelika pričakovanja proti ekipi, ki po Pertičevem prepričanju igra ob Dobovcu najboljši futsal v ligi. Primorci odhajajo na gostovanje brez poškodovanega Primoža Zerba.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA