Za uvod v Benediktu, Ajdovci stavijo na domače jedro

V petek se začenja 3. krog  2. SFL. V Benediktu domačini gostijo Futsal Olimpijo, v soboto pa sta na sporedu tekmi v Ajdovščini in v Mariboru. Ajdovci se bodo pomerili s Postojnčani, KMN Miklavž TBS Team 24 pa bo gostil ŠD Extrem.

Sevnica na vrhu

Tokrat je prosta vodilna KMN Sevnica, ki je edina v dveh dosedanjih tekmah zbrala stoodstotni izkupiček šestih točk. Na drugem mestu je KMN Benedikt Slovenske gorice (4), po tri točke premoreta KMN Miklavž in Kix Ajdovščina. Z eno točko se lahko pohvali MNK Proteus, na prvo oz. prve pa čakata ŠD Extrem in Futsal Olimpija.

Zavihali rokave

Ambiciozno so se sezone v 2. SFL lotili tudi Ajdovci, kjer so rokave zavihali že po lanski sezoni.
»Želeli smo si spremembe. Predvsem pa smo videli, da v minuli sezoni določenih zadev nismo vodili ustrezno. Zato smo začeli z iskanjem igralcem in sestavljanjem ekipe. Menim, da smo zbrali zadostvi kvalitete, predvsem pa dela željne igralce, ki bodo skozi sezono pokazali, da si zaslužijo in zmorejo igrati v 2. SFL,« na uvodu v sezono razmišlja Tomaž Bizjak, nekdanji igralec Kixov, danes pa eden teh, ki pomagajo pri organizaciji in vodenju kluba. Glavni trener članov je Bojan Likar, pomaga mu Bojan Krapež.

Domače jedro

»Želja je, da v ekipo vrnemo kvalitetne igralce iz Vipavske doline in območja tja do Nove Gorice, predvsem pa, da mladim pomagamo pri razvoju,« nadaljuje Bizjak.

Pravi, da imperativa rezultata nimajo, želijo pa ustvariti kvalitetno jedro, pri odraščanju vseh mladih pa pomagajo tudi izkušeni igralci, kot je npr. Asmir Sukanovič, tudi nekdanji reprezentant, ki je v dresu Slovenije zbral šest nastopov.

2. SFL, 3. krog, 1.10.
KMN Benedikt Slovenske gorice – Futsal Olimpija (20.00)

2.10.
Kix Ajdovščina – MNK Proteus (18.00)
KMN Miklavž TBS Team 24 – ŠD Extrem (19.30)

Lestvica strelcev:
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) 3
Jan Fras (KMN Benedikt Slovenske gorice) 3
Žan Polanec (KMN Benedikt Slovenske gorice) 3
Domen Ličen (Kix Ajdovščina) 3

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2021 | Državne futsal lige
  Zmaga prvakinj, remi v Sodražici
  V Sodražici dva dela tekme, na koncu pa remi 4:4. Pa so boljše začele domačinke – Žana Rus, Ela Maxine Košir (2) in Maša Novak so zaslužne, da je ŠD Extrem v 29. minuti vodil 4:0. Gostje so se prebudile, v zadnjih 11 minutah so prišle do točke, s katero so se utrdile na 2. mestu prvenstvene lestvice. Prva strelka lige Anja Žvokelj je dosegla tri gole, Sara Ljubič enega.
 • 27.11.2021 | Državne futsal lige
  Slab uvod, boljše nadaljevanje, cilj pa razvoj mladih
  »Uvodoma smo imeli precej smole. Ni bilo tekme, ki bi jo odigrali v popolni zasedbi. Poškodbe so se vrstile,« se na uvod sezone ozre trener Srđan Đorđević, ki vodi ŠD Extrem. Po štirih krogih je imel še v lanski sezoni kandidat za 1. SFL tri poraze v prav toliko tekmah.
 • 26.11.2021 | Državne futsal lige
  Tri tekme, tri zmage domačih
  Medtem ko je vodilna Sevnica počivala, je prišlo do sprememb na ostalih mestih v 2. SFL. Futsal Olimpija je doma premagala KMN Benedikt Slovenske gorice, MNK Proteus je vzel mero Ajdovcem, do zmage tudi ŠD Extrem.
 • 20.11.2021 | Državne futsal lige
  Tri točke za KMN Miklavž, ki je skočil na 2. mesto
  Uvodni tekmi 9. kroga 2. SFL sta prinesli zmagi za goste – MNK Proteus je slavil s 4:11 na gostovanju v Benediktu, Futsal Olimpija pa je bila v Sevnici s 4:3 boljša od domačega ligaša. V soboto je sledila še tekma v Ajdovščini, kamor je prišel KMN Miklavž TBS Team24 in z zmago 8:1 odnesel tri točke domov na Štajersko.  
 • 20.11.2021 | Državne futsal lige
  ŠD Košana še naprej navdušuje, ŽNK Celje in ŽNK Vrhnika prepričljivo
  Današnja sobota je minila v znamenju 8. kroga Ženske futsal lige. Najvišja zmaga kroga pripada ŽNK Vrhniki, ki je bila z 12:5 boljša od KMN Sevnice. Do treh točk tudi ŽNK Celje, ki je bil s 6:1 boljši od ŠD Extrema, ŠD Košana je s 7:2 odpravila KMN Slovenske gorice.
 • 13.11.2021 | Državne futsal lige
  Derbi Slovenskim goricam
  Tokratni krog, sedmi po vrsti, je prinesel zmago za KMN Slovenske gorice, ki je dobil derbi vrha proti ŽNK Celju (5:1). Najvišja zmaga kroga pripada Košani, ki je s 14:1 slavila v Sevnici, za konec pa še remi v Sodražici.
 • 12.11.2021 | Državne futsal lige
  Do zmag KMN Miklavž, KMN Sevnica in ŠD Extrem
  Vodilna Sevnica se iz Postojne vrača s prepričljivo zmago s "teniških" 6:2. Zmag sta se veselila še KMN Miklavž TBS Team24 in ŠD Extrem.
 • 06.11.2021 | Državne futsal lige
  V 6. krogu ŽFL kar 41 golov
  Nocoj so bile na sporedu tri tekme 6. kroga Ženske futsal lige. Vodilne Celjanke so dosegle 17 golov ob zmagi proti Sevnici, 17:4 je bilo. KMN Slovenske gorice so kljub silovitemu finišu ŠD Extrema ubranile zmago za končnih 8:6.
 • 30.10.2021 | Državne futsal lige
  Za konec še Sevnica in ŠD Extrem
  Sobota je postregla z zmagama Sevnice in ŠD Extrema. Sevničani so se utrdili na 1. mestu, saj so z 8:3 slavili proti KMN Miklavžu, medtem ko je ŠD Extrem za svojo 2. letošnjo zmago doma s 6:2 porazil KMN Benedikt Slovenske gorice.
 • 30.10.2021 | Državne futsal lige
  Tri suverene zmage domačink
  Minuli dnevi so minili v znamenju kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, Slovenija je igrala v Karlovcu. Sedaj pa se vsa pozornost spet vrača v domače ligaško tekmovanje. Za nami je 5. krog in tri visoke zmage domačih zasedb.

DELI NA