06.10.2017 | 1. SFL
Zadnji mariborski test pred ligo prvakov

Petek, 7.10., prinaša 5. krog 1. SFL, ki ponuja štiri zanimive obračune. Vodilna Litija bo počivala, a ne bo z nič manj pozornosti spremljala gostovanje Dobovca na Vrhniki, Bronxov v Ivančni Gorici, Benedikta v Mariboru ter Oplasta v Sevnici.

1. SFL, 5. krog, 6.10.
FC Ivančna Gorica – KMN Bronx Škofije (19.40)
FutureNet Maribor – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Rem Power – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)


Siliko Rem Power – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

Vrhničani so v dobrem ritmu, vsakič bolj pa se vidi rokopis trenerja Mileta Simeunoviča, ki bo zagotovo za danes pripravil pametno taktiko za obračun s kozli. Vrhničanom ne bo lahko. Še posebej če se na teren po poškodbi gležnja vrača posoški virtuoz Kristjan Čujec.

Mile Simeunovič, trener Siliko Rem Power:
„Čaka nas izredno težak dvoboj. Igramo v tem trenutku proti najmočnejši zasedbi v Sloveniji. A trenutno še niso uigrani. Upam, da to izkoristimo v petek.“

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Pričakujem zahtevno in težko tekmo proti Siliku Rem Power, ki je mlada in agresivna ekipa, ki jo vodi zelo dobri strateg Mile Simeunovič. A verjamem v svojo ekipo, ki je pripravljena odgovoriti na vse zahteve take tekme.“

FC Ivančna Gorica – KMN Bronx Škofije (19.40)

Ekipi bi radi pobegnili z dna lestvice. Bronxom je to uspelo, nanizali so dve zaporedni zmagi. Ivančna Gorica, novinec v ligi, igra vse boljše. Zanimivo bo videti, kaj bo izkušeni Jože Gačnik pripravil za svojega mladega trenerskega kolega Marka Hrvatina. Primorci se zavedajo, da točke na Dolenjskem štejejo dvojno. Do njih bodo skušali brez kaznovanega Mateja Peroše.

Jože Gačnik, trener FC Ivančna Gorica:
„Končno smo tudi mi začeli igrati. A za kaj več, zmago ali točko, bomo morali popraviti igro v obrambi. Še posebej pa igro z vratarjem. To bo za nas še ena v nizu težkih tekem, a izboljšave v igri so, zato gremo dalje! Vsekakor pa je nasprotnik favorit, mi pa bomo skušali kaj odščipniti od izkupička treh točk.“

Marko Hrvatin, trener KMN Bronx:
„To je za nas tekma sezone. Zmaga prinaša veliko, spodrsljaj pa tudi veliko vzame. Hočemo tri točke, tega nimamo skrivati.“

FutureNet Maribor – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)

Vijoličasti igrajo zadnjo tekmo pred ligo prvakov, v kateri se bodo doma merili prihodnji teden. Po spodrsljaju na Škofijah za mir v hiši in potrditev kakovostnega dela potrebujejo zmago. Benedikt pa je neugoden. Četa trenerja Tomislava Novaka bi tudi rada čim pokazala nekaj več, predvsem pa začela zbirati točke.

Matej Gajser, trener FutureNet Maribor:
„Igramo doma, zavedamo se pomembnosti tekme. Nasprotnika spoštujemo. Imamo samo en cilj – zmagati!“

Tomislav Novak, trener Benedikt Avtodeli Džauš:
„Žal po treh tekmah še nimamo točk. Če bi imeli več sreče, bi bilo drugače. A to je šport. V Mariboru pa odhajamo po pozitiven rezultat, a vemo, da ne bo lahko. A če se bomo držali navodil, je mogoče tudi to.“

KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Domačini so pred tednom dni doživeli boleč poraz, 1:8 je bilo za Litijo, za nameček so ostali brez izkušenega Domna Krnca. Težave sestavo imajo tudi gostje.

Mitja Jontez, trener KMN Sevnica:
„Sreča je, da je tekmovalni ritem tako hud, da smo lahko takoj pozabili na poraz iz prejšnjega kroga. Moram pa priznati, da je Oplast v tem hipu v rahli prednost zaradi naših težav. A kljub temu verjamem v mojo vojsko. Vem , da bodo šli z nogo tja, kamor številni še z nogo ne upajo.!

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Vsaka tekma je po svoje težka, proti Sevnici pa še dodatno zaradi poti. Čaka nas neugoden tekmec, ki preži na napake. Upam, da bo disciplina v igri na visokem nivoju. Imamo nekaj težav s poškodbami, vendar cilj v tej tekmi ostaja samo zmaga. Vsake točke iz Sevnice štejejo dvojno.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA