18.12.2020 | 1. SFL
Zadnje dejanje v letu 2020

S tekmami 12. kroga se končuje ligaški futsal za leto 2020. Na sporedu bodo tekme v Velikih Laščah, Sevnici in Ljutomeru; obračuna v Zagorju in na Vrhniki sta preložena. Državno prvenstvo se nadaljuje 8.1. 2021.

1.SFL, 12. krog, 18.12.
FK Dobrepolje – FK Dobovec (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)

19.12.
KMN Tomaž Šic bar – FC Litija (20.00)

preloženo:
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj
FK Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid

1. SFL, 13. krog, 8.1.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FC Litija – FK Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Hiša daril Ptuj (20.00)

Prepoved igranja/sodelovanja v 12. krogu:
Alen Blatnik (FK Dobrepolje)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Denis Kneževič (KMN Sevnica)

Dobovec z mislijo na ligo prvakov

V Velikih Laščah se bosta pomerili 10. in 1. ekipa 1. SFL. Dobrepolje, novinec v 1. SFL, letos slavijo 10 let delovanja, na prvo točko še čakajo. Za razliko od Dobovca, ki je superiroren v letošnji sezoni. „Trenirali smo dobro,“ pravi domači trener Dani Kaljevič, ki poudari, da se vidi napredek v igri, še vedno pa se to ne pozna na točkah. „Napredujemo, verjamem v fante, dobro in kvalitetno delajo. Prav veselimo se srečanja proti Dobovcu. Ne igraš vsak dan proti tako kvalitetni evropski ekipi,“ pravi Kaljevič, ki se nadeja, da v prvih tednih januarja le nekako sanirajo vse poškodbe in kompletirajo ekipo. „Smo tako moštvo, ki proti boljšim ekipam več pokažemo in boljše igramo,“ še navrže Kaljevič.

Trener Dobovca Kujtim Morina ceni in spoštuje tekmeca, a od svojih fantov pričakuje nove tri točke. „Nadaljujemo z delom, treniramo, pripravljamo se na ligo prvakov, ki nas čaka prihodnji mesec. Vesel sem, ker so naši treningi zelo dobri, igralci kažejo izjemen odnos do dela. Želim si, da to pokažejo vnovič na tekmi. Vsak pri sebi mora narediti korak naprej pri sebi, tako bomo še zrasli kot ekipa,“ meni Morina, ki pričakuje, da njegova ekipa od prve sekunde naprej začne opravičevati vlogo favorita. Nenazadnje pa je tekma v Velikih Laščah ena od teh v seriji Dobovca, ki želi, da v optimalni formi pričaka 16.1. , ko ga čaka tekma šestnajstine finala lige prvakov, slovenski klub bo gostoval na Malti in iskal mesto med 16 najboljših v Evropi!

Oboji potrebujejo točke

Nove tri točke pa želi tudi KMN Sevnica, ki se nahaja na 9. mestu, na svojem parketu pa gosti 7. ekipo 1. SFL FC Bronx. „Potrebujemo točke, že na Ptuju bi jih lahko dobili, a smo bili spet nezbrani v napadu. Imeli smo vsaj toliko priložnosti kot domačin,“ se Jože Gačnik, trener Sevnice ozre na zadnje gostovanje in poraz v najstarejšem slovenskem mestu (7:3).

Domov s Ptuja so se Sevničani vrnili tudi z rumenima kartonoma Denisa Kneževiča in Domna Krnca, ki bosta nocoj počivala. „Škoda, a to ne zmanjšuje naših ambicij proti pomlajeni ekipi s Škofij, ki premore tudi nekaj izvrstnih posameznikov, predvsem pa izkušenega golmana Alena Mordeja,“ napove Gačnik, ki s Sevničani zaostaja na Bronxi za pet točk (9:14), so pa Sevničani dobili prvo letošnjo medsebojno tekmo – na Škofijah je bilo 4:7.

„Gostovanje v Sevnici je vedno za nas neugodno, še iz časov Jontezove kare. Tokrat imamo še problem pri sestavi ekipe, saj nas je petkova tekma proti Siliku stala dosti več kot le treh točk. Zato me še toliko bolj boli. A ne glede na vse težave, tudi domačin ne bo v popolni postavi, tako da je to izjemna priložnost za vse tiste, ki imajo manjšo minutazo, da eksplodirajo. Igrišče je pokazatelj, vse drugo pri meni ne šteje. Želim si vsaj točke,“ napoveduje Marko Hrvatin, trener ekipe s Škofij. Bo pa Hrvatin zavoljo kazni na tribuni, ekipo bo vodil Slaven Radiškovič, manjkala pa bosta tudi Nik Zajc in Davor Stanešič, za nameček je poškodovan še Đoša Lazarevič.

Džafić hvali domačine

Zanimiv in kakovosten obračun se obeta v Ljutomeru, kamor odhaja tretjeuvrščena Litija, domačin pa je na 6. mestu. V 3. letošnjem krogu 1. SFL je bilo v Litiji 6:0 za domačine, 10-kratne državne prvake. „Pred nami je zahtevno gostovanje,“ že takoj pove Senudin Džafić, trener Litije, ki opozarja na izkušeno vrsto KMN Tomaža, izpostavi pa predvsem Aleša Marota. „Skušali bomo do pozitivnega rezultata. Gostje so kvalitetni, to dokazujejo že nekaj tekem. Predvsem pa jim ne smeš dovoliti, da se razmahnejo. So prava turnirska ekipa,“ pristavi Džafić, ki še ne ve, ali bo lahko računal na Mateja Fiderška, ki si je pred dvema tednoma na gostovanju v Velikih Laščah poškodoval koleno.

"Za nami je uspešno gostovanje v Kobaridu, kar je izjemno pomembno, da smo hitro spet popravili vtis iz tekme proti Bronxu. Fantje zavzeto in dobro trenirajo, na vsakem treningu in tekmi poskušamo dodati še kak dodaten moment, rastemo kot ekipa. Verjamem v fante in želim, da pristop in zagnanost prenesejo na tekmo. Ekipa Litije je 10-kratni državni prvak in ima ekipo, ki naskakuje naslov, tako je vloga favorita jasna.  Za našo ekipo bo ta tekma velik test pred nadaljevanjem prvenstva," se tekme dotakne trener Matej Gajser, ki uspešno vodi KMN Tomaž Šic bar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA