13.10.2023 | 1. SFL
Za točke v Ljutomeru, Sevnici in na Škofijah, prenos iz Kobarida

V 2. krogu 1. SFL bodo na sporedu tekme v Sevnici, Ljutomeru, na Škofijah in v Kobaridu, kjer bo igrana tekma meseca. Tekmo med Oplastom in Dobovcem si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu na Futsal.si.

Vabljeni k ogledu Tekme meseca v 1. SFL:

1.SFL, 2. krog, 13.10.
KMN Sevnica – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na Futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)

Vrača se Matic Goznik

V Ljutomeru se bosta pomerila stara znanca, ki sta se v minulih dveh sezonah srečala sedemkrat. Uspešnejši so Ljutomerčani, ki so dobili šest dvobojev, enkrat pa je bil rezultat izenačen. V minuli sezoni so vseh pet dvobojev dobili Prleki. Ekipi nista najboljše startali v novo sezono. Meteorplast ŠIC bar je v Škofijah odigral neodločeno (5:5) proti Bronxu, Dobrepolje pa je izgubilo (4:5) obračun proti novincu iz Sodražice.

„Na prvo domačo tekmo gremo normalno na zmago. Šli bomo „na glavo“. Ta teden smo dobro trenirali. Pregledali smo analizo prve tekme. Pripravljeni smo na Dobrepolje in verjamemo, da bodo tudi navijači z nami. Upamo na čim večje število ljudi in na prve tri točke letos,“ je optimističen vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič.

Tekma v ljutomerski dvorani ŠIC se bo pričela ob 20.30 uri. V minulem reprezentančnem premoru, ko je bilo odsotnih kar šest ljutomerskih igralcev, je poškodbo saniral kapetan Matic Goznik, ki je manjkal na uvodni tekmi sezone. Tudi tokrat bodo soigralci v ljutomerskem dresu pogrešali Roka Šnofla, katerega povratek na parket po operaciji se predvideva konec novembra.

Niso jih še premagali

Dobrepoljci odhajajo v Ljutomer, željni so točk in poprave vtisa s prve tekme, ko so v gosteh klonili proti lokalnemu tekmecu ekipi The Nutrition Extrem.

„Po tej prvi tekmi smo se usedli in pogovorili. Naredili smo analize in pogledali napake. Dobro smo se pripravili na KMN Meteorplast, proti kateremu želimo do treh točk. Čaka nas težka tekma, a ne tako kot proti Extremu,“ o drugem gostovanju v sezoni razmišlja trener Dani Kaljevič.

„KMN Meteorplast še vedno sodi med najboljše tri ekipe v ligi. Krasi jih izjemna napadalna igra, to ni novost. Kljub igralskim spremembam svoje filozofije niso menjali. V napadu so zares raznovrstni. Take ekipe, ki so tako napadalno orientirane, nam ustrezajo. Je pa tudi res, da jih v 1. SFL še nismo premagali,“ nadaljuje Kaljevič, ki je vesel, da sta Sifet Liđan in Alen Blatnik sanirala poškodbi.

„Pred nami je težka tekma. Če bomo osredotočeni na obrambo in zbrani, potem je vse mogoče. Če bomo delali napake, ne bo dobro,“ še pove vodja dobrepoljske stroke.

Opozarjajo na Totoškoviča

Prvo domačo bodo odigrali tudi Sevničani, ki so v prvem krogu gostovali in doživeli visok poraz pri prvaku Dobovcu. „Tekmo smo analizirali in videli, da ni bilo tako slabo, kot kaže rezultat. Smo pa še daleč od želene ravni. A iz treninga v trening je boljše. V tem hipu imamo težave s poškodbami,“ pove trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Nadejam sem, da smo v zadnjih dveh tednih naredili nekaj in se pripravili na Extrem, ki ima zanimivo, hitro in borbeno ekipo z vrhunskim sidrašem Denisom Totoškovičem. Želim si, da odigramo dobro v obrambi, ostalo bomo sproti nadgrajevali,“ sklene Zakšek.

S Kordišem v Sevnico

The Nutrititon Extrem ob Savi lovi 2. zmago. Tudi z novincem, povratnikom v ekipi. „Naš novi igralec je Jure Kordiš, ki je domač produkt. Izkušenj v 1. SFL mu ne manjka, krasi pa ga izvrstna igra v napadu, zelo je direkten in močan v igri ena na ena. To sem prepoznal, povabili smo ga in se hitro domenili,“ trener Nik Jelič potrdi, da na novinca računa že v petek zvečer na gostovanju v Sevnici.

„To bo naše prvo gostovanje, želimo si pozitivnega rezultata. Bo pa v Sevnici zelo težko. Proti Dobrepolju smo v 1. krogu dobro odigrali v obrambi, bilo je sicer nekaj trenutkov, ko smo bili slabši, a je dobra osnova za petek, ko bomo skušali Sevničane omejiti oz. jih spraviti do strela iz težkih situacij,“ napove Jelič, ki bo pripotoval v Sevnico brez trojca Gregorič, Belak, Čop.

Vsako gostovanje neugodno

Na Škofijah se bosta pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči FK Siliko. Bronxi so v 1. krogu pred 500 gledalci prišli do točke, Siliko je doma izgubil.

„Nismo dobro začeli, zasluženo smo izgubili. Proti neugodnemu Oplastu s Kristjanom Čujcem nismo bili dovolj kvalitetni,“ je pred potjo na Obalo povedal trener Silika Mile Simeunovič.

„Tudi zdaj smo v takem ritmu: poškodbe, reprezentančni akciji, zato treningi niso bili pravi. Upam, da se do petka sestavimo. Tudi prek tega bomo morali, ne bo pa lahko, tega se zavedamo. V dani situaciji je za nas vsako gostovanje neugodno,“ pove Simeunovič.

Bronx je ekipo spremenil, na to opozarja tudi trener Silika. „Predvsem se v napadu vidi, da ni več Nika Zajca, ki je garantiral od 15 do 20 golov na sezono. Trener Damir Pertič je menjal način igre, današnji Bronx je bolj obrambno naravnan in borbenejši,“ sklene Simeunovič.

Na krilih publike

Škofjoti se veselijo tekme z Vrhničani.

„Menim, da smo dobro izkoristili prekinitev prvenstva, se regenerirali in pripravili na Siliko, s katerim so medsebojne vedno lepe. Kako to mislim? To pomeni, da so tekme polne ritma, dinamike, preobratov. Siliko je poletna ekipa, ki ji posebno dimenzijo daje igra z vratarjem. Take ekipe so vedno izziv tudi za trenerja, ko se pripravlja na tekmeca,“ pa uvodoma pove Damir Pertič, ki vodi obalnega prvoligaša.

„Vsaka ekipa je odvisna tudi od dnevne forme. Proti Dobovcu je bil Siliko vrhunski, proti Oplastu malce manj, ni pa vse črno belo. Ob gledanju posnetka tekme Siliko-Oplast je treba pohvaliti vratarja Logarja, ki je branil vrhunsko. Siliku se ni nič poklopilo, a v petek je nova tekma,“ se zaveda Pertič ki mu je jasno, da morajo biti njegovi varovanci osredotočeni na obrambo.

Tudi s pomočjo publike, ga pobaramo za konec.
„Na prvi domači tekmi v prenovljeni dvorani je bilo fenomenalno vzdušje, upam, da se tako nadaljuje. Moramo pa tudi mi narediti svoje z rezultati in igro,“ zaključi Damir Pertič.

Tekma na Škofijah bo posebna tudi za Benjamina Tušarja, ki je v lanski sezoni igral za Bronx, zdaj pa se je vrnil v Siliko.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA