20.12.2019 | 1. SFL
Za zadnje točke v letu 2019

Petek prinaša štiri tekme 1. SFL, igra se 12. krog, na počitnicah pa so že igralci prvaka Dobovca Pivovarne Kozel. Pika na krogu v elitni slovenski futsal ligi bo videoprenos iz Kobarida, ko k Oplastu prihaja Siliko z Vrhnike. Tekma meseca bo na ogled od 19.55 dalje na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 12. krog, 20.12.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Siliko (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Tomaž Šic bar – FSK Stripy (20.30)

Z novim trenerjem

„Želim si, da z zmago sklenemo leto 2019,“ pove trener Litijanov Bojan Žunko. Ekipo ima še naprej zdesetkano, po novem letu se bo pridružil mladi Timotej Debeljak, nad poškodbo še naprej toži Vid Sever. Gostje so menjali trenerja, na klop je sedel Simon Šabeder, ki je z Dejanom Krautom sodeloval že v Maribor, do nedavnega tudi na Ptuju, zdaj pa je Šabeder pred novim izzivom. V prvi vrsti je to beg z dna, a je vse bolj relativno – še posebej če vemo, da je točkovna razlika med 6. in 9. ekipo lige ena samcata točka!

Za pozitivno oceno

Z dna so se povzpeli Sevničani, ki so na zadnjih tekmah vstali kot feniks iz pepela. V gosteh so točke 1. SFL porazili Litijo in Ptuj, potem še dobili „prvi polčas „ četrtfinala pokala Terme Olimia. „Pred nami je zahtevna tekma, ne bo isto kot na Škofijah. Želim si, da rešimo tekmo pozitivno, saj bi bilo to dovolj, da prvi del sezone dobi tako, pozitivno, oceno!“ v svojem slogu napove srečanje z Bronxi Mitja Jontez, ki vodi Sevničane.

„Sevnica je v naletu, tu ni kaj skrivati. Dobili so nas na krivi nogi na najpomembnejši tekmi sezone, kjer je odpovedala celotna ekipa z mano na čelu. Petek je nova tekma, nova priložnost, kjer so domačini postavljeni v vlogo favoritov. Mi smo pod pritiskom pogoreli, pa da vidimo njih,“ se gostovanja v Posavju dotakne Marko Hrvatin, trener FC Bronxa.

Neposredni prenos

V Kobaridu bomo s kamerami. Tekme se veseli tudi trener domačinov Zoran Tesko. „Poškodoval se je še Patrik Čujec. Nekaj zadev v igri smo spremenili. Kako pa bo to izgledalo v praksi, pa bo jasno v petek zvečer,“ sporoča trener Tesko, na drugi strani mu bo na klopi Silika nasproti stal Mile Simeunovič.

„Odhajamo na težko in dolgo gostovanje k ekipi, ki raste in in dviguje formo ter prihaja na mesta, ki se od nje pričakujejo. Vidi se, da jim je nekaj dodal tudi Zoran Tesko. Upam, da odigramo dobro in iztržimo ugoden rezultat,“ navrže Simeunovič, ki odhaja v Kobarid brez izkušenega Nikole Jandriča. Spomnimo – v 3. krogu letošnje sezone je bilo 4:3 za Siliko, ki je že v 9. minuti vodil 3:0!

Niso pozabili poraza v Škofji Loki

Ko smo ravno pri 3. krogu, pa tu najdemo tudi izid, da je FSK Stripy s 5:2 porazil KMN Tomaž Šic bar. Ljutomerčani so odločeni, da se Gorenjcem danes oddolžijo! „V petek prihaja za nas zelo pomembna tekma proti drugouvrščeni ekipi na lestvici. Igramo z nasprotnikom, ki nam je v prvi tekmi v jesenskem delu povzročal obilo težav. Vse napore bomo usmerili v to, da skupaj z navijači dosežemo pozitiven rezultat. Imamo probleme s kartoni in poškodbami, a koga ni brez tega se mora,“ napoveduje trener domačinov Matej Gajser, ki bo moral brez kaznovanega dvojca Rednak&Senakovič.

Prepoved nastopa na tekmi 12. kroga 1. SFL:
Rok Rednak (KMN Tomaž Šic bar)
Marko Senekovič (KMN Tomaž Šic bar)
Nikola Jandrič (FK Siliko)

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA