30.03.2023 | 1. SFL
Začenja se četrtfinale 1. SFL

V 1. SFL se v petek začenja končnica, četrtfinale 1. SFL. Uvodni tekmi v Ljutomeru in Kobaridu.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma:
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Za polfinale in obstanek oz. napredovanje

Direktno sta se po koncu rednega dela v polfinale uvrstila prvouvrščeni Futsal klub Dobovec in drugouvrščeni Siliko Futsal, ki bosta v miru počakala na svoja dva tekmeca. Para četrtfinala, ekipe do 3. do 6. mesta po rednem delu, sta KMN Meteorplast Ljutomer – Futsal klub Dobrepolje ter KMN OPLAST Kobarid – FC Bronx. V dodatne kvalifikacije napreduje sedma ekipa rednega dela KMN Sevnica, ki se bo s KMN Kix Ajdovščina merila v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SFL, osma ekipa ŠD Mlinše se seli v 2. SFL. Iz 2. SFL v 1. SFL napreduje Športno društvo Extrem, prvak drugoligaške druščine.

V Ljutomeru

Tretja in šesta ekipa rednega dela, KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje, serijo, napredovala bo ekipa, ki bo prej pri dveh zmagah, začenjata v Ljutomeru. Ekipi sta se dosedaj pomerili petkrat v 1. SFL, štiri tekme je dobil KMN Meteorplast, enkrat pa je bilo neodločeno. V tej sezoni so vse tri tekme dobili meteori, ki so slavili s 7:4, 7:1 in 4:0.

Trener domače ekipe Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak imata po dolgem času na razpolago večje število igralcev, saj bosta tokrat manjkala le poškodovana Kristian Škerget in Tilen Rajter. Po odsluženi kazni se v kader vračata prvi strelec ekipe (17 zadetkov) Denis Kneževič in reprezentant Rok Šnofl, s kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu U19 pa se je vrnil Alen Ruis, ki je kot kapetan Slovenijo na turnirju v Moldaviji popeljal na prvenstvo stare celine. „V petek nas čaka najpomembnejša tekma v tej sezoni. Vemo, kaka ekipa je Dobrepolje. Dviguje se iz tekme v tekmo. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na zmago,“ je optimističen pred prvo tekmo končnice Aljaž Ruis, ki je s 13 zadetki tretji strelec ekipe. Pred njim sta le Kneževič in Aljaž Goznik (14).

„Želimo v polfinale,“ ambicij in želja ne skriva Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki je letos prvič v svoji zgodovini prišel v končnico 1. SFL in v finale pokala Terme Olimia. Dobrepoljci so se zadnjih 14 dni pripravljali na KMN Meteorplast, saj je bilo po porazu proti KMN Bronx jasno, da jih čakajo meteorji.

„V Ljutomer gremo z vsemi razpoložljivimi močmi in topovi. Dobro smo analizirali ekipo trenerja Roberta Grdovića. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost. Odhajamo k ekipi, ki ima izreden napadalni potencial. So ekipa, ki ima izjemno realizacijo. Ko pomerijo proti golu, je že skoraj gol! Ob tem pa jih krasi tudi izjemna tranzicija – ko ukradejo žogo v obrambi, so hitro v protinapadu. Vsi vemo, kdo so igralci Alen Ruis, Rok Šnofl in ostali,“ opozarja trener Kaljevič, ki pa postreže z mislimi, kako do uspeha.

„Ključna bo naša agresivnost v obrambi. Želim si, da igralci delo s treninga prenesejo na tekmo. V minulih krogih smo od njih prejeli 18 golov, bolj ali manj vse iz protinapadov. Vse to smo analizirali, v tekmo pa gremo s poudarkom na obrambi. Do uspeha bomo skušali na njihov način,“ dodaja Kaljevič.

V Dobrepolju sezono nadaljujejo brez Matevža Sodiča, ki ni več član kluba.

V Kobaridu

Primorski obračun, 4. in 5. po rednem delu, KMN Oplasta Kobarid in KMN Bronx Škofije, pa bo dal 4. polfinalista. Oboji ciljajo, da jim to uspe. A v polfinalu je prostor le za enega. Da sta ekipi resnično dokaj izenačeni, priča podatek, da so oboji zbrali po 26 točk v rednem delu. Zavoljo boljšega razmerja na medsebojnih tekmah (3:2 in 3:1 za Oplast, 7:1 za Bronx) je Oplast četrti, Bronx peti, Kobarid pa ima prednost domačega terena, zato se serija začenja v Posočju, nadaljuje pa na Obali.

Oplast je upal, da bo med štirimi v pokalu Terme Olimia, zdaj vse upe polagajo v 1. SFL, kjer so dosedaj opravili korektno in v skladu z načrti. Radi bi korak višje. Zadnjič so bili v polfinalu leta 2017.

„Zavedamo se svojih kvalitet, zavedamo se kvalitet Bronxa. Vem, da nas čaka zahtevno in izenačeno delo. Odločale bodo malenkosti. Tudi to, kdo bo v petek prvi zabil gol. Stremimo k temu, da bomo to mi. Potrudili se bomo,“ napoveduje Matej Kavčič, trener Oplasta.

„Bronx krasi energija, ki izhaja iz teh mladih fantov, svoje dodaja kapetan Nik Zajc, skupaj pa dobimo zanimivo ekipo, ki ima zanimive prekinitve in je tudi zelo agresivna. Se pa jim dogaja to, kar nam: precej nihajo,“ trener Kavčič doda še analizo tekmeca.

„Po petkovem porazu proti Sevnici smo bili razočarani. Ni nas bilo na tekmi. A s končnico se začenja novo prvenstvo, dobro in slabo iz rednega dela se pozabi. Zdaj pa se začenja najlepši del sezone za tiste, ki obožujemo končnico,“ pa tekmo v Kobaridu napove trener Damir Pertič.

„Obe tekmi v Kobaridu smo letos izgubili. Dejansko smo v gosteh letos zmagali le trikrat – dvakrat v Zagorju, enkrat pa v Sevnici. Zato bo tudi pred začetkom četrtfinalne serije pomembna, kar ključna, mentalna priprava. Brez popolne zbranosti od prve sekunde ne bo šlo. Želim si, da smo takoj po vožnji v Kobarid pravi. Da vidim prave noge že na ogrevanju. Lahko bi sicer na pot odhajali prej. A sam menim, da je vse to posledica mentalne priprave na tekmo. To se mora začeti že zjutraj, ko se zbudiš. Motivacija pa ne bi smela biti sporna,“ opozarja Damir Pertič.

„Prva tekma ni ključna, je pa pomembna. Vidim tudi, da je Oplast konsolidiral svoje vrste. Dodali so nekaj mladih, kar je dobro za slovenski futsal,“ nadaljuje trener škofjotov. V dresu gostov bo manjkal Žiga Mrak Kneževič, se pa vrača Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA