20.12.2019 | 1. SFL
Za zadnje točke v letu 2019

Petek prinaša štiri tekme 1. SFL, igra se 12. krog, na počitnicah pa so že igralci prvaka Dobovca Pivovarne Kozel. Pika na krogu v elitni slovenski futsal ligi bo videoprenos iz Kobarida, ko k Oplastu prihaja Siliko z Vrhnike. Tekma meseca bo na ogled od 19.55 dalje na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 12. krog, 20.12.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Siliko (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Tomaž Šic bar – FSK Stripy (20.30)

Z novim trenerjem

„Želim si, da z zmago sklenemo leto 2019,“ pove trener Litijanov Bojan Žunko. Ekipo ima še naprej zdesetkano, po novem letu se bo pridružil mladi Timotej Debeljak, nad poškodbo še naprej toži Vid Sever. Gostje so menjali trenerja, na klop je sedel Simon Šabeder, ki je z Dejanom Krautom sodeloval že v Maribor, do nedavnega tudi na Ptuju, zdaj pa je Šabeder pred novim izzivom. V prvi vrsti je to beg z dna, a je vse bolj relativno – še posebej če vemo, da je točkovna razlika med 6. in 9. ekipo lige ena samcata točka!

Za pozitivno oceno

Z dna so se povzpeli Sevničani, ki so na zadnjih tekmah vstali kot feniks iz pepela. V gosteh so točke 1. SFL porazili Litijo in Ptuj, potem še dobili „prvi polčas „ četrtfinala pokala Terme Olimia. „Pred nami je zahtevna tekma, ne bo isto kot na Škofijah. Želim si, da rešimo tekmo pozitivno, saj bi bilo to dovolj, da prvi del sezone dobi tako, pozitivno, oceno!“ v svojem slogu napove srečanje z Bronxi Mitja Jontez, ki vodi Sevničane.

„Sevnica je v naletu, tu ni kaj skrivati. Dobili so nas na krivi nogi na najpomembnejši tekmi sezone, kjer je odpovedala celotna ekipa z mano na čelu. Petek je nova tekma, nova priložnost, kjer so domačini postavljeni v vlogo favoritov. Mi smo pod pritiskom pogoreli, pa da vidimo njih,“ se gostovanja v Posavju dotakne Marko Hrvatin, trener FC Bronxa.

Neposredni prenos

V Kobaridu bomo s kamerami. Tekme se veseli tudi trener domačinov Zoran Tesko. „Poškodoval se je še Patrik Čujec. Nekaj zadev v igri smo spremenili. Kako pa bo to izgledalo v praksi, pa bo jasno v petek zvečer,“ sporoča trener Tesko, na drugi strani mu bo na klopi Silika nasproti stal Mile Simeunovič.

„Odhajamo na težko in dolgo gostovanje k ekipi, ki raste in in dviguje formo ter prihaja na mesta, ki se od nje pričakujejo. Vidi se, da jim je nekaj dodal tudi Zoran Tesko. Upam, da odigramo dobro in iztržimo ugoden rezultat,“ navrže Simeunovič, ki odhaja v Kobarid brez izkušenega Nikole Jandriča. Spomnimo – v 3. krogu letošnje sezone je bilo 4:3 za Siliko, ki je že v 9. minuti vodil 3:0!

Niso pozabili poraza v Škofji Loki

Ko smo ravno pri 3. krogu, pa tu najdemo tudi izid, da je FSK Stripy s 5:2 porazil KMN Tomaž Šic bar. Ljutomerčani so odločeni, da se Gorenjcem danes oddolžijo! „V petek prihaja za nas zelo pomembna tekma proti drugouvrščeni ekipi na lestvici. Igramo z nasprotnikom, ki nam je v prvi tekmi v jesenskem delu povzročal obilo težav. Vse napore bomo usmerili v to, da skupaj z navijači dosežemo pozitiven rezultat. Imamo probleme s kartoni in poškodbami, a koga ni brez tega se mora,“ napoveduje trener domačinov Matej Gajser, ki bo moral brez kaznovanega dvojca Rednak&Senakovič.

Prepoved nastopa na tekmi 12. kroga 1. SFL:
Rok Rednak (KMN Tomaž Šic bar)
Marko Senekovič (KMN Tomaž Šic bar)
Nikola Jandrič (FK Siliko)

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA