18.12.2020 | 1. SFL
Zadnje dejanje v letu 2020

S tekmami 12. kroga se končuje ligaški futsal za leto 2020. Na sporedu bodo tekme v Velikih Laščah, Sevnici in Ljutomeru; obračuna v Zagorju in na Vrhniki sta preložena. Državno prvenstvo se nadaljuje 8.1. 2021.

1.SFL, 12. krog, 18.12.
FK Dobrepolje – FK Dobovec (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)

19.12.
KMN Tomaž Šic bar – FC Litija (20.00)

preloženo:
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj
FK Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid

1. SFL, 13. krog, 8.1.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FC Litija – FK Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Hiša daril Ptuj (20.00)

Prepoved igranja/sodelovanja v 12. krogu:
Alen Blatnik (FK Dobrepolje)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Denis Kneževič (KMN Sevnica)

Dobovec z mislijo na ligo prvakov

V Velikih Laščah se bosta pomerili 10. in 1. ekipa 1. SFL. Dobrepolje, novinec v 1. SFL, letos slavijo 10 let delovanja, na prvo točko še čakajo. Za razliko od Dobovca, ki je superiroren v letošnji sezoni. „Trenirali smo dobro,“ pravi domači trener Dani Kaljevič, ki poudari, da se vidi napredek v igri, še vedno pa se to ne pozna na točkah. „Napredujemo, verjamem v fante, dobro in kvalitetno delajo. Prav veselimo se srečanja proti Dobovcu. Ne igraš vsak dan proti tako kvalitetni evropski ekipi,“ pravi Kaljevič, ki se nadeja, da v prvih tednih januarja le nekako sanirajo vse poškodbe in kompletirajo ekipo. „Smo tako moštvo, ki proti boljšim ekipam več pokažemo in boljše igramo,“ še navrže Kaljevič.

Trener Dobovca Kujtim Morina ceni in spoštuje tekmeca, a od svojih fantov pričakuje nove tri točke. „Nadaljujemo z delom, treniramo, pripravljamo se na ligo prvakov, ki nas čaka prihodnji mesec. Vesel sem, ker so naši treningi zelo dobri, igralci kažejo izjemen odnos do dela. Želim si, da to pokažejo vnovič na tekmi. Vsak pri sebi mora narediti korak naprej pri sebi, tako bomo še zrasli kot ekipa,“ meni Morina, ki pričakuje, da njegova ekipa od prve sekunde naprej začne opravičevati vlogo favorita. Nenazadnje pa je tekma v Velikih Laščah ena od teh v seriji Dobovca, ki želi, da v optimalni formi pričaka 16.1. , ko ga čaka tekma šestnajstine finala lige prvakov, slovenski klub bo gostoval na Malti in iskal mesto med 16 najboljših v Evropi!

Oboji potrebujejo točke

Nove tri točke pa želi tudi KMN Sevnica, ki se nahaja na 9. mestu, na svojem parketu pa gosti 7. ekipo 1. SFL FC Bronx. „Potrebujemo točke, že na Ptuju bi jih lahko dobili, a smo bili spet nezbrani v napadu. Imeli smo vsaj toliko priložnosti kot domačin,“ se Jože Gačnik, trener Sevnice ozre na zadnje gostovanje in poraz v najstarejšem slovenskem mestu (7:3).

Domov s Ptuja so se Sevničani vrnili tudi z rumenima kartonoma Denisa Kneževiča in Domna Krnca, ki bosta nocoj počivala. „Škoda, a to ne zmanjšuje naših ambicij proti pomlajeni ekipi s Škofij, ki premore tudi nekaj izvrstnih posameznikov, predvsem pa izkušenega golmana Alena Mordeja,“ napove Gačnik, ki s Sevničani zaostaja na Bronxi za pet točk (9:14), so pa Sevničani dobili prvo letošnjo medsebojno tekmo – na Škofijah je bilo 4:7.

„Gostovanje v Sevnici je vedno za nas neugodno, še iz časov Jontezove kare. Tokrat imamo še problem pri sestavi ekipe, saj nas je petkova tekma proti Siliku stala dosti več kot le treh točk. Zato me še toliko bolj boli. A ne glede na vse težave, tudi domačin ne bo v popolni postavi, tako da je to izjemna priložnost za vse tiste, ki imajo manjšo minutazo, da eksplodirajo. Igrišče je pokazatelj, vse drugo pri meni ne šteje. Želim si vsaj točke,“ napoveduje Marko Hrvatin, trener ekipe s Škofij. Bo pa Hrvatin zavoljo kazni na tribuni, ekipo bo vodil Slaven Radiškovič, manjkala pa bosta tudi Nik Zajc in Davor Stanešič, za nameček je poškodovan še Đoša Lazarevič.

Džafić hvali domačine

Zanimiv in kakovosten obračun se obeta v Ljutomeru, kamor odhaja tretjeuvrščena Litija, domačin pa je na 6. mestu. V 3. letošnjem krogu 1. SFL je bilo v Litiji 6:0 za domačine, 10-kratne državne prvake. „Pred nami je zahtevno gostovanje,“ že takoj pove Senudin Džafić, trener Litije, ki opozarja na izkušeno vrsto KMN Tomaža, izpostavi pa predvsem Aleša Marota. „Skušali bomo do pozitivnega rezultata. Gostje so kvalitetni, to dokazujejo že nekaj tekem. Predvsem pa jim ne smeš dovoliti, da se razmahnejo. So prava turnirska ekipa,“ pristavi Džafić, ki še ne ve, ali bo lahko računal na Mateja Fiderška, ki si je pred dvema tednoma na gostovanju v Velikih Laščah poškodoval koleno.

"Za nami je uspešno gostovanje v Kobaridu, kar je izjemno pomembno, da smo hitro spet popravili vtis iz tekme proti Bronxu. Fantje zavzeto in dobro trenirajo, na vsakem treningu in tekmi poskušamo dodati še kak dodaten moment, rastemo kot ekipa. Verjamem v fante in želim, da pristop in zagnanost prenesejo na tekmo. Ekipa Litije je 10-kratni državni prvak in ima ekipo, ki naskakuje naslov, tako je vloga favorita jasna.  Za našo ekipo bo ta tekma velik test pred nadaljevanjem prvenstva," se tekme dotakne trener Matej Gajser, ki uspešno vodi KMN Tomaž Šic bar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA