26.01.2024 | 1. SFL
Začetek 3. dela rednega dela 1. SFL

V petek, 26.1., je na sporedu 15. krog 1. SFL. KMN Sevnica gosti KMN Oplast Kobarid, FK Dobovec KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru bo pri KMN Meteorplast Šic baru gostoval THE Nutrition Extrem, na Vrhniko k Siliku prihaja Dobrepolje. S tekmami 15. kroga se tako začenja zadnja tretjina rednega dela 1. SFL.

1.SFL, 15. krog, 26.1.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – THE Nutrition Extrem (20.30)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)

Plejada reprezentantov U21

Ekipi KMN Meteorplast Šic bar in The Nutrition Extrem sta doslej v sezoni 2023/24 odigrali tri tekme. V pokalu so slavili Ljutomerčani (5:4), prvenstvena obračuna pa sta se končala z neodločenima rezultatoma (6:6 in 4:4).
"Sigurno bo spet težka tekma. Upam, da bomo tokrat bolje odigrali v obrambi, ker v napadu nekaj damo, zabijemo zadetke. Tepejo nas zadetki, ki jih prejmemo zaradi slabše igre v obrambi," je pred petkovim dvobojem napovedal Rok Šnofl. Ekipa trenerja Roberta Grdovića bo igrala brez Tilna Rajterja in Alena Ruisa. V ljutomersko ekipo se vrača Lovro Trdin, ki je zaradi poškodbe manjkal dva meseca in je v tem tednu opravil prva dva treninga.

Tekma bo zanimiva in kot ostale tri ogleda vredna tudi zavoljo mladih reprezentantov iz reprezentance U21. Ljutomerčani premorejo Luko Lovreca in Vida Kosa, gostje iz Sodražice Nika Ambrožiča, Anžeta Žlindro, Andraža Gregoriča, Miho Čopa in Luko Čopa. Slednji bo petkovo tekmo izpustil, saj se je na Portugalskem poškodoval, zato trener Nik Jelič, ki vodi The Nutrition Extrem, nanj ne bo mogel računati.

Še drugič v tem tednu

V Rogaški Slatini bo pri Dobovcu gostoval KMN Bronx Škofije. Ekipi sta pred tremi dnevi na Škofijah merili v preloženi tekmi 10. kroga, Dobovec je zmagal 4:1. „Dolgo časa sem že v futsalu, a takega ritma tekem petek-torek še nisem imel. Kljub temu smo uspeli vse dosedanje tekme rešiti v našo korist. Se pa čuti nekaj utrujenosti pri moji ekipi. V petek nas spet čaka Bronx, proti kateremu želim, da pokažemo resno in odgovorno igro, da prenesemo dobro delo s treninga na tekmo,“ tekmo z Bronxi napoveduje trener Kujtim Morina.

Gostje, vodi jih trener Nebojša Vajič, prihajajo v Rogaško Slatino tudi brez kaznovanih Žige Kneževiča Mraka in Davorja Stanišiča.

„Precej težko bo ponoviti torkovo tekmo proti Dobovcu. Ne gremo v Rogaško Slatino z belo zastavo, a na pot odhajamo kar brez petih ključnih igralcev,“ pove trener Vajič.

Podaljšali si serijo

V Sevnici se bosta pomerila 4. in 5. klub 1. SFL. Sevnica in Oplast sta pri 19 točkah, v tej sezoni so Sevničani dobili obe medsebojni tekmi, sicer zadnje tri. Sevnica prihaja na tekmo po visokem porazu proti Siliku, Oplast pa z dvema remijema in dobro igro proti Dobovcu. „Verjetno nas bo nekaj več na tekmi,“ uvodoma pove trener Sevnice Matej Zakšek.

„Pripravili smo se na Oplast, vmes smo odigrali tudi pripravljalno tekmo z Mlinšami,“ Zakšek opiše pripravo na tekmo, v isti sapi pa dodaja:

„Prejšnji petek smo proti Siliku doživeli streznitev, odigrali smo katastrofalno, bilo je preveč napak,“ opozarja Zakšek, ki pričakuje od svojih igralcev, da pokažejo danes tisto, kar jih krasi v tej sezoni: čvrsta obramba in odgovorna igra.

„Zadnje tri tekme proti Oplastu smo dobili, a vsaka tekma je zgodba zase. Predvsem želim, da odigramo resno in odgovorno,“ zaključi strateg Sevnice.

Oplast prihaja v Sevnico brez Nejca Kovačiča, ki je s sedmimi goli skupaj z Markom Mohoričem prvi strelec ekipe iz Kobarida.

Skupaj proti Portugalski, danes tekmeca

Na Vrhniki se bosta merila FK Siliko in FK Dobrepolje, glavna trenerja ekip Mile Simeunovič in Dani Kaljevič, pa sta ta teden uspešno delovala v reprezentanci U21, ki je navdušila proti Portugalski.

„Zdaj bo treba preklopiti. Pred nami je tekma proti Dobrepolju, s katerim se poznamo v dušo. Ko me ni bilo, je ekipa nadaljevala s treningi. Verjamem, da smo v dobrem ritmu in da pokažemo nekaj tega, kar smo odigrali proti Sevnici. Vem, da ne bo enostavno, a bomo naredili vse, da vknjižimo nove tri točke,“ je jasen Mile Simeunovič. Siliko bo igral brez kaznovanega dvojca Nejc Berzelak&Marko Bjelčevič.

„Ekipa je cel teden dobro trenirala in se pripravljala na današnjo tekmo. Igrali bomo proti Siliku, ki igra najboljši futsal v ligi. Ohrabreni z dobrimi igrami v zadnjih kolih odhajamo na tekmo. Se pa tudi zavedamo, da vsega Siliku ne bomo morali preprečiti, ker imamo za to premalo kvalitete. Bomo pa skušali odigrati po najboljših močeh,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA