23.03.2023 | 1. SFL
Zadnji krog odloča, prenos iz Rogaške Slatine

S tekmami 21. kroga se bo sklenil redni del tekmovanja v 1. SFL. Zadnji krog prinaša številne odgovore, tudi to, kdo bo osvojil 1. mesto po rednem delu in kdo izpade. Vse tekme se začnejo ob 20. uri, prenos pa boste lahko spremljali iz Rogaške Slatine, kjer bosta igrali vodilni ekipi lige FK Dobovec in Siliko Vrhnika.

Iz osemčlanske 1. SFL šest ekip napreduje, sedmouvrščena bo igrala dodatni tekmi kvalifikacij za 1. SFL z drugo ekipo 2. SFL, medtem ko 8. ekipa izpade v 2. SFL. Že zdaj je jasno, da se iz 2. SFL v 1. SFL seli ŠD Extrem. Prva in druga ekipa rednega dela se direktno uvrstita v polfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa igrajo četrtfinale.

V Rogaški Slatini bo obračun vodilnih ekip lige. Dobovec prihaja na tekmo s točko prednosti (51:50). Če Dobovec ne izgubi, bo odšel v izločilne boje s prednostjo domačega terena. Že zdaj je jasno, da bo KMN Meteorplast Šic bar 3. po rednem delu, FK Dobrepolje pa bo šesto, zato se bosta ekipi med sabo pomerili za vstop v polfinale.

Drugi par četrtfinala pa predstavljata KMN Bronx Škofije in KMN Oplast Kobarid, oboji imajo po 20 krogih po 26 točk. Tokratni tekmi 21. kroga odločata o prednosti domačega terena v tem primorskem obračunu za vstop v polfinale. Če bosta ekipi poravnani tudi po petkovi tekmi, bo 4. mesto zasedel Oplast, ki je boljši v medsebojnih tekmah v tej sezoni.

Na dnu lestvice sta KMN Sevnica in ŠD Mlinše. Sevničani so zbrali 10 točk, ŠD Mlinše devet. ŠD Mlinše si zagotovijo obstanek v primeru, da zmagajo, Sevnica pa remizira ali izgubi.

1.SFL, 21. krog, 24.2.
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

Prepoved igranja:
Kristjan Čujec (FK Dobovec)
Gal Škulj (FK Dobrepolje)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Rok Šnofl (KMN Meteorplast Šic bar)
Rok Bešter (KMN Oplast Kobarid)
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid)

Lestvica strelcev:
Jure Suban (FK Siliko) 24
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 19
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 17
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 17
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 16
Vedran Matošević (FK Dobovec) 16

V Rogaški Slatini za 1. mesto

„Menim, da je tokratni tekmovalni sistem povsem upravičil svoja pričakovanja. Imamo boj za vrh, za sredino lestvice in za obstanek,“ se trener Silika Mile Simeunovič v napovedi derbija z Dobovcem najprej dotakne sistema tekmovanja.

„Prvo mesto ni nepomembno. Kako do zmage? Kar nekaj stvari se mora zgoditi: v prvi vrsti mora biti na nivoju naš golman Nejc Berzelak. Njegova forma se dviguje. Vedeti pa moramo, da so golmani zreli, ko dopolnijo 25 let. V naši igri v polju bomo morali v Rogaški Slatini brez neumnosti, zmanjšati bo treba število akumuraliranih prekrškov in ohraniti učinkovit napad,“ Mile Simeunovič o pogojih, ki jih mora Siliko izpolniti, če želi do zmage nad Dobovcem in 1. mesta po rednem delu. „Vemo, da ne bo enostavno. Dobovec je bil petkrat zapored prvak in vsakič prvi po rednem delu,“ poudari Simeunovič, ki se zaveda, da bodo domačini brez Kristjana Čujca.

„To je res, a Dobovec ni en igralec, ampak ekipa. Ki ve, kaj dela,“ pove Simeunovič, ki opozori na hitrega in prodornega Kolumbijca Echeverryja, ki je Siliku težave povzročal na polfinalu pokala Terme Olimia.

Ekipi sta se letos merili štirikrat: superpokal je pripadel Siliku (3:4), polfinale pokala Dobovcu (11:10), v 1. SFL pa se je tekma na Vrhniki končala z remijem (0:0), v Obsotelju pa je bilo 3:2 za Dobovec.

„Dobro smo se pripravili na tekmo,“ pa pove trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.
„Vse naše letošnje tekme so bile izenačene in napete do konca. Pričakujem nekaj takega tudi v petek. Naredili bomo vse, da ostanemo na 1. mestu po rednem delu. Se pa tudi zavedamo, da bo treba za to zasukati rokave,“ nadaljuje Morina, ki je za vsaj mesec dni ostal brez Kristjana Čujca. Le ta je opravil operativni poseg na obeh gležnjih. „Kristjan je igral in treniral z bolečino, to ni več imelo smisla. Odločili smo se za poseg. Nisem srečen povsem, a je v tem hipu to najboljša rešitev,“ Kujtim Morina o odsotnosti Kristjana Čujca. Hrvaški strateg na klopi prvakov pričakuje, da ostali igralci prevzamejo več odgovornosti in nekako zapolnijo vrzel ob odsotnosti izkušenega sidraša. „Na tem mestu bi povabil gledalce, da si tekmo ogledajo,“ Morina povabi vse, vstop v dvorano pa je prost.

V Zagorju Mlinše lovijo dodatne kvalifikacije

Ljutomerčani, ki imajo 39 točk, so si že pred časom zagotovili tretje mesto na razpredelnici in boljše izhodišče v četrtfinalnih obračunih. Prejšnji teden so dobili tudi nasprotnika, s katerim se bodo merili za polfinalno vstopnico. To je Dobrepolje. A preden se prične končnica za naslov prvaka, se bo prleško moštvo ta petek odpravilo v Zagorje ob Savi. Nasprotnik bodo Mlinše, ki se krčevito bori za predzadnje, sedmo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Mlinše so sedaj osme (9 točk), točko za Sevnico.

Kot večji del te sezone bodo Ljutomerčani tudi v Zagorju ob Savi zdesetkani. Denis Kneževič bo zaradi kazni še zadnjič tekmo spremljal s tribune, kjer se mu bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pridružil tudi Rok Šnofl. Poškodbe nastopov ne dovolijo Tilnu Rajterju, Kristianu Škergetu in Thomasu Pihlerju, nekaj težav z boleznijo pa ima tudi vratar Tjaž Lovrenčič. Zaradi nastopa na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U19 v Moldaviji v ekipi za petkovo tekmo proti Mlinšam ne bo tudi Alena Ruisa. "Pričakujemo težko tekmo in vemo, da bodo domačini, pred svojimi gledalci dali vse od sebe, da bi si zagotovili obstanek. Kljub temu, da na tekmo odhajamo močno oslabljeni in z zagotovljenim tretjim mestom, bomo poskušali odigrati po svojih najboljših močeh in zmagati za dvig samozavesti po domačem porazu in za dobro popotnico pred končnico. Navsezadnje nismo pozabili zadnje domače tekme z njimi, ko smo po vodstvu z 2:0 le remizirali," pove pred tekmo v Zagorju ob Savi Žiga Tkalčič.

„V sredo smo še trenirali in dogovorili vse podrobnosti,“ pa petkovo tekmo napove Gregor Ceglar, ki vodi ŠD Mlinše.

„Zavedamo se, da za nas šteje le in samo zmaga. Verjamem, da se bo tudi KMN Bronx v Sevnici boril do konca, saj se bori za končno 4. mesto. Mi gostimo KMN Meteorplast Šic bar, ki je že na tretjem mestu in mu ta tekma ne pomeni praktično nič. Če pri njih ni nič na kocki, je pri nas na kocki prav vse. Verjamem v te fante, verjamem v dobro reakcijo,“ napoveduje trener Ceglar.

Vsak s svojo računico

Bronx in Oplast sta v igri za 4. mesto. Bronxi, domicil imajo na Škofijah, tekme pa igrajo v Kopru, odhajajo v Sevnico. „Najboljše je, ker o svoji usodi odločamo sami. V petek zvečer bo jasno, ali si zaslužimo, da se uvrstimo v dodatne kvalifikacije ali ne. Če bomo pravi, nam bo uspelo,“ napove trener Sevnice Matej Zakšek, ki bo imel na voljo vse fante.

Gostje s Škofij prihajajo v oslabljeni postavi, za nameček je zbolel še Tilen Kamenčič. „Upam, da Tilen okreva. Sicer pa smo še vedno v igri za 4. mesto. Poleg tega pa me zanima, da stopnjujemo formo za končnico. Da nadaljujemo dober niz, da upoštevamo dogovorjeno in da tudi mentalno rastemo in v optimalni formi pričakamo končnico,“ trener Damir Pertič od svojih fantov pričakuje odločen boj v Sevnici. „Lani smo bili v isti poziciji. Ko se boriš za obstanek, je vsaka tekma za življenje in smrt. Vem, da ima Sevnica svojo računico, a imamo tudi mi svojo,“ sklene Pertič.

Oplast v igri za 4. mesto

Dobrepolje, letos so se prvič uvrstili v finale pokala in v končnico, za konec rednega dela doma gosti Oplast. „Z njim smo letos odigrali kar nekaj tekem. So eden redkih klubov, s katerim imamo pozitivno bilanco. So tudi ekipa, čigar igra nam zelo ustreza. To bi radi potrdili tudi v petek,“ obračun Dobrepolja in Oplasta napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„Na tekmi proti Oplastu pričakujem polno dvorano. Vsi gledalci se bodo lahko po tekmi slikali s pokalom, ki smo ga osvojili kot drugouvrščena ekipa v pokalu. Omogočili bomo tudi druženje igralcev in gledalcev. Obeta se nam pravi praznik futsala. Ob tako polni dvorani o čem drugem kot zmagi niti ne smemo razmišljati,“ napove trener Dani Kaljevič, v ekipi pa bo znova tudi Anej Kmetič.

„Pripravljamo se na končnico 1. SFL,“ pa pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki odhaja na gostovanje brez dvojca Nejc Kovačič&Rok Bešter, ki počivata zaradi kartonov. „Čeprav nas je Dobrepolje izločilo v pokalu, pa menimo, da niso naši dolžniki. To sta dve različni tekmovanji. V ligi nas letos še niso premagali,“ pove Kavčič, ki se nadeja, da tako ostane.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA