08.12.2017 | Futsal U17
Začenja se futsal selekcioniranje U15, nadaljujejo tudi v U17

Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN organizira izbirni trening igralcev v starostni kategoriji U15, s tem pa nadaljuje s sistematičnim razvojem športne panoge. Zbor igralcev bo jutri, 9.12., v Mariboru. „To je še en korak naprej! S pomočjo selekcioniranja na tej starostni ravni bomo imeli še boljši pregled nad tem, kar futsal ponuja. V celotni sezoni bomo imeli še dva zbora. Ker v tej starostni kategoriji ni ravno veliko ekip, bomo igrali tekme med sabo. Na koncu pa bo sledil še trening s temi, ki jih bomo izbrali,“ napoveduje predsednik trenerskega odbora za futsal pri KMN NZS Dušan Razboršek, ki bo uvodoma vodil selekcioniranje na tej starostni ravni.

Selekcioniranje U15

Zahodna selekcija:
Andrej Baruca (KMN Bronx Škofije), Gašper Bartol (ŠD Extrem), Miha Car (ŠD Extrem), Liam Cernaz (KMN Bronx Škofije), Lovro Debeljak (ŠD Extrem), Jure Dušič (ŠD Extrem), Patrik Ivančič (KMN Oplast Kobarid), Luka Klinec (KMN Bronx Škofije), Vid Kos (FC Litija), Matic Kremžar (FC Litija), Urban Leban (KMN Oplast Kobarid), Nik Okorn (FC Litija), Aleksander Stanič (KMN Bronx Škofije).

Vzhodna selekcija:
Bono Bezjak (FC Ptuj), Jaka Domjan (FC Ptuj), Hamit Halimi (KMN Sevnica), Niko Houbar (KMN Meteorplast), Vito Houbar (KMN Meteorplast), Jaka Nežmah (FC Ptuj), Samo Omerzu (KMN Sevnica), Tadej Petančič (KMN Sevnica), David Petrena (KMN Tomaž), Miha Petrovič (FC Ptuj), Aljaž Plohl (KMN Tomaž), Alen Ruis (KMN Meteorplast)

Z delom pa se nadaljuje tudi na področju selekcioniranja U17. Takisto jutri se bo v Mariboru zbrala vzhodna selekcija, dan za tem v Tolminu še zahodna selekcija. Treninga bosta potekala pod vodstvom kordinatorjev skupin – na vzhodu je Štefan Huber, na zahodu pa Jaka Sovdat. Vodja selekcioniranje U17 je Tadej Levstek.

Selekcioniranje U17

Vzhodna selekcija:
Žiga Tkalčič (ŠD Brezje Maribor), Mitja Kralj (ŠD Brezje Maribor), Blaž Cverlin (KMN Imeno), Rok Postrežin (KMN Imeno), Aljaž Goznik (KMN Slovenske Gorice), Jakob Nemšak (KMN Slovenske Gorice), Žan Rebernik (KMN Slovenske Gorice), Tomi Gobec (FK Dobovec), Patrik Žnidarič (KMN Meteorplast), Jure Jurša (KMN Meteorplast), Filip Kosi (KMN Meteorplast), Timotej Šuman (KMN Benedikt), Matija Zavasnik (KMN Benedikt), Jan Vajs (KMN Benedikt)

Zahodna selekcija:
Martin Rutar (KMN Puntar), Nik Plestenjak (FSK Stripy), Domen Ličen (MNK Kix Ajdovščina), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Tobija Kavčič (FK Siliko), Tadej Sečnik (FK Siliko), Nejc Gvozden (FK Dobrepolje), Miha Mohorič (FSK Stripy), Enej Vršič (FK Ivančna Gorica), Žiga Mrak Kneževič (KMN Bronx Škofije), Jan Rakar (KMN Bronx Škofije), Luka Fink (FK Dobrepolje), Gašper Bogovič (FSK Stripy), Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2024 | Futsal U17
  Vikend prinaša sklepno dejanje NZS Futsal center za sezono 2023/2024
  Treningi bodo potekali v Laškem: v soboto, 20.4., bo tako potekala NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
 • 29.02.2024 | Futsal U17
  NZS Futsal center na Vrhniki
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat bodo aktivni igralci selekcije U17. Igralci bodo pod taktirko Tomislava Horvata, selektorja članske reprezentance in reprezentance do 19 let, trenirali na Vrhniki. Zbrali se bodo v soboto, 2.3., ob 11.45
 • 02.01.2024 | Futsal U17
  V nedeljo NZS futsal center v Laškem
  Z novim letom nadaljujemo z delom v NZS centrih - futsal. Prva nedelja novega leta bo tako namenjena štirim aktivnim treningom igralcev in igralk v skupinah U15, U17, vratarji in dekleta. Treningi bodo potekali v nedeljo, 7.1., v Laškem.
 • 08.12.2023 | Futsal U17
  NZS Futsal center, tokrat tudi za vratarje
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat so koordinatorji na center povabili igralce iz celotne države, oziroma iz vseh klubov. Sobota bo minila v znamenju NZS futsal centra U15, nedeljpa v znamenju NZS futsal centra U17, vodila ju bosta Tomislav Horvat in Mile Simeunović, nedelja pa bo v znamenju vratarjev, trenig bo vodil Damir Puškar.
 • 10.04.2023 | Futsal U17
  V Laškem trojni program NZS center futsal
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat so koordinatorji na center povabili igralce iz celotne države, oziroma iz vseh klubov, za tem še NZS futsal center za igralke.
 • 07.02.2023 | Futsal U17
  V soboto pregledni trening tekmi NZS Futsal center
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z aktivnostmi v okviru projekta NZS Futsal center. Tako bo NZS v tem mesecu s skupno akcijo obeh kategorij U15/U17 preverila skupno pripravljenost igralcev, ki so v v tej sezoni vadili posebej na vzhodnem delu in posebej na zahodnem delu.
 • 31.12.2022 | Futsal U17
  V pričakovanju NZS Futsal centrov
  Selekciji z zahoda se bosta zbrali v Dobrepolju, U17 ob 9.45, U15 pa ob 11.45. V Spodnjem Dupleku bo NZS Futsal center selekcij vzhoda potekal po identičnem voznem redu: 9.45 in 11.45. Treninge v Spodnjem Dupleku bo vodil Tomislav Horvat, v Dobrepolju pa Mile Simeunovič.
 • 06.12.2022 | Futsal U17
  V soboto NZS Futsal center U17 in U15
  NZS v mesecu decembru nadaljuje delo v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17, kjer se bodo igralci zbrali to soboto, 10. decembra. Na vzhodu bodo trenirali v Spodnjem Dupleku, na zahodu pa v Dobrepolju.
 • 31.10.2022 | Futsal U17
  V pričakovanju NZS Futsal centrov U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije z mesecem novembrom nadaljuje delo preteklih sezon in začenja z delom v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17. V soboto, 5.11., bosta NZS Futsal centra potekala v Dobrepolju in Spodnjem Dupleku.
 • 03.05.2022 | Futsal U17
  Po NZS Futsal centru na turnir v Poreč
  Nogometna zveza Slovenije je v tej sezoni namenila dodatno pozornost NZS Futsal Centru, ki sta od jeseni do pomladi potekala za starostni kategoriji U15 in U17. Prav slednja tvori tudi ogrodje reprezentance U19, pred katero je nov tekmovalni ciklus.

DELI NA