23.03.2023 | 1. SFL
Zadnji krog odloča, prenos iz Rogaške Slatine

S tekmami 21. kroga se bo sklenil redni del tekmovanja v 1. SFL. Zadnji krog prinaša številne odgovore, tudi to, kdo bo osvojil 1. mesto po rednem delu in kdo izpade. Vse tekme se začnejo ob 20. uri, prenos pa boste lahko spremljali iz Rogaške Slatine, kjer bosta igrali vodilni ekipi lige FK Dobovec in Siliko Vrhnika.

Iz osemčlanske 1. SFL šest ekip napreduje, sedmouvrščena bo igrala dodatni tekmi kvalifikacij za 1. SFL z drugo ekipo 2. SFL, medtem ko 8. ekipa izpade v 2. SFL. Že zdaj je jasno, da se iz 2. SFL v 1. SFL seli ŠD Extrem. Prva in druga ekipa rednega dela se direktno uvrstita v polfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa igrajo četrtfinale.

V Rogaški Slatini bo obračun vodilnih ekip lige. Dobovec prihaja na tekmo s točko prednosti (51:50). Če Dobovec ne izgubi, bo odšel v izločilne boje s prednostjo domačega terena. Že zdaj je jasno, da bo KMN Meteorplast Šic bar 3. po rednem delu, FK Dobrepolje pa bo šesto, zato se bosta ekipi med sabo pomerili za vstop v polfinale.

Drugi par četrtfinala pa predstavljata KMN Bronx Škofije in KMN Oplast Kobarid, oboji imajo po 20 krogih po 26 točk. Tokratni tekmi 21. kroga odločata o prednosti domačega terena v tem primorskem obračunu za vstop v polfinale. Če bosta ekipi poravnani tudi po petkovi tekmi, bo 4. mesto zasedel Oplast, ki je boljši v medsebojnih tekmah v tej sezoni.

Na dnu lestvice sta KMN Sevnica in ŠD Mlinše. Sevničani so zbrali 10 točk, ŠD Mlinše devet. ŠD Mlinše si zagotovijo obstanek v primeru, da zmagajo, Sevnica pa remizira ali izgubi.

1.SFL, 21. krog, 24.2.
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

Prepoved igranja:
Kristjan Čujec (FK Dobovec)
Gal Škulj (FK Dobrepolje)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Rok Šnofl (KMN Meteorplast Šic bar)
Rok Bešter (KMN Oplast Kobarid)
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid)

Lestvica strelcev:
Jure Suban (FK Siliko) 24
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 19
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 17
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 17
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 16
Vedran Matošević (FK Dobovec) 16

V Rogaški Slatini za 1. mesto

„Menim, da je tokratni tekmovalni sistem povsem upravičil svoja pričakovanja. Imamo boj za vrh, za sredino lestvice in za obstanek,“ se trener Silika Mile Simeunovič v napovedi derbija z Dobovcem najprej dotakne sistema tekmovanja.

„Prvo mesto ni nepomembno. Kako do zmage? Kar nekaj stvari se mora zgoditi: v prvi vrsti mora biti na nivoju naš golman Nejc Berzelak. Njegova forma se dviguje. Vedeti pa moramo, da so golmani zreli, ko dopolnijo 25 let. V naši igri v polju bomo morali v Rogaški Slatini brez neumnosti, zmanjšati bo treba število akumuraliranih prekrškov in ohraniti učinkovit napad,“ Mile Simeunovič o pogojih, ki jih mora Siliko izpolniti, če želi do zmage nad Dobovcem in 1. mesta po rednem delu. „Vemo, da ne bo enostavno. Dobovec je bil petkrat zapored prvak in vsakič prvi po rednem delu,“ poudari Simeunovič, ki se zaveda, da bodo domačini brez Kristjana Čujca.

„To je res, a Dobovec ni en igralec, ampak ekipa. Ki ve, kaj dela,“ pove Simeunovič, ki opozori na hitrega in prodornega Kolumbijca Echeverryja, ki je Siliku težave povzročal na polfinalu pokala Terme Olimia.

Ekipi sta se letos merili štirikrat: superpokal je pripadel Siliku (3:4), polfinale pokala Dobovcu (11:10), v 1. SFL pa se je tekma na Vrhniki končala z remijem (0:0), v Obsotelju pa je bilo 3:2 za Dobovec.

„Dobro smo se pripravili na tekmo,“ pa pove trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.
„Vse naše letošnje tekme so bile izenačene in napete do konca. Pričakujem nekaj takega tudi v petek. Naredili bomo vse, da ostanemo na 1. mestu po rednem delu. Se pa tudi zavedamo, da bo treba za to zasukati rokave,“ nadaljuje Morina, ki je za vsaj mesec dni ostal brez Kristjana Čujca. Le ta je opravil operativni poseg na obeh gležnjih. „Kristjan je igral in treniral z bolečino, to ni več imelo smisla. Odločili smo se za poseg. Nisem srečen povsem, a je v tem hipu to najboljša rešitev,“ Kujtim Morina o odsotnosti Kristjana Čujca. Hrvaški strateg na klopi prvakov pričakuje, da ostali igralci prevzamejo več odgovornosti in nekako zapolnijo vrzel ob odsotnosti izkušenega sidraša. „Na tem mestu bi povabil gledalce, da si tekmo ogledajo,“ Morina povabi vse, vstop v dvorano pa je prost.

V Zagorju Mlinše lovijo dodatne kvalifikacije

Ljutomerčani, ki imajo 39 točk, so si že pred časom zagotovili tretje mesto na razpredelnici in boljše izhodišče v četrtfinalnih obračunih. Prejšnji teden so dobili tudi nasprotnika, s katerim se bodo merili za polfinalno vstopnico. To je Dobrepolje. A preden se prične končnica za naslov prvaka, se bo prleško moštvo ta petek odpravilo v Zagorje ob Savi. Nasprotnik bodo Mlinše, ki se krčevito bori za predzadnje, sedmo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Mlinše so sedaj osme (9 točk), točko za Sevnico.

Kot večji del te sezone bodo Ljutomerčani tudi v Zagorju ob Savi zdesetkani. Denis Kneževič bo zaradi kazni še zadnjič tekmo spremljal s tribune, kjer se mu bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pridružil tudi Rok Šnofl. Poškodbe nastopov ne dovolijo Tilnu Rajterju, Kristianu Škergetu in Thomasu Pihlerju, nekaj težav z boleznijo pa ima tudi vratar Tjaž Lovrenčič. Zaradi nastopa na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U19 v Moldaviji v ekipi za petkovo tekmo proti Mlinšam ne bo tudi Alena Ruisa. "Pričakujemo težko tekmo in vemo, da bodo domačini, pred svojimi gledalci dali vse od sebe, da bi si zagotovili obstanek. Kljub temu, da na tekmo odhajamo močno oslabljeni in z zagotovljenim tretjim mestom, bomo poskušali odigrati po svojih najboljših močeh in zmagati za dvig samozavesti po domačem porazu in za dobro popotnico pred končnico. Navsezadnje nismo pozabili zadnje domače tekme z njimi, ko smo po vodstvu z 2:0 le remizirali," pove pred tekmo v Zagorju ob Savi Žiga Tkalčič.

„V sredo smo še trenirali in dogovorili vse podrobnosti,“ pa petkovo tekmo napove Gregor Ceglar, ki vodi ŠD Mlinše.

„Zavedamo se, da za nas šteje le in samo zmaga. Verjamem, da se bo tudi KMN Bronx v Sevnici boril do konca, saj se bori za končno 4. mesto. Mi gostimo KMN Meteorplast Šic bar, ki je že na tretjem mestu in mu ta tekma ne pomeni praktično nič. Če pri njih ni nič na kocki, je pri nas na kocki prav vse. Verjamem v te fante, verjamem v dobro reakcijo,“ napoveduje trener Ceglar.

Vsak s svojo računico

Bronx in Oplast sta v igri za 4. mesto. Bronxi, domicil imajo na Škofijah, tekme pa igrajo v Kopru, odhajajo v Sevnico. „Najboljše je, ker o svoji usodi odločamo sami. V petek zvečer bo jasno, ali si zaslužimo, da se uvrstimo v dodatne kvalifikacije ali ne. Če bomo pravi, nam bo uspelo,“ napove trener Sevnice Matej Zakšek, ki bo imel na voljo vse fante.

Gostje s Škofij prihajajo v oslabljeni postavi, za nameček je zbolel še Tilen Kamenčič. „Upam, da Tilen okreva. Sicer pa smo še vedno v igri za 4. mesto. Poleg tega pa me zanima, da stopnjujemo formo za končnico. Da nadaljujemo dober niz, da upoštevamo dogovorjeno in da tudi mentalno rastemo in v optimalni formi pričakamo končnico,“ trener Damir Pertič od svojih fantov pričakuje odločen boj v Sevnici. „Lani smo bili v isti poziciji. Ko se boriš za obstanek, je vsaka tekma za življenje in smrt. Vem, da ima Sevnica svojo računico, a imamo tudi mi svojo,“ sklene Pertič.

Oplast v igri za 4. mesto

Dobrepolje, letos so se prvič uvrstili v finale pokala in v končnico, za konec rednega dela doma gosti Oplast. „Z njim smo letos odigrali kar nekaj tekem. So eden redkih klubov, s katerim imamo pozitivno bilanco. So tudi ekipa, čigar igra nam zelo ustreza. To bi radi potrdili tudi v petek,“ obračun Dobrepolja in Oplasta napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„Na tekmi proti Oplastu pričakujem polno dvorano. Vsi gledalci se bodo lahko po tekmi slikali s pokalom, ki smo ga osvojili kot drugouvrščena ekipa v pokalu. Omogočili bomo tudi druženje igralcev in gledalcev. Obeta se nam pravi praznik futsala. Ob tako polni dvorani o čem drugem kot zmagi niti ne smemo razmišljati,“ napove trener Dani Kaljevič, v ekipi pa bo znova tudi Anej Kmetič.

„Pripravljamo se na končnico 1. SFL,“ pa pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki odhaja na gostovanje brez dvojca Nejc Kovačič&Rok Bešter, ki počivata zaradi kartonov. „Čeprav nas je Dobrepolje izločilo v pokalu, pa menimo, da niso naši dolžniki. To sta dve različni tekmovanji. V ligi nas letos še niso premagali,“ pove Kavčič, ki se nadeja, da tako ostane.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA