18.12.2020 | 1. SFL
Zadnje dejanje v letu 2020

S tekmami 12. kroga se končuje ligaški futsal za leto 2020. Na sporedu bodo tekme v Velikih Laščah, Sevnici in Ljutomeru; obračuna v Zagorju in na Vrhniki sta preložena. Državno prvenstvo se nadaljuje 8.1. 2021.

1.SFL, 12. krog, 18.12.
FK Dobrepolje – FK Dobovec (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)

19.12.
KMN Tomaž Šic bar – FC Litija (20.00)

preloženo:
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj
FK Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid

1. SFL, 13. krog, 8.1.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FC Litija – FK Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Hiša daril Ptuj (20.00)

Prepoved igranja/sodelovanja v 12. krogu:
Alen Blatnik (FK Dobrepolje)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Denis Kneževič (KMN Sevnica)

Dobovec z mislijo na ligo prvakov

V Velikih Laščah se bosta pomerili 10. in 1. ekipa 1. SFL. Dobrepolje, novinec v 1. SFL, letos slavijo 10 let delovanja, na prvo točko še čakajo. Za razliko od Dobovca, ki je superiroren v letošnji sezoni. „Trenirali smo dobro,“ pravi domači trener Dani Kaljevič, ki poudari, da se vidi napredek v igri, še vedno pa se to ne pozna na točkah. „Napredujemo, verjamem v fante, dobro in kvalitetno delajo. Prav veselimo se srečanja proti Dobovcu. Ne igraš vsak dan proti tako kvalitetni evropski ekipi,“ pravi Kaljevič, ki se nadeja, da v prvih tednih januarja le nekako sanirajo vse poškodbe in kompletirajo ekipo. „Smo tako moštvo, ki proti boljšim ekipam več pokažemo in boljše igramo,“ še navrže Kaljevič.

Trener Dobovca Kujtim Morina ceni in spoštuje tekmeca, a od svojih fantov pričakuje nove tri točke. „Nadaljujemo z delom, treniramo, pripravljamo se na ligo prvakov, ki nas čaka prihodnji mesec. Vesel sem, ker so naši treningi zelo dobri, igralci kažejo izjemen odnos do dela. Želim si, da to pokažejo vnovič na tekmi. Vsak pri sebi mora narediti korak naprej pri sebi, tako bomo še zrasli kot ekipa,“ meni Morina, ki pričakuje, da njegova ekipa od prve sekunde naprej začne opravičevati vlogo favorita. Nenazadnje pa je tekma v Velikih Laščah ena od teh v seriji Dobovca, ki želi, da v optimalni formi pričaka 16.1. , ko ga čaka tekma šestnajstine finala lige prvakov, slovenski klub bo gostoval na Malti in iskal mesto med 16 najboljših v Evropi!

Oboji potrebujejo točke

Nove tri točke pa želi tudi KMN Sevnica, ki se nahaja na 9. mestu, na svojem parketu pa gosti 7. ekipo 1. SFL FC Bronx. „Potrebujemo točke, že na Ptuju bi jih lahko dobili, a smo bili spet nezbrani v napadu. Imeli smo vsaj toliko priložnosti kot domačin,“ se Jože Gačnik, trener Sevnice ozre na zadnje gostovanje in poraz v najstarejšem slovenskem mestu (7:3).

Domov s Ptuja so se Sevničani vrnili tudi z rumenima kartonoma Denisa Kneževiča in Domna Krnca, ki bosta nocoj počivala. „Škoda, a to ne zmanjšuje naših ambicij proti pomlajeni ekipi s Škofij, ki premore tudi nekaj izvrstnih posameznikov, predvsem pa izkušenega golmana Alena Mordeja,“ napove Gačnik, ki s Sevničani zaostaja na Bronxi za pet točk (9:14), so pa Sevničani dobili prvo letošnjo medsebojno tekmo – na Škofijah je bilo 4:7.

„Gostovanje v Sevnici je vedno za nas neugodno, še iz časov Jontezove kare. Tokrat imamo še problem pri sestavi ekipe, saj nas je petkova tekma proti Siliku stala dosti več kot le treh točk. Zato me še toliko bolj boli. A ne glede na vse težave, tudi domačin ne bo v popolni postavi, tako da je to izjemna priložnost za vse tiste, ki imajo manjšo minutazo, da eksplodirajo. Igrišče je pokazatelj, vse drugo pri meni ne šteje. Želim si vsaj točke,“ napoveduje Marko Hrvatin, trener ekipe s Škofij. Bo pa Hrvatin zavoljo kazni na tribuni, ekipo bo vodil Slaven Radiškovič, manjkala pa bosta tudi Nik Zajc in Davor Stanešič, za nameček je poškodovan še Đoša Lazarevič.

Džafić hvali domačine

Zanimiv in kakovosten obračun se obeta v Ljutomeru, kamor odhaja tretjeuvrščena Litija, domačin pa je na 6. mestu. V 3. letošnjem krogu 1. SFL je bilo v Litiji 6:0 za domačine, 10-kratne državne prvake. „Pred nami je zahtevno gostovanje,“ že takoj pove Senudin Džafić, trener Litije, ki opozarja na izkušeno vrsto KMN Tomaža, izpostavi pa predvsem Aleša Marota. „Skušali bomo do pozitivnega rezultata. Gostje so kvalitetni, to dokazujejo že nekaj tekem. Predvsem pa jim ne smeš dovoliti, da se razmahnejo. So prava turnirska ekipa,“ pristavi Džafić, ki še ne ve, ali bo lahko računal na Mateja Fiderška, ki si je pred dvema tednoma na gostovanju v Velikih Laščah poškodoval koleno.

"Za nami je uspešno gostovanje v Kobaridu, kar je izjemno pomembno, da smo hitro spet popravili vtis iz tekme proti Bronxu. Fantje zavzeto in dobro trenirajo, na vsakem treningu in tekmi poskušamo dodati še kak dodaten moment, rastemo kot ekipa. Verjamem v fante in želim, da pristop in zagnanost prenesejo na tekmo. Ekipa Litije je 10-kratni državni prvak in ima ekipo, ki naskakuje naslov, tako je vloga favorita jasna.  Za našo ekipo bo ta tekma velik test pred nadaljevanjem prvenstva," se tekme dotakne trener Matej Gajser, ki uspešno vodi KMN Tomaž Šic bar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA