13.10.2023 | 1. SFL
Za točke v Ljutomeru, Sevnici in na Škofijah, prenos iz Kobarida

V 2. krogu 1. SFL bodo na sporedu tekme v Sevnici, Ljutomeru, na Škofijah in v Kobaridu, kjer bo igrana tekma meseca. Tekmo med Oplastom in Dobovcem si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu na Futsal.si.

Vabljeni k ogledu Tekme meseca v 1. SFL:

1.SFL, 2. krog, 13.10.
KMN Sevnica – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na Futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)

Vrača se Matic Goznik

V Ljutomeru se bosta pomerila stara znanca, ki sta se v minulih dveh sezonah srečala sedemkrat. Uspešnejši so Ljutomerčani, ki so dobili šest dvobojev, enkrat pa je bil rezultat izenačen. V minuli sezoni so vseh pet dvobojev dobili Prleki. Ekipi nista najboljše startali v novo sezono. Meteorplast ŠIC bar je v Škofijah odigral neodločeno (5:5) proti Bronxu, Dobrepolje pa je izgubilo (4:5) obračun proti novincu iz Sodražice.

„Na prvo domačo tekmo gremo normalno na zmago. Šli bomo „na glavo“. Ta teden smo dobro trenirali. Pregledali smo analizo prve tekme. Pripravljeni smo na Dobrepolje in verjamemo, da bodo tudi navijači z nami. Upamo na čim večje število ljudi in na prve tri točke letos,“ je optimističen vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič.

Tekma v ljutomerski dvorani ŠIC se bo pričela ob 20.30 uri. V minulem reprezentančnem premoru, ko je bilo odsotnih kar šest ljutomerskih igralcev, je poškodbo saniral kapetan Matic Goznik, ki je manjkal na uvodni tekmi sezone. Tudi tokrat bodo soigralci v ljutomerskem dresu pogrešali Roka Šnofla, katerega povratek na parket po operaciji se predvideva konec novembra.

Niso jih še premagali

Dobrepoljci odhajajo v Ljutomer, željni so točk in poprave vtisa s prve tekme, ko so v gosteh klonili proti lokalnemu tekmecu ekipi The Nutrition Extrem.

„Po tej prvi tekmi smo se usedli in pogovorili. Naredili smo analize in pogledali napake. Dobro smo se pripravili na KMN Meteorplast, proti kateremu želimo do treh točk. Čaka nas težka tekma, a ne tako kot proti Extremu,“ o drugem gostovanju v sezoni razmišlja trener Dani Kaljevič.

„KMN Meteorplast še vedno sodi med najboljše tri ekipe v ligi. Krasi jih izjemna napadalna igra, to ni novost. Kljub igralskim spremembam svoje filozofije niso menjali. V napadu so zares raznovrstni. Take ekipe, ki so tako napadalno orientirane, nam ustrezajo. Je pa tudi res, da jih v 1. SFL še nismo premagali,“ nadaljuje Kaljevič, ki je vesel, da sta Sifet Liđan in Alen Blatnik sanirala poškodbi.

„Pred nami je težka tekma. Če bomo osredotočeni na obrambo in zbrani, potem je vse mogoče. Če bomo delali napake, ne bo dobro,“ še pove vodja dobrepoljske stroke.

Opozarjajo na Totoškoviča

Prvo domačo bodo odigrali tudi Sevničani, ki so v prvem krogu gostovali in doživeli visok poraz pri prvaku Dobovcu. „Tekmo smo analizirali in videli, da ni bilo tako slabo, kot kaže rezultat. Smo pa še daleč od želene ravni. A iz treninga v trening je boljše. V tem hipu imamo težave s poškodbami,“ pove trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Nadejam sem, da smo v zadnjih dveh tednih naredili nekaj in se pripravili na Extrem, ki ima zanimivo, hitro in borbeno ekipo z vrhunskim sidrašem Denisom Totoškovičem. Želim si, da odigramo dobro v obrambi, ostalo bomo sproti nadgrajevali,“ sklene Zakšek.

S Kordišem v Sevnico

The Nutrititon Extrem ob Savi lovi 2. zmago. Tudi z novincem, povratnikom v ekipi. „Naš novi igralec je Jure Kordiš, ki je domač produkt. Izkušenj v 1. SFL mu ne manjka, krasi pa ga izvrstna igra v napadu, zelo je direkten in močan v igri ena na ena. To sem prepoznal, povabili smo ga in se hitro domenili,“ trener Nik Jelič potrdi, da na novinca računa že v petek zvečer na gostovanju v Sevnici.

„To bo naše prvo gostovanje, želimo si pozitivnega rezultata. Bo pa v Sevnici zelo težko. Proti Dobrepolju smo v 1. krogu dobro odigrali v obrambi, bilo je sicer nekaj trenutkov, ko smo bili slabši, a je dobra osnova za petek, ko bomo skušali Sevničane omejiti oz. jih spraviti do strela iz težkih situacij,“ napove Jelič, ki bo pripotoval v Sevnico brez trojca Gregorič, Belak, Čop.

Vsako gostovanje neugodno

Na Škofijah se bosta pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči FK Siliko. Bronxi so v 1. krogu pred 500 gledalci prišli do točke, Siliko je doma izgubil.

„Nismo dobro začeli, zasluženo smo izgubili. Proti neugodnemu Oplastu s Kristjanom Čujcem nismo bili dovolj kvalitetni,“ je pred potjo na Obalo povedal trener Silika Mile Simeunovič.

„Tudi zdaj smo v takem ritmu: poškodbe, reprezentančni akciji, zato treningi niso bili pravi. Upam, da se do petka sestavimo. Tudi prek tega bomo morali, ne bo pa lahko, tega se zavedamo. V dani situaciji je za nas vsako gostovanje neugodno,“ pove Simeunovič.

Bronx je ekipo spremenil, na to opozarja tudi trener Silika. „Predvsem se v napadu vidi, da ni več Nika Zajca, ki je garantiral od 15 do 20 golov na sezono. Trener Damir Pertič je menjal način igre, današnji Bronx je bolj obrambno naravnan in borbenejši,“ sklene Simeunovič.

Na krilih publike

Škofjoti se veselijo tekme z Vrhničani.

„Menim, da smo dobro izkoristili prekinitev prvenstva, se regenerirali in pripravili na Siliko, s katerim so medsebojne vedno lepe. Kako to mislim? To pomeni, da so tekme polne ritma, dinamike, preobratov. Siliko je poletna ekipa, ki ji posebno dimenzijo daje igra z vratarjem. Take ekipe so vedno izziv tudi za trenerja, ko se pripravlja na tekmeca,“ pa uvodoma pove Damir Pertič, ki vodi obalnega prvoligaša.

„Vsaka ekipa je odvisna tudi od dnevne forme. Proti Dobovcu je bil Siliko vrhunski, proti Oplastu malce manj, ni pa vse črno belo. Ob gledanju posnetka tekme Siliko-Oplast je treba pohvaliti vratarja Logarja, ki je branil vrhunsko. Siliku se ni nič poklopilo, a v petek je nova tekma,“ se zaveda Pertič ki mu je jasno, da morajo biti njegovi varovanci osredotočeni na obrambo.

Tudi s pomočjo publike, ga pobaramo za konec.
„Na prvi domači tekmi v prenovljeni dvorani je bilo fenomenalno vzdušje, upam, da se tako nadaljuje. Moramo pa tudi mi narediti svoje z rezultati in igro,“ zaključi Damir Pertič.

Tekma na Škofijah bo posebna tudi za Benjamina Tušarja, ki je v lanski sezoni igral za Bronx, zdaj pa se je vrnil v Siliko.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA