Začenja se 11. sezona Ženske futsal lige

Danes se s tekmami 1. kroga začenja 11. sezona Ženske futsal lige. Še drugič zapored bo v tekmovanju igralo kar osem ekip. Naslov prvakinj branijo Celjanke.

V ženski futsal ligi bodo igrale ekipe ŽNK Celje, ŽNK Slovenske gorice, ŠD Bloke Pletilnica, FK Dobrepolje, FK Lukovica, ŽNK Vrhnika, ŽNK Šenčur Cerklje in ŠD Košana.

Ženska futsal liga, 1. krog, 30.9.
ŽNK Vrhnika – ŠD Košana (16.00)
FK Dobrepolje – KMN Slovenske gorice (18.00)
FK Lukovica – ŽNK Cerklje (19.00)
ŠD Bloke Pletilnica – ŽNK Celje (19.00)

Dosedanje državne prvakinje:
2022/2023 ŽNK Celje
2021/2022 ŽNK Celje
2020/2021 ŽNK Celje
2018/2019 KMN Slovenske Gorice
2017/2018 KMN Slovenske Gorice
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Po dvojno krono

ŠD Košana je v lanski sezoni osvojila pokal, ambicij pa jim ne manjka niti letos. „Pričakovanja so visoka. Ko sem prišel za trenerja, sem jasno napovedal, da bomo v 3. sezoni napadali dvojno krono. Od tega ne odstopamo. Kar nekaj igralk manjka, a če bo treba, nam bo do cilja uspelo s šestimi igralkami,“ napoveduje trener Miha Osojnik. Njegova ekipa v ligo vstopa brez kapetanke Nike Samsa, ki se je zaradi študijskih obveznosti preselila na tuje, v ekipi ni Lane Biščak in Neje Samsa. Novinka je Tia Ogrin.

„Na uvodni tekmi sezone bomo oslabljeni, a to bo mala in odločna vojska. V času priprav smo delali dobro, zadnji teden malce slabše, a tako pač je. Ni panike. V soboto nas zanimajo prve tri točke. Če bomo naredili vse to, kar smo se domenili, nam bo uspelo,“ sklene Osojnik.

Korak naprej

„Pripravljeni smo,“ pa sporoča Vjekoslav Ivanušec, ki vodi Vrhničanke. „Delali smo dobro in pošteno. Čeprav nam je vsem jasno, da so priprave del, ki igralkam ni pri srcu, a tudi to je treba narediti. Brez dobrih priprav ne gre. Vesel sem, ker so se nas poškodbe ognile, naj bo tako še naprej,“ nadaljuje Ivanušec, ki razkrije tudi nekaj besed o kadru.

„Na tem mestu v mojem imenu in imenu ekipe čestitke Lari, ki je bila lani naša najboljša strelka, pred dnevi pa je postala mama. V ekipi ni tudi Anje Skupec, ostali smo tu. Rad bi se zahvalil še Urbanu Bajcu, mojemu prijatelju, ki se je z veseljem odzval in nam pomaga pri delu z vratarkami,“ pove Ivanušec, ki je prepričan, da je ekipa naredila korak naprej v primerjavi z lansko sezono.

„Želim si, da bi igrali gledljivo in dinamično. Ko pa govorim o današnji tekmi, pa pričakujem veliko golov, kot je to že v navadi na teh medsebojnih tekmah. Želim si, da točke ostanejo doma,“ sklene strateg Vrhničank.

Prvakinje zadržale ekipo

V ŽNK Celje so obrnili nov list. Dosedanji trofejni trener Drago Adamič se je poslovil, nasledil pa ga je njegov sin, zadnja tri leta tudi pomočnik, Blaž Adamič.
„Z ekipo sem že tri leta, dekleta me poznajo, jaz njih. V tem času so spoznale tudi moj način dela. Dojemajo in sprejemajo zelo dobro. Menim, da smo se dobro ujeli,“ začne Adamič, ki mu je uspelo zadržati ekipo, novinka pa je vratarka Hana Fideršek, ki se vrača po poškodbi, pred tem pa je bila rokometna vratarka. ŽNK Celje je v svoj kader dodal tudi dve mlajši igralki, ki bosta čakali na svojo priložnost.

„V Celju so vedno visoka pričakovanja. Bil bi greh, če ne bi ciljali na obe lovoriki. Zavedamo se, da bomo pod pritiskom vsako tekmo. Bo pa težko ponoviti lansko sezono brez poraza,“ navrže Adamič, ki se zaveda, da tudi konkurenca dela in napreduje.

„Skrivnosti med ekipami ni. Bo pa tekmovanje še močnejše. Tu bi opozoril na Lukovico s Klemnom Duščakom pa Košano z Miho Osojnikom. Tu ne smem pozabiti na Vrhniko, ki je vedno tu nekje blizu nas. Rahla skrivnost ostajajo KMN Slovenske gorice, pri katerih nikoli ne veš, kaj bo, a so vedno znova kvalitetna ekipa,“ se Adamič ozre na konkurenco.

Priložnost za vse

ŽNK Cerklje ostajajo zvesti svoji filozofiji. „Veselimo se nove sezone. Koncepta ne menjamo. V Ženski futsal ligi nudimo možnost za igranje vsem tem dekletom, ki se ne vključijo v tekmovanja v ženskem nogometu,“ pove trener Gorenjk Primož Štrajhar.

Svoje ambicije premorejo tudi v taboru KMN Slovenske gorice, ki jih bo še naprej vodil trener Dejan Kramberger. Ekipa iz Voličine je v prvem desetletju Ženske futsal lige pustile izjemen pečat v tem tekmovanju - tudi zavoljo treh naslovov državnih prvakinj, v njihovi vitrini je končal tudi prvi ženski futsal pokal.

Ligaš po novem v Dobrepolju

Svojo žensko ekipo premore tudi Dobrepolje, kamor so se preselila dekleta, ki so še v lanski sezoni branila barve Novega mesta. „V Dobrepolje smo prišle predvsem z željo po boljših pogojih za treniranje, kar se je brez težav uresničilo. Na voljo imamo odlično dvorano, v kateri dobro treniramo. Prav tako smo prišle v okolje, kjer se vse podreja futsalu. Za razvoj naše ekipe je bilo to nujno potrebno,“ uvodoma pove Eva Primc, gonilna sila ekipe, ki je lani debitirala v ŽFL.

„Ogrodje ekipe smo ohranile. Od futsala se je poslovila Karmen Sikošek, poleti pa smo registrirali bivšo Extremovko Veroniko Rovan ter Mio Leban in Lauro Škvorc, ki sta lani igrali za Slovenske Gorice. Nedavno se nam je pridružila tudi Melina Muratović, ki je nazadnje igrala nogomet pri ljubljanski Olimpiji. Vlogo trenerja je prevzel Dani Kaljevič. Dokler ne saniram poškodbe, bom njegova pomočnica,“ še izvemo.

„Sezone se izjemno veselimo. Ciljev ne usmerjamo na specifično mesto na lestvici, želimo si zgolj, da bi se napredek s treningov prenesel na tekme. Če bo temu tako, bodo zagotovo boljši tudi rezultati. V soboto imamo na papirju zahtevnega nasprotnika, a se ga ne bojimo. Verjamemo, da bo tekma odprta vse do zadnje minute,“ pa Eva Primc dodaja še nekaj besed na temo ambicij in pričakovanj.

Klemen Duščak ostal

Svoje želje in pričakovanja premorejo tudi v FK Lukovica. „V novo sezono vstopamo brez Monike Drobnič, po poškodbi se v ekipo vrača Taja Vrhovnik, pridružili sta se nam še Pia Slemenik in Tisa Podkrajšek,“ Marika Prošek v imenu Lukovčank predstavi spremembe v ekipi.

„Klemen Duščak, ki je uspešno opravil usposabljanje za C licenco, je letos tudi uradno prevzel vodenje ekipe. Večina ekip je nekoliko okrepila svoj kader, zato se zavedamo, da nobena tekma ne bo lahka,“ Marika Prošek potrdi, da so uspeli zadržati trenerja Klemna Duščaka.

„Cilj je uvrstitev v končnico, želja pa, da se vanjo podamo s čim višjega mesta. Za nami sta dva meseca priprav in čeprav nas čaka še veliko dela, mislim, da smo v vseh fazah igre naredili vsaj en korak naprej. Veselimo se prvih tekem, kjer se bo pokazalo, koliko naučenega znamo uporabiti takrat, ko gre zares,“ še dodajo v taboru FK Lukovica.

Iz Sodražice na Bloke

Še ena ekipa je menjala svoj domicil. „Za nami je pestro poletje, saj smo imeli veliko dela z menjavo kluba in urejanjem vseh podrobnosti. Športno društvo Bloke nam je ponudilo boljše pogoje in odlično podporo za delovanje naše ekipe, zato smo se odločili, da se celotna ženska ekipa sporazumno preseli iz ŠD Extrem na Bloke. S ŠD Extrem ostajamo v prijateljskih odnosih in smo jim hvaležni za vso dosedanjo podporo ter jim želimo veliko uspehov v 1. SFL ter na ostalih tekmovanjih,“ pojasnijo v ekipi ŠD Bloke Pletilnica.

„Našo ekipo je zapustila samo Veronika Rovan. Smo se pa čez poletje zelo potrudili, da povečamo naš igralski kader, saj smo imeli v preteklih dveh letih težave predvsem s številom igralk. Okrepili smo se s kar sedmimi novimi igralkami, štiri med njimi že imajo izkušnje iz futsal tekem iz preteklih sezon in bodo s svojimi izkušnjani zelo pripomogle naši ekipi,“ nadaljuje trener Sandi Šivec.

„Tekma s Celjem je vedno težka, zaenkrat proti njim se nimamo osvojenih točk. Pa vendar gremo v vsako tekmo z enako miselnostjo - da osvojimo čim več točk. Za ta cilj se bomo tudi tokrat borili do zadnje minute. Srečno vsem ekipam v novi sezoni in čim manj poškodb,“ sklene Šivec.

Novinke v ekipi so Tamara Vetrih, Kaja Benedik, Ema Govedič (vse tri nekdanje igralke ŽNK Celje), Meta Brcar (prej se je pisala Trhljen, igrala pr ŠD Extrem), potem pa se vsestranska športnica Suzana Mestek Štimpfel ter dve iz selekcije mlajših deklet (Maša Kordiš in Naja Knavs).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2024 | Državne futsal lige
    Naslov prvaka ostal v Sodražici
    V tekmovanju mladih U19 je ekipa THE Nutrition Extrem obranila lanskoletni naslov, drugo mesto je zasedel KMN Meteorplast Šic bar, tretje Siliko Vrhnika Fortrade, četrta je bila ekipa ŠD Mlinše.
  • 22.04.2024 | Državne futsal lige
    Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
    S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.

DELI NA