13.01.2023 | 1. SFL
Začenja se zadnja tretjina rednega dela 1. SFL

Na petek 13. se začenja zadnja tretjina ligaškega dela 1. SFL. Na sporedu so tekme 15. kroga, igra pa se v Rogaški Slatini, Kobaridu, Ljutomeru in na Vrhniki. Po dveh tretjinah lige ima vodilni Dobovec 35 točk, sledijo pa mu Siliko Vrhnika (32), KMN Meteorplast Šic bar (29), KMN Oplast Kobarid (20), KNM Bronx Škofije (19), FK Dobrepolje (12), ŠD Mlinše (8) in KMN Sevnica (4).

1.SFL, 15. krog, 13.1.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)

Lestvica strelcev:
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 16
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 14
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 13

Prepoved igranja v 15. krogu:
Alen Mordej (KMN Bronx Škofije)
Adrijan Trstenjak (KMN Meteorplast Šic bar)
Kristjan Jordan (KMN Sevnica)

Sistem tekmovanja

Prvo do šesto uvrščene ekipe po rednem delu 1. SFL se uvrstijo v končnico za državnega prvaka. Sedmouvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL se uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 1. SFL proti drugouvrščeni ekipi v končnem vrstnem redu 2. SFL. Osmouvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL izpade v 2. SFL. Prva in druga ekipa rednega dela se uvrstita neposredno v polfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa igrajo četrtfinale.

Najprej Pula, potem Mlinše

Napoved 15. kroga začenjamo na Vrhniki, kjer je domači FK Siliko uvedel še eno novost v svoj trenažni proces. Trener Mile Simeunovič se je odločil, da bo med tednom igral tekme z močnejšimi ekipami iz tujine. To pot so Vrhničani gostovali pri hrvaški Puli, kjer igra Igor Osredkar, kapetan Slovenije. Pula pa je letos prišla med najboljših 16 v ligi prvakov. Domačini so slavili 5:2.

„Merili smo se z zelo kvalitetnim tekmecem, profesionalno ekipo, ki je pokazala vse naše slabosti in kaj nam še manjka. Igrali so vsi igralci, saj so temu namenjene pripravljalne tekme. Drugače bi bilo, če bi lovili nek rezultat, a to ni bil namen. Te prakse, močnih mednarodnih tekem, se bomo držali tudi v prihodnje, smo že v dogovoru za novo mednarodno preizkušnjo,“ pove trener Simeunovič, ki misli usmerja na današnjo tekmo proti Mlinšam.

„Naše medsebojne tekme proti Mlinšam so vedno napete do zadnjih minut. Nekaj zadnjih tekem je bilo takih. Če ne bomo pokazali kvalitete, ki jo premoremo, potem se nam ne piše dobro. Predvsem si želim zbranosti v zaključku napada. Skrivnosti med ekipama ni, poznamo se, vemo za njihov specifičen slog. A hkrati tudi povsem zaupam in verjamem moji ekipi,“ napove trener Simeunovič.

Tudi Mlinše prihajajo na tekmo z obračunom med tednom. Če je Siliko igral proti Puli, so Mlinše remizirale (4:4) z Dobrepoljem v preloženi tekmi 12. kroga.
„Dan po tem je bil namenjen regeneraciji. V torek smo žal dobili gol 10 sekund pred koncem tekme... Malce smo si otežili nadaljevanje sezone, a pred nami je še sedem tekem. Če kaj, potem sem vesel širine kadra, ki smo ga pridobili v zadnjih tednih, da nam bo malce lažje, kot nam je bilo v decembru. Povsem razbremenjeni gremo na Vrhniko, za katero smo vedno neugodni tekmec. Zdi se mi, da se moji igralci še posebej zmotivirajo za Siliko, ki je s svojim delom, načinom in modelom kluba vzor za številne klube in vzorčen primer za slovenske futsal razmere,“ trener Mlinše Gregor Ceglar zaobjame minule dni in napove tekmo na Vrhniki.

Statistika potrdi, da so obračuni Vrhnika-Mlinše tesni (v zadnjih treh tekmah dve tesni zmagi Vrhničanov in remi). Siliko je resda dobil štiri tekme, Mlinše le eno medsebojno – bilo je 19.2. 2021 v 17. krogu 1. SFL – 4:3 za Mlinše.

V Ljutomeru

KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje, 3. in 6. ekipa tekmovanja, se bosta merila v Ljutomeru. Po manjšem operativnem posegu se v domačo ekipo vrača prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, ki je v tej sezoni Dobrepolju zabil že štiri zadetke. Ponovno bo zraven tudi izkušeni Urban Goričan. V tem tednu sta pravico nastopa dobila povratnika kapetan slovenske reprezentance U19 Alen Ruis, ki se vrača v Ljutomer iz Italije, in vratar Filip Repič, ki je po sezoni 2020/21 zapustil ljutomerske vrste in med tem nosil dresa Benedikta in Miklavža. Prvič bo članski dres Meteorplasta ŠIC bara oblekel 17-letni Alen Jambriško, ki je v dosedanjem delu sezone v konkurenci U19 dosegel že 15 zadetkov. Poleg Thomasa Pihlerja, za katerega je sezona že končana, bo tokrat zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal Adrijan Trstenjak, predvidoma mesec dni pa bo s parketa odsoten Niko Kosec, ki mu težave povzroča poškodovano koleno. Po 12. maju lanskega leta bo ta petek ponovno dres ljutomerskega kluba oblekel Alen Ruis, ki se je vrnil iz Italije. „Čaka nas pomembna tekma. Dobrepolje si je v prejšnji tekmi priigralo točko proti Mlinšam v zadnji minuti, kar pomeni, da so ekipa, ki se bori do zadnjega sodnikovega žvižga. Če bomo z našim pravim pristopom in igro pristopili v tekmo, bodo tri točke ostale doma,“ napove Alen Ruis.

Tekme Meteorplast ŠIC bar – Dobrepolje ne bosta vodila glavna trenerja ekip. Domači strateg Robert Grdović je službeno odsoten, gostujoči Danijel Kaljevič pa ima zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov prepoved vodenja moštva. Domače bo vodil Tomislav Novak, goste pa Miha Babič.

Dobrepolje je med tednom v zaostali tekmi 12. kroga 1. SFL remiziralo z Mlinšami. „Nisem povsem zadovoljen. V prvem polčasu smo naredili preveč napak, v 2. polčasu smo začeli igrati. Preveč akumuliranih prekrškov smo naredili, 10-metrovka je obrnila potek tekme, šli smo iz zmage v poraz in se potem 10 sekund pred koncem rešili. Glede na potek smo lahko tudi s to točko zadovoljni,“ pove trener Kaljevič, ki pričakuje boljšo igro v petek, ko so v Ljutomeru. „KMN Meteorplast Šic bar ima dobro ekipo, so 3. zasedba lige, in imajo Denisa Kneževiča, najboljšega sidraša lige,“ izpostavi Dani Kaljevič.

To bo 5. medsebojna prvoligaška tekma, tri zmage so pripadle Ljutomerčanom, ena tekma se je končala z remijem.

V Kobaridu

Oplast in Bronx, 4. in 5. ekipa lige, sta soseda na lestvici. Zagotovo pa Oplast ni pozabil prvega dela sezone, ko so bronxi doma s kar 7:1 porazili ekipo iz Posočja. V Kobaridu se zavedajo, da jih čaka zahtevna domača tekma. Ostali so brez Bineta Kavčiča, že prej brez Anžeta Široka, kar je oslabilo kader trenerja Mateja Kavčiča. „Naša naloga je, da zadržimo mesta tja do šestega. Liga je zanimiva, vsak lahko premaga vsakogar. Osredotočeni smo na pokal Terme Olimia, kjer želimo do polfinala oz. uvrstitve na finalni turnir," trener Kavčič o strateških ciljih sezone.

„Dobro smo, treniramo, za nami so dobre tri enote treninga,“ pove trener škofjotov Damir Pertič, ki pa gre v tekmo brez pomembnega trojca Alen Mordej, Nik Zajc, Marin Mandir.

„V prvi vrsti gremo po pozitiven rezultat,“ napove trener Pertič, ki pa se zaveda, da je precej lažje napovedati, kot pa izvesti. „Predvsem moramo biti na identičnem energijskem nivoju, kot je Oplast na domačih tekmah. Ne smemo popuščati v agresiji. Oplast je dobro znan po tem, da vztraja celo tekmo. Ne pozabimo, da je doma premagal Siliko, pa tudi proti Meteorplastu so bili blizu povratka,“ opozarja Pertič, ki izpostavi pozitivno vlogo novinca Benjamina Tušarja, ki se je izkazal že proti Mlinšam.

V Rogaški Slatini

Dobovec je minuli petek doživel pravi šok, saj je izgubil proti Sevnici. „Po taki tekmi je ostalo v zraku precej vprašanj. Očitno sta dva tedna, ko nismo trenirali, igralci so dobili nekaj odmora, pustila posledice. Bili smo praktično neprepoznavni,“ se trener Dobovca Kujtim Morina zaveda, da minuli petek niso pokazali niti blizu tega, kar znajo in zmorejo. Danes spet gostijo Sevnico. „Ta teden smo dobro trenirali, igralci so dobro reagirali, verjamem, da to prenesejo na teren,“ se nadeja Kujtim Morina, ki spomni, da je Sevnica precej pridobila z vrnitvijo Uroša Martiča, ki je v tej sezoni odigral dve tekmi za Sevnico in dosegel tri gole.

„Pripravili smo se po najboljših močeh. Petkova tekma je terjala svoj davek, dva igralca sta pod vprašajem za nastop v Rogaški Slatini. Želimo si, da se vnovič pokažemo v dobri luči in drago prodamo svojo kožo,“ pa gostovanje v Obsotelju napove trener Sevnice Matej Zakšek.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA