13.10.2023 | 1. SFL
Za točke v Ljutomeru, Sevnici in na Škofijah, prenos iz Kobarida

V 2. krogu 1. SFL bodo na sporedu tekme v Sevnici, Ljutomeru, na Škofijah in v Kobaridu, kjer bo igrana tekma meseca. Tekmo med Oplastom in Dobovcem si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu na Futsal.si.

Vabljeni k ogledu Tekme meseca v 1. SFL:

1.SFL, 2. krog, 13.10.
KMN Sevnica – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na Futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)

Vrača se Matic Goznik

V Ljutomeru se bosta pomerila stara znanca, ki sta se v minulih dveh sezonah srečala sedemkrat. Uspešnejši so Ljutomerčani, ki so dobili šest dvobojev, enkrat pa je bil rezultat izenačen. V minuli sezoni so vseh pet dvobojev dobili Prleki. Ekipi nista najboljše startali v novo sezono. Meteorplast ŠIC bar je v Škofijah odigral neodločeno (5:5) proti Bronxu, Dobrepolje pa je izgubilo (4:5) obračun proti novincu iz Sodražice.

„Na prvo domačo tekmo gremo normalno na zmago. Šli bomo „na glavo“. Ta teden smo dobro trenirali. Pregledali smo analizo prve tekme. Pripravljeni smo na Dobrepolje in verjamemo, da bodo tudi navijači z nami. Upamo na čim večje število ljudi in na prve tri točke letos,“ je optimističen vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič.

Tekma v ljutomerski dvorani ŠIC se bo pričela ob 20.30 uri. V minulem reprezentančnem premoru, ko je bilo odsotnih kar šest ljutomerskih igralcev, je poškodbo saniral kapetan Matic Goznik, ki je manjkal na uvodni tekmi sezone. Tudi tokrat bodo soigralci v ljutomerskem dresu pogrešali Roka Šnofla, katerega povratek na parket po operaciji se predvideva konec novembra.

Niso jih še premagali

Dobrepoljci odhajajo v Ljutomer, željni so točk in poprave vtisa s prve tekme, ko so v gosteh klonili proti lokalnemu tekmecu ekipi The Nutrition Extrem.

„Po tej prvi tekmi smo se usedli in pogovorili. Naredili smo analize in pogledali napake. Dobro smo se pripravili na KMN Meteorplast, proti kateremu želimo do treh točk. Čaka nas težka tekma, a ne tako kot proti Extremu,“ o drugem gostovanju v sezoni razmišlja trener Dani Kaljevič.

„KMN Meteorplast še vedno sodi med najboljše tri ekipe v ligi. Krasi jih izjemna napadalna igra, to ni novost. Kljub igralskim spremembam svoje filozofije niso menjali. V napadu so zares raznovrstni. Take ekipe, ki so tako napadalno orientirane, nam ustrezajo. Je pa tudi res, da jih v 1. SFL še nismo premagali,“ nadaljuje Kaljevič, ki je vesel, da sta Sifet Liđan in Alen Blatnik sanirala poškodbi.

„Pred nami je težka tekma. Če bomo osredotočeni na obrambo in zbrani, potem je vse mogoče. Če bomo delali napake, ne bo dobro,“ še pove vodja dobrepoljske stroke.

Opozarjajo na Totoškoviča

Prvo domačo bodo odigrali tudi Sevničani, ki so v prvem krogu gostovali in doživeli visok poraz pri prvaku Dobovcu. „Tekmo smo analizirali in videli, da ni bilo tako slabo, kot kaže rezultat. Smo pa še daleč od želene ravni. A iz treninga v trening je boljše. V tem hipu imamo težave s poškodbami,“ pove trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Nadejam sem, da smo v zadnjih dveh tednih naredili nekaj in se pripravili na Extrem, ki ima zanimivo, hitro in borbeno ekipo z vrhunskim sidrašem Denisom Totoškovičem. Želim si, da odigramo dobro v obrambi, ostalo bomo sproti nadgrajevali,“ sklene Zakšek.

S Kordišem v Sevnico

The Nutrititon Extrem ob Savi lovi 2. zmago. Tudi z novincem, povratnikom v ekipi. „Naš novi igralec je Jure Kordiš, ki je domač produkt. Izkušenj v 1. SFL mu ne manjka, krasi pa ga izvrstna igra v napadu, zelo je direkten in močan v igri ena na ena. To sem prepoznal, povabili smo ga in se hitro domenili,“ trener Nik Jelič potrdi, da na novinca računa že v petek zvečer na gostovanju v Sevnici.

„To bo naše prvo gostovanje, želimo si pozitivnega rezultata. Bo pa v Sevnici zelo težko. Proti Dobrepolju smo v 1. krogu dobro odigrali v obrambi, bilo je sicer nekaj trenutkov, ko smo bili slabši, a je dobra osnova za petek, ko bomo skušali Sevničane omejiti oz. jih spraviti do strela iz težkih situacij,“ napove Jelič, ki bo pripotoval v Sevnico brez trojca Gregorič, Belak, Čop.

Vsako gostovanje neugodno

Na Škofijah se bosta pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči FK Siliko. Bronxi so v 1. krogu pred 500 gledalci prišli do točke, Siliko je doma izgubil.

„Nismo dobro začeli, zasluženo smo izgubili. Proti neugodnemu Oplastu s Kristjanom Čujcem nismo bili dovolj kvalitetni,“ je pred potjo na Obalo povedal trener Silika Mile Simeunovič.

„Tudi zdaj smo v takem ritmu: poškodbe, reprezentančni akciji, zato treningi niso bili pravi. Upam, da se do petka sestavimo. Tudi prek tega bomo morali, ne bo pa lahko, tega se zavedamo. V dani situaciji je za nas vsako gostovanje neugodno,“ pove Simeunovič.

Bronx je ekipo spremenil, na to opozarja tudi trener Silika. „Predvsem se v napadu vidi, da ni več Nika Zajca, ki je garantiral od 15 do 20 golov na sezono. Trener Damir Pertič je menjal način igre, današnji Bronx je bolj obrambno naravnan in borbenejši,“ sklene Simeunovič.

Na krilih publike

Škofjoti se veselijo tekme z Vrhničani.

„Menim, da smo dobro izkoristili prekinitev prvenstva, se regenerirali in pripravili na Siliko, s katerim so medsebojne vedno lepe. Kako to mislim? To pomeni, da so tekme polne ritma, dinamike, preobratov. Siliko je poletna ekipa, ki ji posebno dimenzijo daje igra z vratarjem. Take ekipe so vedno izziv tudi za trenerja, ko se pripravlja na tekmeca,“ pa uvodoma pove Damir Pertič, ki vodi obalnega prvoligaša.

„Vsaka ekipa je odvisna tudi od dnevne forme. Proti Dobovcu je bil Siliko vrhunski, proti Oplastu malce manj, ni pa vse črno belo. Ob gledanju posnetka tekme Siliko-Oplast je treba pohvaliti vratarja Logarja, ki je branil vrhunsko. Siliku se ni nič poklopilo, a v petek je nova tekma,“ se zaveda Pertič ki mu je jasno, da morajo biti njegovi varovanci osredotočeni na obrambo.

Tudi s pomočjo publike, ga pobaramo za konec.
„Na prvi domači tekmi v prenovljeni dvorani je bilo fenomenalno vzdušje, upam, da se tako nadaljuje. Moramo pa tudi mi narediti svoje z rezultati in igro,“ zaključi Damir Pertič.

Tekma na Škofijah bo posebna tudi za Benjamina Tušarja, ki je v lanski sezoni igral za Bronx, zdaj pa se je vrnil v Siliko.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA